Puheenaihe

Yrittäjän kolme autoa poltettiin kotipihaan – anarkistisivusto otti vastuun

Tuhotyön kohteeksi joutunut yrittäjä pyörittää rockbaaria Vantaan Ilolassa.

Tiina Örn

Anarkistisella verkkosivustolla julkaistun kirjoituksen mukaan vantaalaisen baariyrittäjän autojen tuhopoltto viime maanantaina oli kosto yrittäjän harjoittamasta liiketoiminnasta.

Vantaan Ilolassa Bar Rock Bearia pyörittävän Veikko Bakkerin kolme autoa poltettiin maanantain vastaisena yönä.

Autot sytytettiin tuleen Bakkerin kodin pihalla Vantaan Tulppaanitiellä noin kello 4.50. 

Kaksi autoista tuhoutui täysin ja kolmas vaurioitui lievästi.

Bakker antoi edellisviikolla kaupunkilehti Vantaan Sanomille haastattelun, jossa hän kertoi itsenäisyyspäivän keikkaillasta baarissaan. 

Lavalle asteli äärioikeistolaista ja kansallismielistä musiikkia soittavia esiintyjiä. Keikkailta toimi jatkona Helsingissä järjestetylle kansallismielisiä ja äärioikeistolaisia tahoja keränneelle 612-soihtukulkueelle.

Anarkistien Takku.net-sivuston kirjoituksen mukaan Bakkeria vastaan hyökättiin yrittäjän annettua baarinsa esiintyjien käyttöön. 

Kirjoituksen mukaan baariyrittäjän autot sytytettiin sytytyspaloilla.

– Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kotipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät, kirjoituksessa kerrotaan.

Bakker on kertonut Facebookissa, että hän hän saanut uhkauksen myös baarinsa polttamisesta.

Tihutyöläiset ovat aiemmin sabotoineet baaria kaatamalla sementtiä wc-pönttöön.

Rikosylikonstaapeli Henri Baldauf Itä-Uudenmaan poliisista ei alkuviikolla halunnut vielä kommentoida, liittyykö autojen poltto itsenäisyyspäivän konsertin järjestämiseen. Baldauf kuitenkin vahvisti autojen polton samalla kadulla, jolla baarinomistaja Bakker asuu.

Poliisi kaipaa vahingonteolle silminnäkijähavaintoja. Kaikki tapaukseen liittyvät tiedot ja havainnot pyydetään ilmoittamaan virka-aikana Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnan numeroon p. 0295 436442.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Eikö näistä vaarallisista

Eikö näistä vaarallisista uusnatseista päästä eroon ?

Kyllä pitäisi päästä ihan

Kyllä pitäisi päästä ihan ehdottomasti!! Edes jotain hyvää;SE ketun uusnatsijärjestö ollaan kieltämässä Suomessa JA HYVÄ NÄIN!! Hyvää Joulunodotusta ja Kaikkea Hyvää Ensi Vuodelle teille kaikille, Toimitustamme ikinä unohtamatta;)

Aivan turhaa oikeuden

Aivan turhaa oikeuden resurssien tuhlaamista moiset näpertelyt. Nuo voivat perustaa uuden järjestön vaikka huomenna ja homma jatkuu, eikä kukaan voi yhtään mitään. Vaikka perustaisivat heti VLS järjestön ei voi kukaan mitään, varsinkin jos se on rekisteröimätön.

Tämä on sitä parempaa

Tämä on sitä parempaa vihervaseemiston ja anarkistien väkivaltaa. Tuskin edes poliisit tutkivat tätä, ovat selvittävinään, vihreiden jäsen, vihapuhepoliisi varmaan toteaa, että oma syy, kun autot paloi, mitäs vihapuhui...

Eikä poliisi löydä koskaan

Eikä poliisi löydä koskaan tekijöitä, niin kuin bussivarikon tuhopoltossa, valion rekkojen tuhopoltossa eikä nytkään. ISIS voisi ottaa esimerkki takkuista, miten tehdä rikokset, eikä jäädä koskaan kiinni.

Se on kumma,kun ”viha”puheen

Se on kumma,kun ”viha”puheen(jonkun mielestä) luikautat johonkin,niin se löydetään heti ja rangaistus saadaan hyvinkin nopeasti käytäntöön. Mutta takkutukka kun oikein kertoo tekemistään tuhotöistä,niin niitä ei saada vastuuseen. Mättääkö jossain?

Poliisi vain priorisoi

Poliisi vain priorisoi tehtäviä, tärkeintä on saada kiinni internetissä totuuksia laukonut henkilö, koska jonkun mieli pahoittui. Autoilla ei ole mieliä jotka pahoittuisivat. Sopii muuten autoiluvastaistaisten vihreiden agendaan tämmöinen, joten varmaan ei tutkita sanoo varmaankin poliittinen vihervasemmistoinen poliisi. Ylipäätään poliisilla on kumma taipumus nykyisin määritellä oikea ja väärä, toisten mielipiteet on vähän parempia kuin toisten vaikka sisältö olisi sama. https://mvlehti.net/2017/12/05/suomi-100-vuotta-poliisi-toimii-poliittisen-parstakertoimen-mukaan/

Miten noita takku.net:jä, EVR

Miten noita takku.net:jä, EVR:iä ym. murhapolttoihin syyllistyneitä tahoja ei yritetä kieltää, kun kerran poliittisesti väärin toimiva liike pystytään kieltämään?

Ottiko Vantaansanomat.fi

Ottiko Vantaansanomat.fi niminen anarkistisivusto vastuuta avunannosta iskuihin?

Miksei tätä rasistista

Miksei tätä rasistista anarkistijärjestöä muuten kielletä??? Ja miksi ihmeessä tekijöitä ei saada kiinni??? Se oikein sunnitteli ja ilmoitti tehneensä tuhotyön, kait nyt pidätyksiä ja kuulusteluja tehdään parastaikaa!!?

Poliisin kannattaisi pyytää

Poliisin kannattaisi pyytää virka-apua adultiasta. Ne selvittää takkutukkien ipn ja kengännumeronkin nopeammin kun donitsi ehtii suuhun. Sitten vaan kirjettä perään ja fyrkat himaan. Laillinen antikiristys.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat