Puheenaihe

Presidentti Niinistöltä harvinainen ylipäällikön päiväkäsky: "Suomi on paras maa suomalaisille ja puolustamisen arvoinen tänään ja huomenna"

Presidentti Sauli Niinistö.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Presidentti Sauli Niinistö antoi keskiviikkona Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi harvinaisen ylipäällikön päiväkäskyn. Käskyssä Niinistö muun muassa kannusti pitämään "Suomi ja suomalaiset hyvinvoivina ja maamme turvallisena elää".  Näin osoitamme Niinistön mukaan myös kunnioituksemme aikaisempien sukupolvien työtä ja uhrauksia kohtaan. 

Lue harvinainen päiväkäsky kokonaisuudessaan alta.

Helsingissä 6. päivänä joulukuuta 2017
YLIPÄÄLLIKÖN PÄIVÄKÄSKY

N:o 2

Saamme mitä ylpeimpinä juhlia tänään sata vuotta täyttävää itsenäistä Suomea. Suomen tarinaan sisältyy niin arkista aherrusta, suuria menestyksen hetkiä kuin ankarimpia koettelemusten kausiakin. 

Sodissa koko yhteiskuntamme, niin rintamalla palvelleet, heidän toimiaan tukeneet kuin kotirintamakin, ponnisti yhdessä voimansa äärimmilleen taistellessaan vapaan Suomen puolesta. Osoitimme, että henki on miekkaa vahvempi. 

Raskaiden sotavuosien jälkeen tykit vaihtuivat auroiksi veteraanisukupolven jälleenrakentaessa yhteiskuntaamme sisulla ja sydämellä.  Heidän uhrauksiensa ansiosta kansakuntamme kykeni säilyttämään itsenäisyytemme ja mahdollisuuden keskittyä hyvinvointimme edistämiseen normaalioloissa. Me sodanjälkeiset ikäpolvet tunnemme veteraanisukupolvea kohtaan suurta kiitollisuutta ja arvostusta. 

Sotien myrskyistä on kulunut jo lähes ihmiselämän verran aikaa. Emme kuitenkaan koskaan saa unohtaa näitä kansamme kohtalonhetkiä. Ne muistuttavat meitä siitä, kuinka kalliilla hinnalla isänmaamme itsenäisyys on lunastettu. 

Itsenäisyys on paitsi lahja, niin myös tehtävä. Pitämällä Suomi ja suomalaiset hyvinvoivina ja maamme turvallisena elää, varmistamme kyvyn tehdä valintoja omista lähtökohdistamme jatkossakin. Näin osoitamme myös kunnioituksemme aikaisempien sukupolvien työtä ja uhrauksia kohtaan. 

Voimme katsoa isänmaamme huomiseen luottavaisin mielin. Saamme elää tänään maailman turvallisimmassa maassa, jossa ihmisten hyvinvointi ja yhdenvertaisuus ovat korkealla tasolla. Halumme puolustaa maatamme on niin ikään vahva. Perustan maanpuolustustahdollemme luo yleinen asevelvollisuus, joka on puolustuksemme kulmakivi.

Suomi on paras maa suomalaisille ja puolustamisen arvoinen tänään ja huomenna. Kohottakaamme kolminkertainen eläköön-huuto satavuotiaalle Suomelle – Eläköön! Eläköön! Eläköön!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Kun suomen pojat lähtee

Kun suomen pojat lähtee rintamalle niin kotirintamalle jää noin 30-40 tuhatta nuorta miestä pitämään huolta kotiväestä. Hieno homma.

"Suomi on paras maa

"Suomi on paras maa suomalaisille ja puolustamisen arvoinen tänään ja huomenna." Taitaa olla sanahelinää, jos miettii lähivuosien tapahtumia ja Suomen nykytilaa.

Tässäkin jeesustellaan

Tässäkin jeesustellaan Suomen ja suomalaisten pitämisestä hyvinvoivina ja maamme turvallisena paikkana elää. Yllättäen Hallitus ja etenkin Helsingin ja Espoon kaupunginavaltuustot tuntuvat tekevän päätöksiä, jossa Suomen ja suomalaisten tehtävä on lähinnä maksaa muiden kerskakulutus. Ei nämä viimeaikaiset päätökset ole edistäneet Suomen ja suomalaisten hyvinvointia, vaan enemmänkin kaikkien muiden, etenkin niiden, jotka asiatta tulevat tänne loisimaan. Ei suomalainen mummo saa jonottamatta lääkärinaikaa, eikä ilmaista hammashuoltoa. Kukaan ei hänen pyykkejään käy pesemässä, eikä laita ilmaista ruokaa pöytään.

Vaalipuheita vain, teot aivan

Vaalipuheita vain, teot aivan toista. Jos tuo kaikki kirjoitettu pitäisi paikkansa, Suomi irroittautuisi sopimuksista jotka ovat haitallisia, esim. rajavalvonta ja käännytykset suoraan rajalla ja päätökset ketä otetaan ja ketä ei sekä itsemäärääminen asioista eikä eu:n sanelemana.

Itse nyt varmaankin vähän

Itse nyt varmaankin vähän sinivalkoisin silmin olin lukevinani rivien välistä myös pientä piikkiä hallituksen suuntaan, mutta voin olla ihan väärässä. "Pyhä kolminaisuus" kylläkin toteutui 100-vuotis juhlissa karulla tavalla: valtiovalta juhli Linnassa, Helsinki ja pormestari juhli monikulttuurisessa itsenäisyysjuhlassa Finlandia-talossa ja köyhät jonottivat Hurstin ruokakasseja ulkona Hakaniemen torilla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat