Puheenaihe

Sulavatko ladut pilalle ennen viikonloppua? – Meteorologi: "Hiihtolomaviikosta voi tulla epämiellyttävä"

Hiihtäminen on ensi viikolla eteläisessä Suomessa meteorologin mukaan vähintäänkin haasteellista. 

Marika Lumme / arkisto

Ensi viikolla eteläisessä Suomessa vietettävä koulujen talvilomaviikko uhkaa raunioittaa niin ladut kuin hiihtäjien talviurheilufiiliksetkin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuluvalla viikolla alkava lauhempi kausi nostaa lämpötilan jopa viisi astetta lämpimän puolelle.

– Kyllä siltä näyttää, että ensi viikolla hiihtämisestä saattaa tulla epämiellyttävä kokemus. Kun latujen lumet sulavat päivällä ja jäätyvät uudelleen yöllä, silloin laduista tulee arvaamattoman liukkaita, arvioi päivystävä meteorologi Petri Hoppula.

Hoppulan mukaan alkanutta viikkoa vietetään vaihtelevassa säässä. Esimerkiksi keskiviikon vastaisena yönä lämpötila laskee pääkaupunkiseudulla jopa kahdeksaan pakkasasteeseen. 

– Torstaina puolestaan sää lauhtuu selvästi ja lännestä saapuva lämmin ilmavirtaus nostaa lämpötilan Uudellamaalla viiteen lämpöasteeseen, Hoppula arvioi.

Kaikki lumet eivät kuitenkaan sula ensi viikkoon mennessä.

– Pitää muistaa, että nyt lunta on kaikkialla poikkeuksellisen paljon. Esimerkiksi Espoossa lumensyvyys on tänään 33 senttimetriä. Ei se ensi viikkoon mennessä vielä häviä kokonaan, Hoppula lohduttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Hohhoijaa,mahtaa olla hirveä

Hohhoijaa,mahtaa olla hirveä kuhina juu laduilla nuorista.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat