Puheenaihe

Vihreiden kansanedustaja: Kristillisdemokraateilla ei asiaa ole hallitukseen

Olli-Poika Parviainen

Johanna Erjonsalo

Kristillisdemokraattien translakikanta sulkee heidän tiensä hallitukseen, linjaa vihreiden eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. 

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ilmoitti Ylen vaalitentissä translain uudistamisen olevan heille hallituskysymys. 

– Vaalitulos ratkaisee hallitusneuvottelujen tilanteen, mutta yksittäisen, fundamentalistista uskonnollista linjaa vetävän pienpuolueen ei pidä enää missään olosuhteissa antaa määritellä Suomen ihmisoikeuslinjaa omasta marginaalistaan käsin, Parviainen vaatii. 

Eduskuntapuolueet vastaanottivat viime marraskuussa kansalaisjärjestöjen vetoomuksen translain kokonaisuudistuksen kiirehtimiseksi. 

Parviaisen mukaan kristillisdemokraatit saivat aiemmin vetkuteltua tasa-arvoista avioliittolakia tekemällä siitä hallituskysymyksen. 

Laki saatiin lopulta hyväksyttyä, mutta kristillisdemokraatteja lähellä olevat tahot valmistelivat nykyiselle eduskunnalle Aito Avioliitto -kansalaisaloitteen, jolla avioliittolain uudistusta yritettiin jälkikäteen perua, mikä oli Parviaisen mukaan poikkeuksellista.

– Suomi on saanut toistuvasti moitteita transihmisten kohtelusta ja translaissa kyse on ennen kaikkea ihmisoikeuskysymyksestä, Euroopan Neuvoston Suomen valtuuskuntaankin kuuluva Parviainen muistuttaa. 

Parviaisen mukaan nykyinen translaki esimerkiksi pakkosterilisaatiovaatimuksineen rikkoo räikeästi ihmisten itsemääräämisoikeutta. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Olli- poika parviainen sitten

Olli- poika parviainen sitten varmaan seisoo rinta rottingilla tällaisten aivotuhnujen takana vai? Tämä on varmasti vihreiden mielestä erittäin arvostettua tekstiä. Helsinkiläinen vihreä kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra solvaa sosiaalisessa mediassa maaseudulla asuvia ihmisiä. Sanatarkasti Diarra kirjoitti tänään perjantaina illalla Facebook-tilillään seuraavasti: "Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua."

Joko ne vaalit meni? En

Joko ne vaalit meni? En tiennytkään, että vihreistä tuli hallituksen tunnustelija.....

" sori "vaan Olli Poika ei

" sori "vaan Olli Poika ei teitäkään kaikki halua hallitukseen.

Sari Essayah on oikeassa että

Sari Essayah on oikeassa että ihmisen sukupuoli ei ole ilmoitusasia eikä mielipidekysymys. Vihreiltä en ole kuullut mitään mitä he itse tekisivät suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Ainoa asia joka toteutuu heidän vaatimuksien seurauksena on kurjuuden jakaminen koko kansan osaksi. Eivätkö he ymmärrä että kaikki aineellinen tuotanto on siirrettävä pois maasta jos heidän tahtonsa toteutetaan.

Ikävää tässä on se, että Yle

Ikävää tässä on se, että Yle on valjastettu levittämään vihervasemmiston propagandaa. Ylen vaalitentissä Kirsi Heikel haaskasi suuren osan Sari Essayahin haastatteluun varatusta ajasta jankuttamalla transsujen oikeuksista. Heikelin suhteellisuuden taju petti myös tehdessään tuosta marginaalisesta asiasta oikein hallituskysymyksen kysymykseensä, aivan kuin kopioiden vihreiden teemoja. No, Essayah kyllä korjasi potin ja voitti varmasti suuren joukon uusia äänestäjiä Kristillisdemokraateille.

Tää on työssäkävijän tärkeä

Tää on työssäkävijän tärkeä kysymys; transsukupuolisten asiat. Sillä mennään hallitukseen. Kaikille ratkaiseva kysymys... Mitä väliä toimeentulolla, terveyspalveluilla, vanhustenpalveluilla , koulutuksella , ilmastonmuutoksella, velan otolla maahanmuuttoon. Transsukupuolisuuden asia ratkaisee kuka menee hallitukseen?

Onko Suomella varaa enää

Onko Suomella varaa enää hallituksessa toiseen Haavisto/Caruna mokaan?

Vihreiden ei missään

Vihreiden ei missään tapauksessa pitäisi päästä hallitukseen! He tuhoavat koko Suomen lapsiamme myöten, älyttömillä ehdotuksillaan ja vaatimuksillaan.

Auli Leea

Vihreät vastustivat Loviisan

Vihreät vastustivat Loviisan ydinvoimalan rakentamista jo valmiiksi olevaan nykyisen voimalan viereen nykyisen ollessa käytön loppupäässä. Vastustavat ydinvoimaa joka on ainoa ilmaston kannalta järkevä kotimainen energiantuotanto, teknologian työpaikkoja ylläpitävä energiantuotanto.Vihreät eivät halua tuulivoimaloita asuinalueilleen. Haluavat energiaa joka tuotetaan Venäjältä? Venäjä myy Suomelle ydinenergiaa? Fortum siirtää ydinvoimalansa Viroon? Loviisan kaupunki ja lähi- kaupunki Kotka menettävät työpaikkoja ja verotuotannosta suuren osan. Ajetaan ydinsähkön tuotanto pois Suomesta ja ostetaan sähkö lähimaista . Hyöty pois Suomesta mutta onnettomuuden sattuessa saamme säteilyt niskaamme.

Vihreiden Haavisto puhui

Vihreiden Haavisto puhui vaalitentissä laittomasti maassaolevien puolesta, näiden kuuluisi antaa jäädä Suomeen , rekisteröidä sosiaaliturvan asiakkaisiin . Mitä turvapaikkakäsittelyjä tällä vihreiden logiikalla tarvitaan? Helsinki - Vantaan lentokentällä ja raja-asemilla pankkikortit käteen kaikille ulkomaan paperittomille ja paperit omaaville ja asunnot asumistuella. Jäävät Suomeen oli lupa tai ei.

Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraatit haluavat hallittua maahanmuuttoa, vihreät avaavat ovet kaikille tulokkaille vailla taustatietoja ja ottavat karkotetutkin Suomeen sosiaaliturvaan. Kapinoivat lentokoneessa laittomien maahantulijoiden ja karkotettujen edun puolesta. Hiukan liian sinisilmäistä politiikkaa, kyse myös rahasta, kuka maksaa kaikki tulijat ?

Missä on tasa-arvo ja

Missä on tasa-arvo ja kunnioitus toisin ajatteleville?! Vihreätkö päättää ketä/kuka eduskunnassa saa päättää asioista?!

Sori vihreät, mutta ihan

Sori vihreät, mutta ihan oikeasti sukupuoli ei voi olla pelkkä ilmoitusasia niin kuin tässä laissa olisi kyse. Sukupuoli on kyllä erittäin vahvasti ihan biologis-fysiologinen fakta. Voi sitä väärinkäytösten ja kaaoksen määrää, jos sukupuolesta tehdään pelkkä ilmoitusasia. Armeijan voi helposti välttää jokainen nuori mies kun ilmoittaa olevansa nainen ja myöhemmin sitten taas muuttaa itsensä mieheksi... erisukupuoliset pääsevät häiritsemään vastakkaisen sukupuolen pukuhuone-wc -tiloihin... kaikenlaiset sukupuolikiintiöt pystytään kiertämään. Lisää turhaa hämmennystä vaan ihmisille. Identiteettiongelmat lisääntyvät ihmisillä, etenkin nuorilla entisestään tällaisten hullutusten myötä. Normaaleista tosiasioista tehdään epäselviä ja epävarmoja asioita. Ihmiset kaipaavat elämäänsä pysyvyyttä. Pienen vähemmistön vuoksi ollaan valmis pistämään koko yhteiskunta ihan sekaisin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat