Puheenaihe

Eronnut Antti Rinne astui vihdoin median eteen, aikoo jatkaa Sdp:n johdossa – "Kyllä tästä silti rupi jää"

Antti Rinne (sd.). Pekka Ruissalo

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on jättänyt hetki sitten tasavallan presidentti Sauli Niinistölle eronpyyntönsä.

Niinistö on myös hyväksynyt eronpyynnön – nyt hallitus jatkaa toimitusministeriönä.

Presidentti kiitti Rinnettä lyhyestä, mutta hyvin hektisestä yhteistyön kaudesta. Kausi sujui Niinistön mukaan hyvin.

Antti Rinne oli koko maanantaipäivän visusti vaiti omista näkemyksistään hallituskriisin suhteen.

Siksi hänen pitämänsä valtioneuvoston tiedotustilaisuus tiistaina iltapäivän alussa oli erittäin suosittua seurattavaa.

Eronsa syiksi Rinne kertoi keskustan suunnalta saatu epäluottamus.

– Antti Kurvinen toi minulle keskustan puoluehallituksen viestin, jonka sisältö oli se, että keskustalla ei kokonaisharkinnan perusteella ole luottamusta pääministeriin, Rinne kertoi.

– Siihen liittyen tein omat johtopäätökseni. Korostan sitä, että tämä päätös on täysin Sdp:n puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja minun oma päätökseni.

Rinne toivoo, ettei hänen erollaan ole vaikutusta nykyisten hallituspuolueiden väliseen yhteistyöhön.

Maanantaina keskusta kertoo puheenjohtajansa Katri Kulmunin suulla, että keskustalla on epäluottamusta Rinteen suuntaan. Kulmuni ei kuitenkaan selventänyt, kuinka laajaa tuo epäluottamus on.

– Toki tällaisesta tilanteesta jää aina rupia, mutta sitä varten on olemassa salvaa, Rinne arvioi Sdp:n ja keskustan välisiä suhteita.

Eronnut Rinne kertoo olevansa edelleen vakuuttunut siitä, että Sdp on se voima, joka jatkossakin uudistaa Suomea.

Hän kertoi puntaroineensa sitä, mitä riskejä on sillä, että Rinne olisi jatkanut pääministerinä.

Jos vaakakupissa ovat Sdp:lle tärkeiden tavoitteiden saavuttaminen ja Rinteen pääministeriys, silloin edellinen painaa Rinteen mukaan enemmän.

– Tällöin on sivuseikka se, kuka henkilö johtaa hallitusta.

Rinne kertoo jatkavansa Sdp:n puheenjohtajana ensi vuoden kesäkuun puoluekokoukseen asti. Hän on myös halukas pyrkimään jatkokaudelle puolueensa johdossa.

Sekä Sdp:n nykyinen liikenneministeri Sanna Marin että Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoivat olevansa valmiita pääministerin tehtäviin.

Rinteen ero käynnistää hallitusneuvottelut, joita todennäköisesti helpottaa se, että nykyiset viisi hallituspuoluetta ovat kertoneet haluavansa jatkaa hallituksessa samalla kokoonpanolla ja ohjelmalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Ja miksi erosi? Suostui

Ja miksi erosi? Suostui alentamaan työväen palkat minimiin, kun ennen demarit aina olleet työväen asialla? Voiko demari halventaa perinteisiä arvoja enemmän? Ja vielä riittää heillä kannattajia työväestössä, herätys proletaari!

Jariny kirjoitti: "Suostui

Jariny kirjoitti: "Suostui alentamaan työväen palkat minimiin,...". Pikemminkin päin vastoin. Ei onnistunut puolustamaan ihan kaikkia mutta aika isoa osaa kuitenkin. PAU SAK-laisen ay-liikkeen tuella pelasti loput. Se ei Kokoomukselle ja Perussuomalaisille kelvannut Kepun suostuessa tekemään likaisen työn. Lopputulos lienee melkoisen karvasta meille tavallisille suomalaisille eläkeläisistä lapsiin ja kaikille siinä välissä.

Olisi alentanutkin nuo palkat

Olisi alentanutkin nuo palkat, mutta onneksi jäivät kiinni valheista ja sillä saatiin pelastettua nuo työläisten palkat. Nyt suomalaiset saavat nauttia joululahjasta jonka saimme hallituksen kaaduttua ja rinteen erottua.

Suomennettuna: Rinne suostui

Suomennettuna: Rinne suostui Postin ehdottamiin palkanalennuksiin elokuussa työsoppareiden muutoksella, mistä koko Postigate osittain alkoikin ja olennaisesti asiaan liittyy! Koska tila täällä vähäinen, ilman jäsentäviä kappalejakoja, tänne ei voi kirjoittaa pitkiä tarinoita luettavuuden takia! Siksi täällä odotetaan myös lukijalta hieman älyä lukea joskus lyhennettyä textiä sieltä rivien välistä? Kyse siis Postin työläisten palkoista, jotka siis vasemmistolaisia työläisiä, joita demarit eivät puolustaneet. Älä taas sotke Eteläranta 10, SAK:a, Kokoomusta tai PS:a tähän asiaan. Ne eivät liity Rinteen typeryyteen mitenkään! Provoile sinä muualla!

Rinne esitti tuolloin

Rinne esitti tuolloin ajatuksen, josko tilanteen voisi hoitaa kertakorvauksella. Työntekijäpuoli ilmoitti ettei voi ja Rinne ei palannut ajatukseen. Hyvä niin, sekä ettei kelvannut ja että Rinne uskoi sen. // Edelleenkin olen vakuuttunut, että kyseessä on EK:n eli Eteläranta-10:n kampanja jossa he ajavat yleisempää työsuhteiden heikentämistä mutta valtionyhtiö, tällä kertaa Posti, keihäänkärkenä. Kyseessä on vanha, jo STK:n ajoilta periytyvä perinnetaktiikka. Nimimerkki ei pystynyt perusteluillaan(?) kumoamaan käsitystäni.

Ajattele, että vanhalla ay-

Ajattele, että vanhalla ay- jäärällä oli vielä otsaa ehdottaa kertakorvausta. Laita nyt jotain viitteitä tulemaan todistukseksi väitteistäsi, tai muuten nuo ovat vain ad Hominem kommentteja joilta puuttuu pohja totaalisesti. Tuossa rintee valehtelussa ja palkkojen alennus yrityksessä ei ole ketään muita takana, kuin ainoastaan demarit.

Avan, Rinne olisi hyväksynyt

Avan, Rinne olisi hyväksynyt uuden sopparin palkanalennuksilla, kertakorvauksella. Ymmärrätkö mitä puhuit itse? Käy nyt ihmeessä katsomassa tri Leon Festingerin analyysi oireistasi! Annan taas viimeisen sanan, koska pyörit taas provoilla ympyrää, eikä juttusi johda taas mihinkään, järkevään?

Tämä demarien hölmöily ja

Tämä demarien hölmöily ja valehtelu vahvisti totuutta siitä, että vihervasemmisto ei ole kykenevä maan johtoon. Nyt vaan bussilla tarpeeksi kauas ja kyytiin myös husu, rauhan- tae ja haavisto. Tai mielummin koko vihervasemmisto.

Kyllä Kepullekin pitää

Kyllä Kepullekin pitää näyttää kaapin paikkaa tässä maassa.15%:n kannatuksella ei omista koko Suomea kuten Kekkosen aikana.Valta maassa pitäää olla siellä mistä valtionverot kiskotaan,ei siellä missä niitä tuhotaan. Nyt Halla-Aho pääministeriksi ja Orpo vv-ministeriksi.Demarit tai Kepu apupuolueeksi ilman sanavaltaa.

Ei ole nyt mahdollista että

Ei ole nyt mahdollista että Persut ja Kokoomus pääsevät nyt valtaan. Onneksi! Eikö riittänyt edellisen hallituksen riistot joita se teki mm. opiskelijoille, vähävaraisille ja eläkeläisille. Taustalla oli ministeri EI JAKOVARAA ORPO.

Nuo "riistot" ovat pääasiassa

Nuo "riistot" ovat pääasiassa propagandaa. Hallitus alensi pieni- ja keskituloisten veroja ja maksuja koko hallituskauden. Opiskelijoidenkin kelpaa asustella muualla kuin HOASilla, kun asumistukiperusteita muutettiin. Että josko nyt jätettäisiin se vaihtoehtoinen totuus kokonaan pois. Leikkauksia tehtiin, mutta ne on kompensoitu. Ja muista myös Lipposen hallituksen eläkeindeksin muutokset, joten kyllä niitä leikkaajia löytyy joka puolelta.

Rinteen valheet ei näy

Rinteen valheet ei näy loppuvan vaan piti vielä valehdella tiedotustilaisuudessakin. Sanoi näin: "Siihen liittyen tein omat johtopäätökseni. Korostan sitä, että tämä päätös on täysin Sdp:n puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja minun oma päätökseni." Asiahan ei ollut noin, sillä ilman Kepun tekemää luottamuksen puutetta koskevaa selontekoa ei mitään eroa olisi koskaan tullut.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat