Puheenaihe

Helsingin seurakuntien luottokorttisotkut selvitettiin – kuitteja puuttuu lähes 8 000 euron edestä

Kuvituskuva.

Toni Tervo / arkisto

Selvitys Helsingin seurakuntien johdon luottokortinkäytöstä ja matkalaskuista viime vuodelta on valmistunut.

Selvitys osoittaa, että luottokorttiostot ja matkalaskut ovat suurimmaksi osaksi asianmukaisia. Puuttuvat tai puutteelliset tositteet viime vuodelta ovat euromääräisesti 7 685 euroa, ja ne ovat kasaantuneet muutamille kortinhaltijoille.

Helsingin seurakuntayhtymän Maura Audit Oy:ltä tilaama selvitys luottokortin käytöstä ja matkalaskuista vahvistaa yhtymän sisäisen tarkastuksen viime syksyisen havainnon, että laskujen hyväksyntäprosesseissa on ollut aukkoja ja että tositteiden säilyttämisessä ja selitteiden laatimisessa on paikoin merkittäviä puutteita.

Ulkopuolinen, riippumaton selvittäjä kävi läpi 50 johtajan, päällikön ja kirkkoherran luottokorttiostot ja matkalaskut vuodelta 2017. Teemu Laajasalon osalta käytiin läpi hänen pyynnöstään ja Helsingin seurakuntayhtymän päätöksellä luottokorttiostot ja matkalaskut vuosilta 2013–2017.

Selvityksessä käytiin läpi 1669 luottokorttitapahtumaa ja 197 matkalaskua vuodelta 2017. Kaikkiin ostotapahtumiinsaatiin viimeistään selvityksen kuluessa asianmukainen selitys.

Julkisessa keskustelussa luottokorttiselvitykset on liitetty yhtymänjohtajana ja Kallion kirkkoherrana toimineeseen Laajasaloon.

– Laajasalon luottokortti- ja matkalaskut käytiin läpi vuodilta 2013–2017. Luottokorttiostoja oli tuolla jaksolla yhteensä 351. Kolmelta viime vuodelta kuitteja oli poikkeuksellisen paljon hukassa, tarkastustoimikunnan puheenjohtaja, yhteisen kirkkoneuvoston jäsen Pertti Sundberg toteaa.

– Kahdessa majoituksessa kustannus oli ollut liian korkea. Tarkastuksessa ei ole näitä kahta tapahtumaa lukuun ottamatta todettu poikkeuksellisia ostoja, ja tarkastuksen mukaan selvitykset ovat riittävät ja asianmukaiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Diakoni suree kohupiispan sotkuja Hesarissa – "Joudumme vaihtamaan maidon vedeksi, kun johto kiskoo samppanjaa"15.1.2018 14.47

Kommentit (8)

Kommentit

Olkoon suuret syntinne

Olkoon suuret syntinne anteeksiannetut.aamen. Seuraava kolehti kerätään kassavajeen täyttämiseen. Suuria seteleitä kolehtihaaviin kiitos.

Kuinka, miten ihmeessä voi

Kuinka, miten ihmeessä voi olla; Kuitteja puuttuu jopa 8000€ edestä? Seurakuntalainen ei voi tätä ymmärtää. Kuka on se kirstun vartija, jolta homma karannut lapasesta, eikä hoida hommiaan? Miksi tilanne on näin kaoottinen, pappien ym. tilitykset päin persettä, eikä kukaan valvo, mihin fyrkat menneet;( En ymmärrä ollenkaan, sori vaan. Haluan vastauksia todellakin! ~~~~ Aurinkoista vkloppua kuiteskin;)

Jos olisi verotarkastus

Jos olisi verotarkastus kyseessä niin arvioveroja ja oikeuskäyntejä +veronkorotuksia ja ehdollista vankeutta vähintäänvuoden että silleen nämä papit.

Nii,muutamat donat sinne

Nii,muutamat donat sinne tänne,maksakaa vain veronne kiltisti.

Selvityksen mukaan ei

Selvityksen mukaan ei luottokortin väärinkäyttöä. Jos ei löydy kuitteja niin selvitykseen voi laittaa ihan mitä lystää ja läpi menee tässä tapauksessa.Laajasalo vielä selittelee TV uutisissa miten tärkeätä on tehdä selvitys hänen toimista.Rahvasta kusetetaan mennen tullen mutta kun rahvas ei laita vastaan niin ....herrat herkuttelut jatkuu.

Reilun kuukauden palkka.

Reilun kuukauden palkka.

Arvon kommentoijilla ei ole

Arvon kommentoijilla ei ole tainnut koskaan olla firman luottokorttia tai käsitystä siitä miten ja millaisessa muodossa luottokorttitapahtumat kirkossakin nykyään käsitellään. Samaa järjestelmää toisaalla käyttäneenä voin kertoa, ettei sinne voi laittaa selitykseksi omaan tositteeseen mitä tahansa. Siitä jää kiinni heti koska tapahtumat tulevat matka- ja kululaskujen käsittelyjärjestelmään sähköisesti. Jokainen tapahtuma on omana rivinään ja riville summan lisäksi selite, joka on peräisin maksupaikasta ja sisältää päiväyksen ja kellonajan lisäksi firman nimen tyyliin: Tallink-Silja, Taksi Matti Meikäläinen, Finnair, City pysäköinti. Kuitteja katoaa kaikilta paljon matkustavilta. Oma lompakkoni suorastaan pursuaa niitä. Normaalisti kuitti skannataan liitteeksi tapahtumalle mutta jos se katoaa, tehdään ns oma tosite, jossa puretaan auki mihin tapahtuma Taksi 123 tai City pysäköinti liittyi. Kuitin voi siis kadottaa mutta laskutusperuste ei katoa minnekään.

Seli ,seli

Seli ,seli

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat