Paikalliset

Mika Sivula on Lohjan uusi kaupunginjohtaja

Mika Sivula on Lohjan uusi kaupunginjohtaja.

Teemu Vestovuo

LOHJA   |  Lohjan uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Mika Sivula. Sivula on 36-vuotias teologian maisteri, joka siirtyy Lohjan kaupunginjohtajaksi Pielaveden kunnanjohtajan toimesta.

Sivula on monelle lohjalaiselle entuudestaan tuttu, sillä hän muutti Pielavedelle Lohjalta ja oli Lohjan kaupunginvaltuuston jäsen. Sivula on myös työskennellyt eduskunnassa useissa eri tehtävissä. Hän on puoluetaustaltaan keskustalainen.

Kaupunginjohtajan valinta vaati Lohjan kaupunginvaltuustolta kaksi onnistunutta vaalikierrosta ja yhden mitätöidyn. Aivan ensimmäiseksi suoritettu vaalikierros jouduttiin mitätöimään, sillä äänestyksen jälkeen huomattiin, että kokoomuksen Mika Herpiö on esteellinen, koska oli hänkin oli antanut suostumuksensa kaupunginjohtajan valintaan.

Ensimmäisellä hyväksytyllä vaalikierroksella Jorma Haapanen sai 16 ääntä, Mika Sivula 14, Niko Kyynäräinen 10, Katri Kalske 9 ja Jukka Vienonen 2.

Toiselle vaalikierrokselle ylsivät kaksi eniten ääniä saanutta eli Haapanen ja Sivula. Heistä Sivulalle annettiin 31 ääntä ja Haapaselle 20 ääntä.

Valtuutetut valitsivat uuden kaupunginjohtajan suljetulla lippuäänestyksellä.

Kaupunginjohtajaksi haki 21 henkilöä, joista 18 jätti hakemuksen ja kolme antoi suostumuksensa valintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Lohjan kaupunginjohtajan virasta kimurantti kisa13.5.2015 08.00
Kaupunginjohtajaksi edelleen kolme ehdokasta24.3.2015 08.00
Kaupunginjohtajan valinta on kolmen kauppa13.3.2015 08.00
Lohjan uusi kaupunginjohtaja voi olla yksi heistä kuudesta6.3.2015 08.00
Lohjan kaupunginjohtajaksi haluavista haastatellaan kuusi5.3.2015 07.00
Lohjan kaupunginjohtajan virkaan 17 hakijaa28.2.2015 08.00
Lohjan kaupunginjohtaja hakuun pika-aikataululla21.1.2015 08.00

Kommentit (19)

Kommentit

Pääministeriksi

Pääministeriksi lestadiolainen, valtiovarainministeriksi harras katolilainen ja Lohjan kaupunginjohtajaksi teologi. Huh. Ennen kaikkea hyvää tässä oli se että kyläläisiltä kysyttiin, (not) demokratian voidaan katsoa toimineen, (not) ja kukaan ei koskaan saa tietää kuka tämän(kin) valinnan teki. Kuulin joskus taannoin hyvän vitsin jostakin avoimuudesta ja demokratian lisäämisestä. Näin ne hommat edistyy. Kaikesta huolimatta onnea voittajalle!

Ainakin minun tietääkseni

Ainakin minun tietääkseni myös Sivula on lestadiolainen.

Ei ole tietääkseni enää

Ei ole tietääkseni enää lestadiolainen.

Miten kyläläisiltä olisi

Miten kyläläisiltä olisi pitänyt kysyä mielipidettä kaupunginjohtajavalinnasta - huutoäänestyksellä Lohjan torilla? Oletko koskaan kuullut edustuksellisesta demokratiasta? Kunnissa se tarkoittaa sitä, että vaaleilla valittu valtuusto päättää. Sivula valittiin demokraattisesti äänin 31-20. En usko, että uskonnolla oli mitään sijaa tuossa valinnassa. Se tuskin tulee näkymään myöskään Sivulan viranhoidossa. Asiat asioina. Itse olen ateisti, mutta luotan siihen, että saimme hyvän kaupunginjohtajan.

Mielipidettä olisi voitu

Mielipidettä olisi voitu kysyä esim. eduskuntavaalien yhteydessä pidetyllä neuvoa-antavalla. En väittänytkään että valinta tehtiin uskonnollisin perustein, totesin vaan että melkoinen "värisuora" valtakunnan politiikassa.

LMK71 on kyllä niin läppä

LMK71 on kyllä niin läppä näissä kommenteissa ^^

Aiemmin jo Lohjalla

Aiemmin jo Lohjalla vaikuttanut. On tuttu entuudestaan. Lohjalla ei ulkopaikkauntalisella ole asiaa. Tämä tapa jatkuu edelleen.

Kuinka sen nyt ottaa.

Kuinka sen nyt ottaa. Seitsemästä ylimmästä johtajasta viisi asuu Espoossa.

Annetaan nuorelle Mika

Annetaan nuorelle Mika sivulalle nyt mahdollisuus näyttää, miten kaupunkia tullaan toivon mukaan uudella tapaa johtamaan ja arvostellaan vasta sitten hänen tekemisiään tai tekemättä jättämisiään. Eikö näin? Toivotaan, että hän ainakin muuttaa Lohjalle, sillä useimmat kaupungin johdossa työskentelevät virkamiehet tiettävästi asuvat muualla. Työtä täällä ainakin riittää - onnentoivotukset hänelle!

Toivon mukaan Mikalta löytyy

Toivon mukaan Mikalta löytyy henkistä johtamistaitoa hengellisyyden lisäksi, Juvalla tämä hieno ominaisuus oli.

Sivula ainakin muuttaa. muut

Sivula ainakin muuttaa. muut ehdokkaat eivät olisi sitä tehneet- Sivula siis ihan hyvä, sillä muidenkin Lohjan johtajien pitäisi asua Lohjalla. Voisivat ymmärtää hieman enemmän työnantajansa asioista.

Sivula ilmeisesti

Sivula ilmeisesti poliittisesti sopiva? Voihan sitä jäsenkirjankin vaihtaa,niinkuin eräs aikaisempi pomo,joka halusi kalifiksi kalifin paikalle.

Pääasia että Lohjan

Pääasia että Lohjan kaupunginjohtaja asuu Lohjalla ja Sivula on luvannut muuttaa Lohjalle. Haapanen olisi kuitenkin jäänyt Kirkkonummelle, missä Puistosalokin asuu. Jaa - jaa kai Pajuojan ja Liimataisen vassarit tietävät, että heidän Kalskeensa asuu Kauniaisissa ja ajelee Jaguarilla....

Oliko jälleen poliittinen

Oliko jälleen poliittinen valinta, joka johtaa hyväveli kiitollisuusvelkaan. Sivuutettiinko osaaminen, kyvykkyys ja kokemus ?

Voi jos kaikki meidän

Voi jos kaikki meidän valitsemamme valtuutetut edes vähän ymmärtäisivät, kuinka pienellä tiedolla ovat mukana.. mutta eiväthän he edes itse tiedä. Jos edes lukevat päivän Länsi-Uusimaan, mutta eihän siihenkään ole aikaa. Hu, huh. On kiva olla valtuutettu, mutta entä lukea edes esityslistat?

Kaupungissa pitää olla

Kaupungissa pitää olla johtaja. Järkevintä on ottaa raakile joka on helpoiten opetettavissa talon tavoille. Toisin sanoen valtuusto haluaa päättää jatkossakin mitä tehdään ja miten. Liian voimakkaat tai kokeneet henkilöt eivät ole tämän nokkimis- järjestyksen etujen mukaista. Tehtävään pitää kasvaa. Onhan loppujen lopuksi kysymys kuitenkin toisten päätösten toimeenpanijasta ja keulakuvasta. Niin että nämä muutosjohtaja sun muut löpinät ovat pelkkää teatteria kaupunkilaisille.

On upeaa, että Lohjalle

On upeaa, että Lohjalle valittiin nuori kaupunginjohtaja. 36 vuotta, joka tuntee paikkakunnan! Nuori ihminen uskoo, luottaa. Olen seniori, kotikaupunkini Hki, isovanhemmat ja koko suku asuu/i siellä, kävin koulut ja opiskelin kotikaupungissani, sen jälkeen Lohja on ollut 45 vuotta asuinpaikkani. Lohjalle on tullut näiden vuosien aikana uimahalli, upea orkesteri, pururadat, kuvataidekoulu ja paljon muuta, MUTTA käykää vaikka Kuusankoskella, Kotkassa, niin näette, ettei Lohja ole järvenrantakaupunki...ja miksi Salon tori on eloa täynnä...Toki suuria asioita on uuden kaupunginjohtajan nähtävä/tehtävä ihan muulla tasolla. Siihen tsemppiä ja uskoa nuoruuden voimaan, luotan siihen - ja tervetuloa asumaan Lohjalle !

Olisiko tässä vihdoinkin

Olisiko tässä vihdoinkin kaupunginjohtaja joka uskaltaisi puuttua Lohjan keskustan perjantai ja lauantai iltaisiin kiihdytysajoihin ja muuhun metelöintiin ja häiriköintiin?

Kaupunginjohtajan olo vielä

Kaupunginjohtajan olo vielä hämmentynyt! Älä nyt hyvä poika tule tänne harrastamaan... Kyllä Lohjan ongelmat tosi työtä vaatii! Tämän päivän lehtijuttu ei nyt luotettavaa kuvaa antanut.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat