Paikalliset

Valtioneuvosto vahvisti Lohjan ja Nummi-Pusulan kuntaliitoksen

LÄNSI-UUSIMAA |  Tasavallan hallitus vahvisti eilen Nummi-Pusulan liittämisen Lohjan kaupunkiin ensi vuoden alusta alkaen. Mukaan tulee myös Karjalohja, jonka yhdistämisestä Lohjaan on tehty päätös jo aiemmin.

Uudessa Lohjan kaupungissa on yhdistymisen jälkeen 47 374 asukasta. Uusi Lohjan kaupunki saa valtiolta yhdistymisavustusta 4,3 miljoonaa euroa.

Päätös vahvistaa myös Lohjan hallinnollisen statuksen. ”Valtion alue- ja paikallishallinnon sekä Euroopan unionin toiminnassa noudatettavien aluejakojen osalta samoihin alueisiin kuin nykyinen Lohjan kaupunki,” päätöksessä sanotaan.

Eilen jätettiin Helsingin hallinto-oikeuteen myös valitus Nummi-Pusulan valtuuston liitospäätöksestä. Valitusaika päättyy ensi viikolla.

Valituksen on tehnyt keskustan kunnanvaltuutettu Jyrki Parikka, joka on vastustanut kuntaliitosta koko ajan ja ehdotti liitoksesta luopumista myös kyseisessä valtuuston kokouksessa. Liitospäätös tehtiin äänin 20–6.

– Valituksessa on useita kohtia, eikä se koske vain valtuuston kokousta vaan koko kuntaliitosprosessia Nummi-Pusulassa, Lohjalla ja Siuntiossa, Jyrki Parikka sanoo.

Hänen mielestään prosessi ei ole ollut avoin ja demokraattinen, ja keskustaa on Nummi-Pusulassa syrjitty. Liitos loukkaa hänen mukaansa perustuslaillisia oikeuksia.

– Kunta lopetetaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Tehdään päätös, jota ei voi perua.

– Nämä nuoret poliitikot urpilaiset ja kataiset eivät ymmärrä johtamisesta mitään.

Valtioneuvostossa päätöstä tehtäessä tiedettiin, että valitusaika ei ole vielä päättynyt.

– Mutta kuntajakolaki edellyttää, että ensi vuoden alusta voimaan tulevista liitoksista on tehtävä päätös kesäkuun loppuun mennessä, lainsäädäntöneuvos Eeva Mäenpää sanoo.

– Tavallisesti odotetaan, että valitusprosessit on käyty loppuun, mutta mutta nyt se ei ollut mahdollista.

Valituksen vaikutuksia selvitellään vielä, mutta yhtään kuntaliitosta ei Suomessa ole peruttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (28)

Kommentit

"Tasavallan hallitus vahvisti

"Tasavallan hallitus vahvisti eilen Nummi-Pusulan liittämisen Lohjan kaupunkiin ensi vuoden alusta alkaen. Uusi Lohjan kaupunki saa valtiolta yhdistymisavustusta 4,3 miljoonaa euroa." Olis toi tollokäärö varmana maistunu Sjundeåååån ÄrrKoPeen kielifasisteillekki:-))))))))))

Pidä sinä Tollo nuo roposet,

Pidä sinä Tollo nuo roposet, Siuntiossa on rauhallinen ja harmooninen tunnelma kun päästiin Liitoksesta ja eräästä.......!! Loppui Siuntiossa itku ja marina ....:)))))) HYVÄSTI LOHJA.

Niin ja hyvästi toimivat

Niin ja hyvästi toimivat SOTE-palvelut. Rantapelle

Tulevat toimimaan jatkossakin

Tulevat toimimaan jatkossakin ...:))) Oletko Periferia Venäjältä !??

Kun katsoo tätä siuntion

Kun katsoo tätä siuntion touhua, venäjäkin alkaa kuulostaa hyvältä. Satunpahan vaan ymmärtämään mitä noiden palveluiden pystyttäminen tyhjästä vaatii rahallisesti, työmäärällisesti ja ajallisesti. Tällä tuppukylällä on suuria haasteita saada päteviä työntekijöitä. Nykyisistä merkittävä osa "siirtynee" LOST:n palvelukseen, koska monille löytyy töitä sieltä jatkossakin. Vihertävän lieveilmiön ja muiden "asiantuntijoiden" juttuihin ei kannattaisi uskoa :D

"Suuria haasteita" lienee

"Suuria haasteita" lienee tässä tapauksessa käännettävissä kolmannelle kotimaiselle "mission impossible". Jos lomien jälkeen ryhdytään rupeamaan, ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada hommaa hoitoon vuodenvaihteeseen mennessä. Mahdoton on mahdotonta. Palvelujen ostaminen joltain yksityiseltä lääkäriasemalta on ainoa realistinen vaihtoehto.

Niinpä... siinä sawåtassa

Niinpä... siinä sawåtassa tukirosvojen tilit hupenevat:-)))))))))

Jep, ei taida olla

Jep, ei taida olla kiinteistövero ainoa mitä nostetaan....

Ei, ei varmasti:-)))))))))))

Ei, ei varmasti:-)))))))))))

Ei Siuntion RKP rahaa vailla

Ei Siuntion RKP rahaa vailla ole.... EU-tuet fikkaan ja köyhät kyykkyyn!

Jyrki Parikka sanoi

Jyrki Parikka sanoi hyvin: "Nämä nuoret poliitikot urpilaiset ja kataiset eivät ymmärrä johtamisesta mitään." Olen täysin samaa mieltä Jyrki Parikan kanssa!!! Koko kuntauudistus on niin sekava, että siitä ei ota selvää kukaan. Kaikki on edennyt aivan ihmeellisessä järjestyksessä kuntauudistusprosessin yhteydessä. Sitä paitsi sietää vahvasti epäillä koko virkamiestyöskentelyn luonnetta. Kaikesta tulee mieleen, että Suomen kuntakartta on yhtäkkiä muutettu kuin joksikin koelaboratorioksi ja siihen jopa otettiin tueksi Ranskasta saakka selvitys. Huom. Ranska on itse tyyppiesimerkki siitä, missä kunnan koko voi olla niin pieni, että koko kunnan ihmiset ovat valtuutettuja! Meillehän nauravat harakatkin pitkin Eurooppaa, kun me vain kokeilemme ja kokeilemme, niin kuin jotkin uskolliset EU:n oppipojat. Katainen ja Urpilainen ovat niin EU-höyryissä (= liittovaltio hurmassa) ja kynnet heillä syyhyää "suuren mittakaavan" puuhiin. Kotimaa on sitten vasemman käden huitaisuilla ja varsinkin karkean käden runnottavana. Voisi vaikka laulaa: Kotimaa kun taakse jäi ... Urpilainen ja Katainen ovat jo tainneet unohtaa mikä heidän kotimaansa on!

Jopa on katkera pusulalainen,

Jopa on katkera pusulalainen, joka menettää pienen vallansiivunsa pienen kunnan kepulina. Huvittavinta on valitus "yksinkertaisella ääntenenemmistöllä" tehdystä päätöksestä :D !!! Jokainen osaa laskea, että 20-6 tulos on 2/3-päätös liitoksen puolesta. Parikankin olisi siellä Pusulassaan hyvä muistaa, että Pusula kuntana lakkautettiin jo 1981.. ja liitettiin Nummeen. Nummi on aina ollut jo historiallisesti osa Lohja-Sammatti-aluetta. Kulkusuunnat ovat edelleen samat, ja historiassa sekä nykypäivässä näille kaikille suunnille on syy - toimivuus ja luonnollinen asioimissuunta. Kyllä on valituksen käsittelijöillä ihmettelimistä ja naurua piisaa, kun lukevat paikallisen "Herra Hakkaraisen" valituksen pääministerin johtamistaidoista !

Kuulepas nimimerkki

Kuulepas nimimerkki Paavo59! Parikka sanoi, että "Valituksessa on useita kohtia, eikä se koske vain valtuuston kokousta vaan koko kuntaliitosprosessia Nummi-Pusulassa, Lohjalla ja Siuntiossa". Lienee Paavo59 siten, että ei kannata sinunkaan nuolaista, ennen kuin tipahtaa. Ei kannata väännellä asioita semmoiseen uskoon, kuin ne varmaankaan eivät ole. Turha kuvitella, että kukaan tekee kuvittelemistasi asioista valituksen. Niin, että se siitä ja käsittelijöiden ihmettelemisestä ja naurun piisaamisesta. Voisit Paavo59 mennä peilin eteen, nauraa ensin itsellesi ja heittäytyä sen jälkeen sängylle selällesi ja itkeä katkerasti. Katkeruudesta puheen ollen, katkeruutta taitaa löytyä sieltä sun täältä. Kataista ja Urpilaista kohtaan katkeria on Suomi pullollaan, vaikka gallupit mitä valehtelisivat!!! Meitä suomalaisia viedään kuin pässiä narusta, vaan jotkut sentään uskaltavat vikuroida ja sillekin voisi nostaa hattua.

Sanotaan, mitä sanotaan, tai

Sanotaan, mitä sanotaan, tai puhutaan mitä puhutaan, niin Jyrki Parikan kantelu kuntaliitoksesta toi monta piirua selvyyttä valtajärjestelmiimme. Ihan sama ollaanko kuntatasolla tai valtion tasolla. Samaa humppaa kaikki. Lakia ei kunnioiteta ja demokratiaa vielä vähemmän. Laissa on säädetty, että kunnanvaltuustojen päätöksistä voi ja saa valittaa, kunhan sen tekee 30 päivän sisällä siitä, kun valtuuston pääätös on tehty. Kuntien päätökset saavat lainvoiman vasta tämän 30 päivän määräajan umpeuduttua. Mikäli uskomme Länsi-Uusimaa lehdessä ollutta tietoa, että Jyrki Parikkka teki kantelunsa 2 päivää ennen kanteluajan päättymistä, asettuu samaisessa lehdessä esille nostettu valtioneuvoston edustajan kommentti ufoilun raameihin: "Mutta kuntajakolaki edellyttää, että ensi vuoden alusta voimaan tulevista liitoksista on tehtävä päätös kesäkuun loppuun mennessä", lainsäädäntöneuvos Eeva Mäenpää sanoo. Kaksi päivää valitusaikaa jäljellä. Kesäkuu 2012 loppuu lauantaina. Miksi päätöstä ei tehty vasta ensiviikon alussa, jolloin lakisääteinen 30 päivän valitusaika on ohi. Omituista on myös se, että lainsäätäjä eli lainsäädäntöneuvos ryhtyy osana lakia säätävää instituutiota tulkitsemaan laki. On pahasti puurot ja vellit sekaisin valtionneuvoston kattilassa. Vai onko koko valtioneuvosto ensiviikon alusta lähtien lomalla? Lohja, Nummi-Pusula ja Karjalohja saavat toisensa. Se on hyvä! Mutta luulenpa, että oikeuskansleri saa myös osansa tässä kuviossa. Arvioni on, että postin edustaja kantaa oikeuskanslerin kansliaan vähintään 20 kantelua. Silloin kysellään kansalaisoikeuksien, lakien ja demokratian perään. Rohkea ja kunnioitettava teko Jyrki Parikalta. Kiitos siitä! Kansalaiset eivät koskaan kysele liikaa oikeuksiensa perään. Vain päätösten tekotapojen kyseenalaistaminen pitää kuntien ja valtiovallan edustajat edes pienessä ruodussa. Varsinkin nyt, kun Kataisen kabinetti pyörittää epäuskottavasti kuntauudistusrulettia ja EU-miljardeja. Käynnissä on venäläinen ruletti. Kaatuisi vaan koko Arkadianmäen orkesteri. Mennään uusiin vaaleihin, niin tuemme Kreikkaa myös henkisellä pääomallamme.

Pieni virhe, jonka oikaisu

Pieni virhe, jonka oikaisu toivottavasti selkeyttää tekstini kolmannen kappaleen ajatusta. Tuon kappaleen alun pitää olla näin: Kaksi päivää valitusaikaa jäljellä. Kesäkuu 2012 loppuu vasta ensiviikon lauantaina (30.6.). Jatko sitten niin kuin se on tuossa kolmannessa kappaleessa.

Ihan takuula tulee valitukset

Ihan takuula tulee valitukset kanslerille ja vielä monta. On sikamainen asia, miten koko homma on hoitunut. Katainen löytää vielä hallituksineen edestä sen mitä on jättänyt taakse. Asia EI jää tähän. Tiedän monta jota sormet syyhyää ja syyt syyhyyn selvillä. Sikasakki saa maista omaa rohtoja. Me ei olla pelkureita.

Parikka on tyyppiesimerkki

Parikka on tyyppiesimerkki agraaripitäjän pikkupoliitikosta, joka syyttää toisia (Nummi-Pusulan) valtuutettuja valituksista ja on itse tehnyt ennätysmäärän eriäviä mielipiteitä, jättänyt valituksia - ja valittanut jopa kunnanhallituksen päätöksistä - hallituksen, jossa ITSE ISTUU :) Pitää muistaa, että kaikki riidat Nummella alkoivat, kun nämä Pusulan perämettien mettiäiset tulivat tappelemaan ja riitelemään. Onneksi 30-vuotinen sota on ohi. Nummi on oma kaupunginosansa. Pusula on Lohjan Bronx. Parikka Bronxin jengipomo, hah!

Olen sitä mieltä, että

Olen sitä mieltä, että kuntaliitoksen erikoisen hyvä puoli on se, että Nummi-Pusula lakkaa olemasta ja on rehellisesti Nummi ja Pusula. Kun se kuntaraja on pysynyt erittäin isona ihan koko sen N-P:n ajan. Nyt tosiaan, kuten Paavo59 totesi, Nummi on oma kaupunginosansa ja Pusula omansa. Nummi otti erittäin velkaisen Pusulan, jonka oli pakko liittyä johonkin, kun talous oli retuperällä. Ikävä kyllä sieltä saatiin liikaa korkeita virkamiehiä, jotka vaikeuttivat toimintaa parikymmentä vuotta ja sen jälkeen kunnanjohtajien kanssa on ollut vähän niin ja näin. Ojasta allikkoon, sanoisin. Nyt onneksi loppuu ja 5 vuoden jälkeen suojatyöpaikka toivottavasti loppuu niiltä, jotka eivät osaa hommiaan hoitaa.

Jopas, jopas ja kas, kas! Nyt

Jopas, jopas ja kas, kas! Nyt alkoikin paljastua kummasti se mitä Lohja saa? Ettei vaan akalla itsellänsä olisi riitoja, kaunoja ja hukkakauroja itsellänsä kaukalossaan. Voe, voe ja tokkopa hyvä tulee! Tieten ei hyvää tiedä Lohjalle tämäkään Jutisen kirnuama viritys! Jutinenkin itkee vielä katkerasti (niinku tuolla joku hyvin letkautti). Nyt pääsee pask...nen nauru.

Nimimerkille

Nimimerkille Paavo59: Edelleenkin olen sitä mieltä, että sinun itsesi näkemykset edustavat pikemminkin sitä jengipomolaisuutta, jonka tarkoituksena on tukkia tavallisten ihmisten suut, ettei vain vahingossakaan pääsisi meidän tavallisten ihmisten ääni (vox humana) esille. Tämä suomalainen yhteiskunta on muuttunut demokratian irvikuvaksi. Se mitä Siuntion RKP teki, on suoraan valtakunnan politiikan ytimestä tulevaa temppuilua. Siuntion RKP:n toimilla ei ole mitään tekemistä aidon kansan riveistä nousevan keskustalaisuuden kanssa!! MUTTA Parikka edustaa aitoa suomalaista ääntä (olipa se sitten suomi tai ruotsi!), joka ei purematta niele kaikkea mitä ympärillä tapahtuu. Sanoppa Paavo59, mitä muuta meille ihmisille (joita myös päättäjätkin, kuten Parikka) jää, kuin yrittää tehdä valituksia ja kääntyä suomalaisen oikeusjärjestelmän puoleen? Edelleenkin Paavo59-jengipomo: Mene peilin eteen, naura peilikuvallesi ja heittäydy sen jälkeen selällesi sängylle ja itke katkerasti!

Huvittavaa sinänsä,

Huvittavaa sinänsä, Markonius, että olet noin vallan hyvin sisäistänyt idolisi Parikan ajatusmaailman ja jopa puhetyylin. Parikka valtuustossa ja hallituksessa oikein viljelee muille tuota "Menkää peilin eteen jokainen"-lausetta..... Itse ei kai peiliä käytä. Hyvää Jussia vaan sinne puslaan perille !

Mitä se Paavo59:lle kuuluu

Mitä se Paavo59:lle kuuluu arvuutella ketkä minun idolini ovat? Kannattaa muistaa, että luulo ei ole tiedon väärti. Noita luulojasi nimimerkin Markonius takana olevasta henkilöstä arvuuttelet juuri niin kuin kaikkea muutakin! Minulla ei ole persoonallisuushäiriötä ja vielä vähemmän luulen olevani Parikka, koska en ole! Tekeekö Paavo59:lle kipeää, kun muutkin ovat Parikan kanssa samoilla linjoilla ja vieläpä aivan muualta päin kuin Pusulasta? Jos Parikka on päräyttänyt jollekin Paavo59:n kaltaiselle kehotuksen katsoa peiliin, niin oikein hyvä. Se oli nimittäin uutta minulle. Hyvä, hyvä! Taitaa olla Paavo59:llä itsellään kaunan ja katkeruuden pakkelit housuissa. Istu sen päälle. Minulle on ihan se ja sama miten Paavo59:n hyvät ja juhannukset menee. Minulla on ihan omasta takaa sekä Hyvä että Juhannus! Niin ja täällä olen missä olen mutta en sitten lähelläkään "puslaa" (mikä se sitten lieneekin) enkä Nummi-Pusulaa. Aattele jos oonkin Stadista? Mieti koko juhannus, niin saatpahan jotakin järkevää tekemistä - Paavo59.

Markonius-parka. Järjellä ja

Markonius-parka. Järjellä ja Parikalla on yhtä paljon yhteistä kuin Nummi-Pusulan 30-vuotisella sodalla. Korkeintaan väliviiva... sekin suora viiva kuin aivokuolleen aivokäyrä. Hyvää Juhannusta! (Vaikka sinä et ihmisistä välitäkään.. toivon sinun valaistuvan)

Paavo59. Ihmettelen mistä

Paavo59. Ihmettelen mistä päättelet että Markonius olisi NuPulainen? Olen kyllä kuullut että NuPulaiset ovat vieläkin ärhäkämpiä kähisemään keskenään kuin Siuntiolaiset ja näköjään tieto pitää paikkansa. Olet kova arvostelemaan Parikkaa, mutta kirjoituksiasi lukiessani olen tullut siiihen tulokseen , teitä kumpaakaan tuntematta, että et ole Pekkaa pahempi eikä kirjoituksiesi perusteella sinulla juurikaan ole varmaa muiden arvosteluun. Eikä liiemmin analysoida muita ihmisiä. Kun kerran noista aivokäyristä höpiset liekö sinulle tehty sitten lobotomia???! Onpa hyvä ettei Siuntiolaisten tarvitsekkaan olla tekemisissä kaltaistesi ihmisten kanssa, meillä on kyllä täällä omat haasteemme , olisi ollut karmeaa jos vielä tuollaistenkin ihmisten kanssa olisi joutunut vääntämään kättä asioista.

Joo. Siinäpä olisi Paavo59:n

Joo. Siinäpä olisi Paavo59:n kanssa saaneet siuntiolaiset vääntää kättä nimenomaan "aisasta", vaan ei yhdestäkään "asiasta". Ei kerro kauniita asioita tuollaiset puheet aivokuolleista. Siinä mennään jo sen verran mauttomuuksiin, että "heittäytyköön selälleen sängylle ja itkeköön katkerasti".

Nummelle tämä oli suuri

Nummelle tämä oli suuri helpotus. Kun katsoo kulissiaviolittoa Nummen ja Pusulan välillä, riidat alkoivat kun pusulalaiset tulivat kehiin... Parikka ja Maittila - siinä Pusulan entisen kunnan alueelta tulleet suuret valittajat! Nummi-Pusulan kuntaliitos oli täydellinen fiasko. Eläköön, että Nummen ja Sammatin raja poistuu! Ja ainoa todellinen oikea suunta on Lohja - jopa karkkilalaisille. Se, että Nummi (ja Pusulakin) on aikanaan kuulunut Lohjaan, ei ole sattumaa. Tiet vievät sinne, minne ne ovat ennenkin vieneet.

Kepulit pelaavat RKP:N

Kepulit pelaavat RKP:N pussiin, mutta kepu on aina ollut osto- ja myyntiliike.

Kokoomus on myynyt pirulle

Kokoomus on myynyt pirulle sielunsa ja tulee huipulta ropisten alas. Piru on tässä tapauksessa RKP.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat