Keskustelu
Viimeisin kommentti: 17.4.2012 - 10.00

Pahalta näyttää ja kalliiksi tulee!

”Läntisellä Uudellamaalla on mietittävä, miten uuden Lohjan ulkopuolelle jääneiden pikkukuntien sosiaali- ja terveyspalvelut hoidetaan” (LU 6.4.).

"Lost-sopimus on kuollut ja kuopattu. Oma käsitykseni on, että jos Inkoo suuntautuu Lohjaan, ilman muuta tehdään sosiaali- ja terveyspalvelusopimus väliajaksi. Mutta jos se suuntautuu Kirkkonummelle tai Raaseporiin, voi kysyä, miksi me hoitaisimme palvelut. Sama koskee Siuntiota", toteaa Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva. (Samassa LU:n artikkelissa 6.4.)

Kirkkonummi ei Siuntiota huoli. Kirkkonummen kunnanhallitus torjui liitoksen Siuntion tai minkään sen osan kanssa. Päätös oli yksiselitteinen (10 liitosta vastaan ja 3 liitoksen puolesta). Hylkäys tuli perinteisilä pesäpallolukemilla.

Siuntion Rkp ei halua Lohja-liitokseen. Mitä vaihtoehtoja Siuntiolle jää. Valtioneuvosto liittää Siuntion Suurraaseporiin.

Itsellisenä meille tulisi 9 milj. euron investointivelat kesästä 2012 vuoden 2013 loppuun. Tämän lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon kulut nousevat. Jostain suunnalta ne on ostettava, jotta Siuntion terveyskeskus ei tyhjene hoitohenkilökunnasta. 

Lohjalta sosiaali- ja terveydenhuollon saattaisi saada jatkumaan, jos Siuntio on valmis maksamaan niistä tuplat nykyiseen. Siihen ei Siuntiolla riitä kassavarat eikä ihan pienet verojen korotukset.

Parasta kaikkien kannalta olisi, että Siuntion Rkp vetäisi Marcus Nordströmille länget kaulaan ja kuolaimet niin tiukalle, että nuori orhi ei enää sotkisi Siuntion liitossuuntaa Lohjalle.

Kukaan tervejärkinen ei usko, että Lohjan kaupunginhallituksen puheenjohtaja hoitaa Siuntiolle edullisen Lost-jatkon. 

Ainakin kaupunginjohtaja Simo Juva puhui ihan muusta toimintalinjasta LU:n haastattelussa 6.4. Patisen ote ja lupausten perusta on tainnut haihtua Lohjalla kuin tuhka tuuleen.

Heikki Valtavaara

Kommentit (85)

Kommentit

Kaupunginjohtaja Simo Juvan puheissa on se järki, että kun suhteuttaa kuntauudistuksen tavoitteita (= luoda laajempia kuntakokonaisuuksia, jotka turvaavat peruspalvelut paremmin kuntalaisille ja missä lähidemokratia toteutuu palveluihin vaikuttamisessa (nyt yleensä eri kuntayhtymien tuottamat palvelut) = uusi kunta on paremmassa suhteessa palveluja tuottavaan alueelliseen kokonaisuuteen) esim. Siuntion/Inkoon kunnan omiin signaaleihin, niin onhan varsinkin Siuntion RKP:n ja Vihreiden toiminta varsin ristiriitaista. Eli samaanaikaan, kun pyritään irti Lohja-liitoksesta, niin samalla tehdään aloite (vastoin alkuperäistä ehdotusta (9.11) yksityiseltä sektorilta palvelujen ostamista) "Lost"-yhteistyön tilapäisestä jatkamisesta.

Ei RKP:n ja Vihreiden toimintaa Siuntiossa voi kuvailla muuten kuin, että: se, jolta pyydetään jotakin, saa kiitoksensa pyytäjältä selinpäin esitettynä kumarruksena. Sitä kutsutaan myös pyllistykseksi.

"Patisen ote ja lupausten perusta" ... tuo kommentti saakin minut erittäin mietteliääksi. Patinenhan on ollut Siuntion kuntaliitokseen osallistumista vastaan jo alunpitäen, joten liekö politiikan pelin sen verran tietäen ollut alunpitäenkin tarkoitus antaa tukea "otteella ja lupauksilla" sellaiselle taholle, joka ajaa omaa taktista linjaa. Melkeinhän tuo on näyttänyt toimivankin. Ei tästä ole kovinkaan kauan aikaa, kun Patinen kuitenkin itse totesi, että asian järjestyminen ei ole niin yksinkertaista tms.

Veikkaan pikemmin, että ei tarkoitus ole alunperinkään ollut luvata mitään, mistä olisi otetta tai millä olisi jotakin varmaa perustaa. Senhän jokainen tajuaa, että ei Patinen juuri mistään taida yksin päättää edustuksellisessa demokratiassa - toki hänellä vaikutusvaltaa on. Puhua ja lupailla saa mutta näiden puheiden ja lupausten tarkoitusperät nyt taitavat olla selvääkin selvemmät. Hinta tulee olemaan joka tapauksessa suolaisempi, jos esim. Siuntio syystä tai toisesta jäisi pois kuntaliitoksesta ja erillissopimus saataisiin aikaan (?).

Suosittelen samaa, että Siuntion RKP tulisi vihdoin ja viimein järkiinsä. Se olisi avain myös Vihreiden "järkiintymiselle" - näkisivät hekin vihdoin "vihreää valoa vessaparerirullan toisesta päästä". Siuntion VIHREÄT?

Leskenlehti

Nummi-Pusulan terv.kesk henkilökunnasta(Karviainen) ainostaan alle puolet siirtyy Lohjalle, loput jää Karviaiseen. Kartoitus jo tehty.
Jos Siuntio jää itsenäiseksi, niin Siuntiosta saadaan tarvittava henk.kunta tuottamaan palvelut Nummi-Pusulalaisille.
Siuntiolaiset voivat ostaa palvelunsa jostain muualta.

Jokkeri

Tämän päivän Västra Nylandissa oli hyvä kirjoitus Bo Holmbergiltä. Hän toi esille sen, että kuinka Siuntion kohdalla muutama poliitikko saa vaarannettua kokonaisen kunnan tulevaisuuden omalla toiminnallaan. Kirkkonummi on oman virallisen mielipiteensä ilmaissut enemmän kuin selvästi, että se ei ole kiinnostunut lännen suunnasta (nyt jo ties kuinka monenteen kertaan), joten pohja koko Porkkala-haaveelle, jota nämä eräät ovat mainostaneet ("kyllä on kiinnostusta") Siuntiossa, on täysin vailla pohjaa. Holmberg osui asioiden ytimeen.

Tony

Jos kuntaliitosta ei tule, niin on sanomattakin selvää että kalliiksi tulee järjestää palvelut Siuntiossa. Ja vaikka LOST saisikin jatkoa niin on totta että hintalappu palveluilla on varmaan eri kuin nyt tai että Uusi Lohja ne järjestäisi.
Kovaan ääneen täällä Patinen oli aikoinaan toitottamassa jatkoa Lostille.
Aika taidokkaasti vaan aiemmin LU:n kirjoituksessa Patinen ei enään ollutkaan niin varma LOST:n mahdollisuuksista jatkaa.
Onneksi nyt näyttää siltä että monikuntaliitos tulee, kiitos siitä ja sen myötä myös tuo palvelukysymys järjestyy.

brita the tiukka täti

Kuntaliitoss tulee, jippiii!. Lohjan ja Nummi-Pusulan kuntaliitos oli kahteen suuntaan ehdollinen. Jos hallinto-oikeus hyväksyy Nysä-Nordströmin tekmät kantelut, on Siuntio Outside. Viisas hallinto-oikeus, kun näki rkp-väen vedätyksen ja hävyttömän menon. Arvo se on demokratian mukaisillla päätöksilläkin - eina ei voi voittaa, vai mitä mieltä on Siuntion rkp, ja sen kaksi öykkäriä.

Nyt odotellaan Lohjan 2.5. kokousta. Toivottavasti Lohja nappaa Siuntion mukan rekeen. Iso kunta olis paljon parempi kuin Pikku-Siuntio ison kunnan naapurina ja riippakivenä Lost ruikuttajana. Siuntio ei yksin pärjää täsä kylmässä maailmassa. Tosiasioille ei voi mitään. Lähdetään lohjalaisina liikkeelle siitä, että Siuntio tulee osaksi suurkuntaammme. Otetan se toinen vaihtoehto käyttöö. Annetaan sen kolmikunta liitos paperin odottaa valtioneuvostossa vaikka sinne kesäkuun loppuun. Silloin saataisiin mukava linnarauha loppuvuodeksi.

Siuntion rkp-n kannattaa liitosta vastuaessaan ja loppurimpuilussaan huutaa kovaa ja julkisesti apuun 1) Wallinia 2) Patista 3) Folktingetiä 4.) Anna-Maja Henrikssonia 5) Åbon säätiötätiöitä 6) muita rkp-säätiöitä 7) Kimmo Sasia 8) Alexander Stubia 9) Marit Feldt-Rantaa ja 10) Inkoon kuntaa, niin ja tietenkin pahnan pohjimmaisena 11) Marcus Nysä-Nordströmiä

Suosittelen rkp-lle käyttöön yhdistelmää Patinen/Nysä-Nordström. Silloin olis yleisöllä ja äänestäjillä lystiä. Nämä sankarithan ne viime kerrallakin sössivät, minkä kerkis.

Olen Brita the Tiukka Tädin kanssa ihan samaa mieltä. Siuntio, tervetuloa Lohjalle.

Seppo the Strong Alien

Minä myös. Tahdon älyttömästi maajussille morsiameksi. Sit vietettäis romantisesti Satu Häitä toisella kanavalla. Tulkaa nopeaan, meitä on monia odottajia. Pannu ja muut tykötarpeet on tulikuumana. Kuva olis kiva.

With love!
Lohjatar

Lohjatar

Vai on pannu kuumana, morsian kanssa?
Tullaan tullaan malttia Lohjatar, kun päästään maaliin niin tuntuu sit aina vaan paremmalta....
Kuvaa ei nyt ollut heittää. Katseen kestävää ollaaan ja kyllä meitä täältä riittää useammallekkin.

Joukahainen

Kyllä tämä liitos on jo totta, en näe yhtään syytä miksi Lohja ei ottaisi Siuntiota mukaan , jäiväthän he odottamaan hallinto-oikuden päätöstäkin asiasta. Tuskin olisivat jääneet jos eivät olisi tosissaan monikuntaliitoksen kanssa.
Ainahan sitä saa valittaa mutta korkein hallinto-oikeus ei välttämättä edes ota asiaa käsiteltäväksi, hallinto-oikeus kun oli antanut jo todella perusteellisen päätöksen asiasta.

brita the tiukka täti

Varpina tulee ja vahva sellainen. Se ei nääs ole enää mikään uskon asia. Ryhdytään vaan kasvattamaan kukkasia, joilla voimme tervehtiä ja ottaa vastaan lohjalaiset vapauttjamme. Finaalissa ollaan Siuntion toisen parenteesin osalta. Tack och adjö!

Seppo the Strong Alien

Peräkammarien pojat ei sit kelpaa. En huoli niitä, koska ne hakee vaan anoppiia äitinsä korvikkeeks. Niillä pojilla saa olla vaikka kuinka kovat pe......... , no siis peräkärryt tietty.
Tosi ihanaa, ett Karjalohjakin tulee mukaan. Valinnanvara kasvaa. Taitaa olla meidän neitojen markkinat. Nyt on siis naisten haku. Olispa nyt kunnolla flaksia.
Minä olen ihana ja vaalea lohjalainen kaunotar. Sopusuhtainen kaikilta osin, en lähelläkään keski-ikää. Niin passeli jokaiselle siuntiolaiselle vapaalle maajussille. Ukkomiesten ei kannata yrittää, vakka olisi millaiset vehkeet ja peräkärryt.

Patiselle olen jo ajat sitten antanut pakit. Tylsä mies ja niin täynnä puheenjohtajuutta, ettei sitä jaksa ees uhtä yötä. Onkos teidän Nordström samaa laatua Patisen kanssa. jos, niin sitä en kyllä kelpuuta. Eikös se Nyström ole ihan tolkuton suomenkielisten riistäjä muka ruotsinkielisten hyväksi. Sen kanssa en suostuisi puhumaan ruotsia vaikka hyvin osankin. Sitten voisin hetken harkita Nordströmmin kanssa kaveerausta, jos se opettelee sujuvasti pukuun ja kirjoittaan suomea. Onhan se sentään tuota ruotsinvääntöä paljoon, ihan monin verroin isompi kansalliskieli.

With love!
Lohjatar

Lohjatar

Eihän sitä tiedä millaisia oriita Siuntiossa on tarjolla Lohjattarelle, polkee ku Simo hilloa.
Onko Lohjatar kova kuntoinen ja timmi jotta kunto kestää mukana vauhdissa?
Voi tulla sellaista kyytiä ettei ole nähty.

musta ori

Eihän sitä tiedä millaisia oriita Siuntiossa on tarjolla Lohjattarelle, polkee ku Simo hilloa.
Onko Lohjatar kova kuntoinen ja timmi jotta kunto kestää mukana vauhdissa?
Voi tulla sellaista kyytiä ettei ole nähty.

musta ori

"Kunnat ovat jättäneet lausuntonsa suuresta kuntauudistuksesta viimeistään tänään. Suurin osa kunnista vastasi hallituksen kyselyyn, mutta moni myös kieltäytyi kokonaan. Kuntaliiton mukaan kunnilta puuttui olennaisia tietoja lausuntoja antaessaan. Ministeri lupaa, että kuntien lausunnot otetaan huomioon kuntauudistuksessa.

Niille kunnille, jotka eivät halua minkäänlaisia kuntaliitoksia Virkkusen viesti on selkeä.
- On aivan selvää, että kaikkia kuntia tulee koskemaan tarve tehdä uudistuksia.
Pakkoliitoksista puhuminen on Virkkusen mukaan ennenaikaista. "

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/04/virkkunen_kuntauudistus_koskee_kai...

Jääräpää

Ei mene kuin kymmenisen vuotta niin ryssät ovat vallaneet koko suomen..
Kovaa vauhtia ovat tulossa, itäsuomessa toinen kieli on jo RYSSÄNKIELI, mut Svenska on niin kauhia Pöhköille Suomalaisille.
Karjalassa vievät jo toista kertaa maat Suomalaisilta, alati muuttuvilla lakipykälillä...........!
Tyhmyydestä saa maksaa kovan hinnan.

Stockholm

Vai että vaalea ja ihana! Ja aivan omasta mielestään? Siuntion voit jättää heti pois
tästä. Siellä vaan degeneroituneita aatelisia ja nousukkaita. Vanhat Siuntiolaiset
ovat ylpeitä mutta köyhiä. Kaikki meni jo torpparijaossa. Lisänä tietysti ryssä vei.
Myöhemmin. Lopuksi jaettiin siirtolaisille. Mitä siitä, jotain meren saaria jäi ja vähän
muuta. Köyhyyttä ja velkaa. Andelsbanken hoitaa.
Vaan tuolla Karjalohjalla. Unkka täynnä omaisuutta tuhlaavia. Köyhiä tietysti mu-
kana, mutta kunniallisia. Vanhoja kulttuurisukuja, Teosto hoitaa rahoituksen. On
myös taiteilijasukuja, jotka elävät omillaan ja apurahat päälle. Tietysti myös osa
omaperäisiä, joista ei saa selvää.
Pienenä, vaan ei vähäisempänä tietysti nämä maata omistavat poikamiehet. Tietys-
ti lainausmerkeissä. Tiettävästi joka lähtöön? Nyt näin näissä merkeissä pitää antaa
tämä touhu vain Lohjattaren omaan tietoon. Ei kai tässä nyt muuta liene?

Unkka from Karjalohja

Turha dissata Siuntiolaisia, täältä jyrähtää usko pois.
Ei mitää maajusseja vaan kunnon miehiä, toki muutama maajussi poikamies täälläkin.
Karjalohjalta ei varmaan ole vastusta Siuntiolle, Lohjatar usko minua ^_^.

musta ori

Onpa keskustelu käynyt vilkkaaksi. Mukavastihan viikonloppu menee, kun lueskelee itse kunkin hengentuotteita.
Minusta Brita the Tiukka Täti on ehdottomasti paras nostattamaan keskustelun emotionaalisia aspekteja ja vauhtia.
Tony on todellinen totuuden napsija. Hänen iltapäivällä klo 15.49 laittamansa teksti on samaa asiaa, jonka olisin itsekin tuonut esiin. Laitan myöhemmin tänään suoria lainauksia Bo Holmbergin tekstistä, kunhan saan Västran käsiini.
Mutta Tony ehti ensin kommentoimaan.

Tässä Tonyn teksti uusintana (13.4.2012 klo 15.49):
"Tämän päivän Västra Nylandissa oli hyvä kirjoitus Bo Holmbergiltä. Hän toi esille sen, että kuinka Siuntion kohdalla muutama poliitikko saa vaarannettua kokonaisen kunnan tulevaisuuden omalla toiminnallaan. Kirkkonummi on oman virallisen mielipiteensä ilmaissut enemmän kuin selvästi, että se ei ole kiinnostunut lännen suunnasta (nyt jo ties kuinka monenteen kertaan), joten pohja koko Porkkala-haaveelle, jota nämä eräät ovat mainostaneet ("kyllä on kiinnostusta") Siuntiossa, on täysin vailla pohjaa. Holmberg osui asioiden ytimeen".

Vähän - eikä niin vähän ollenkaan - on sellainen tuntu, että Karjalohjalla ja Nummi-Pusulassa meille siuntiolaisille nauravat jo aidanseipäätkin. Valitettavasti ja ennen kaikkea Marcus Nordströmille.
Patinen ei enää pysty hämmentämään peliä niin paljon, että viitsisin uhrata palvelimen muistitilaa hänen takiaan.
No sen verran voin sanoa, että Patisella on pallo ihan hukassa. Tätä peliä ei pelata jäällä mailojen kanssa.

Heikki Valtavaara

Hei Valtavaara, ei tässä ole mitenkään tarkoitus viihdyttää herraa. Me vaan täällä
kommentoimme Siuntiolaisia. Samalla tuomme esiin tätä ei niinkään vähäistä omaa
olemustamme. Joka ansaitsee kyllä kaiken esiintulon. Eli täällä on paikalla kaiken-
laista henkilöä, jotka ansaitsee tulla esille. Kulttuurissa löytyy sekä aikaansaapaa
työntekijää. Josta olikin jo maininta. Myös täytyy tuoda esiin nämä ns. vapaat poikamiehet, jotka jo aikoja ovat olleet esillä eri tahoilla. Ja jotka koko ajan suorit-
tavat erilaisia tehtäviä niin seurakunnan, kuin kunnan tms. palveluksessa. Ja myös
vapaana yrittäjänä koko ajan.

Unkka from Karjalohja

Valitan Unkka!

Lukeminen ja kirjoittaminen ovat sellaisia tosiasioita, että ne viihdyttävät minua.
Niitä olen tehnyt jo pitkään ja teen edelleen. Siksi viihdyn täällä. En kaiken aikaa, kun muutakin seurattavaa on. Juuri nyt esimerkiksi Voice of Finland.

Siuntio-asiat ovat neljän vuoden aikana tulleet niin tutuiksi, että tekstiä syntyy selkäytimestä.
Siuntion Rkp on on mielenkiintoinen ilmiö. Viimeisen neljän vuoden aikana heidän kuplansa on puhjennut muiden puolueiden valtuutettujen ansiokkaan työn avulla. Pois lukien tietty pienet Vihreät miehet, joiden valtuustokauden tavoite on peesata katkeraan loppuun asti Siuntion Rkp:tä.

Harvoin törmää niin neitseelliseen maaperään kuin täällä Siuntiossa. Sitä olen alusta lähtien ihmetellyt (kohta kymmenen vuotta), miten tääällä on suostuttu viime vuosikymmen puoliväliin asti elämään Rkp:n despotismin alaisuudessa.

Mikään ei ole niin mukavaa kuin lukea tapahtumia, puheita, keskusteluja ja kirjoituksia niitä vähän pohdiskellen. Tästä on kyse Unkka:
- tarkkaile, tutki, kuuntele, jne
- analysoi
- erittele
- yhdistä
niin ymmärrät!

Niin helppoa ja hauskaa se on.

Heikki Valtavaara

Minusta on todellakin oikein, että tajutaan miten vakavasta asiasta Siuntion tapauksessa on kysymys.

Se, että Heikki Valtavaara tuo faktaa pöytään lukuineen, on oikein.

Siuntion kuntalaisten julkisten palveluiden kohtalolla on leikitty tavalla, joka etsii vertaansa.

On tosiasia, että monet nämä "demokratiaksi, oikeuksiksi ja milloin yksityishenkilön mielipiteiksi" puetut päättäjinäkin olevien henkilöiden toimet ovat merkkinä huolestuttavasta suhtautumisesta koko kuntademokratiaan ja etenkin päättäjien vastuullisuudesta kuntalaisia kohtaan.

Sitten vielä jotkut irvailevat ihmisille, joilla on rohkeutta ja voimaa laittaa itsensä likoon yksityishenkilönä ja tavallisena kuntalaisena normaalin demokratian ja kuntalaisten palveluiden turvaamisen eteen. Sillekö pitäisi irvailla?

Tästä on jo useampaan otteeseen erään taholta varoitettu, että kun Siuntion (ja erään lohjalaisenkin päättäjän) toimet suhteutetaan maanlaajuiseen kuntauudistusprosessiin, niin valitettavasti esim. Siuntion RKP on toiminut tavalla, joka antaa malliesimerkkejä siitä, kuinka edustuksellisen demokratian mukaista kuntaliitosta voidaan yrittää horjuttaa pitkin Suomea, kun tarvitsisi ryhtyä pohtimaan tarpeellisia kuntaliitoksia.

Kysykääpä RKP-läiset ylipäänsä (ja Siuntion Vihreät) itseltänne, että edistääkö tällainen toiminta kuntien itse tekemien, edustuksellisen demokratian päätöksistä lähtevien, VAPAAEHTOISTEN kuntaliitosten toteutumista? Ei varmasti!

Tajuavatko RKP-läiset sitä, että hallituksen ensisijaisena tavoitteena on saada aikaan vapaaehtoisia kuntaliitoksia, ei pakkoliitoksia, jotka perustuvat johonkin valmiiseen virkamiesesityksenä tehtyyn kuntakarttaan? Kyllä tämä aspekti on tehty jopa pääministeri Jyrki Kataisenkin suusta kuultuna selväksi ja ihan julkisesti.

Uskon vakaasti, että Helsingin hallinto-oikeus on jo antanut signaalin, jota kannattaisi kuunnella!

Tony

Näin se on. Jos täällä joku erehtyy kirjoittamaan asiaa, leimataan hänet heti, mm yksinkertaiseksi tms. Jargonia saa jauhaa mutta se on ihan ok, jopa suotavaa.
Tony ja Valtavaara ovat hyvinkin asialinjalla.
Jatkaakaa samaan malliin.

brita the tiukka täti

Ei Siuntio ole "Ruotsinkielinen kunta". Siuntio on kaksikielinen kunta, missä ruotsinkielisiä on n. 30 % kuntalaisista.

Tiesitkös nimimerkki VALKOTAKKINEN tätä asiaa?

Tony

No mutta, Herra X on valinnut Valkotakkisen matkaseurakseen.
Harmi, tuli vain kotimaan matka - pääsette Juupajoelle.

Mutta lisätään kierroksia tähän peliin.
Tulkaa siis omilla nimillänne mukaan tähän menoon.
Sittenhään meillä ilo irtoaa ja riemu repeää.

Jään odotteleman -Roger!

Heikki Valtavaara

Ei hätiä mitiä. Uskot varmaankin, jos sanon, etten ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.
Kaikkea on nähty ja koettu. Matkalla oppii - myös antamaan anteeksi, kuten nytkin
Arvostan anteeksipyyntöäsi nimimerkinkin takaa.
Päivän teemaan:
Kävin tänäänkin Lohjalla asioimassa?
Nyt en halua provosoida sanoilla, joten kysyn lyhyesti - "Mikä siinä Lohjassa niin mättää?"

Heikki Valtavaara

Eiköhän puhkaista loputkin RKP-kuplasta. RKP on katoavaista ainesta Suomessa. Kiitos kuuluu myös Marcukselle, Yrjölle ja Peppelle, jotka ovat edesauttaneet asiaa oikein roppakaupalla. Patinenkin alkaa olla menneen talven lumia. Päätöksenteossa on äly tarpeen tulevaisuudessa. Kiitos Heikki Valtavaaralle ja Tonylle asiallisista kirjoituksista, tuotte meille kuntalaisille faktaa pöytään.

mehulinko

Nii'in! "Aatsipoppaa, pojat keitti soppaa". Se on sillä tavalla, että kun keittelee kovin sakeita soppia ja liika pitkään, niin soppa voi palaa pohjaan.

Käry käy ja sopankeittäjät ei lopulta kestä itsekään käryä ja palohälyttimen ääntä. Se on hurja ääni se hälytysääni.

Tony

Kyllä mä sanon, et koko RKP on mennyttä kalua.

Kyllä noi Siuntion ärkoopeen (ja apupuolue Viheriät) valittajat on kans oma luku sinänsä.

Syöksykierre on valmis ja nyt nähdään sit viimeiset aironvedot: Är ... ääh! ... koo .. ööh! ... pee ... uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!

En mä tajuu mitä tuo Patinenkin oikein tavottelee?

Mä oon sitä mieltä, että asiat asioina ja kuntalaisten etu ykköseksi. Sitä varten kunnissa tehdään demokraattisia päätöksiä ja toimitaan sit niiden mukaan. Eiks se nyt jo kokeneelleki poliitikolle oo menny perille, että päätöksen jälkeen pulinat pois ja toimitaan yhdes rintamas päätösten mukaan, oli ne sitte mielusia tai ei?

Patisenkaan kohdal Lohjan näkökulmasta ei pitäs olla pienintäkää epäselvyyttä, miten toimii ja miten ei.

Mutta ei kun ei. Patiselle: hei, hei!

Kiki Kokkare

Terveisiä Espoosta!
Täällähän on menoa taas kerran. No sillä tavalla tällä kertaa. Ihmeen paljon te saatte epäasiallisia kirjoituksia ainakaan. Vaan ei tuo haittaa, jos epäasiallisella kirjoittelulla saa tulosta aikaan. Se on mielestäni kirjoittajan tyhmyyden osoittamista, jos kirjoittaja kohteen etu- ja sukunimen mainiten parjaa keskustelun koko tämän keskustelijan avaajaa.
Onko tämä kovin tyypillistä Siuntiossa. Valtavaaran esitys X:lle valkopipoiselle on meidän tekstien seuraajien kannalta hyvä ja kiinnostava ehdotus.
Yhtä kaikki Siuntio taitaa olla pahassa haarukassa. Suupalana Lohjalle pakolla ja itkien Raaseporiin. Onneksi me olemme kaukana teistä. Meitä kiinnostaa Kauniainen verotulojen kasvu ja miksei Kirkkonummikin, kun siellä kuulemma on runsaasti kaavoitettavaa ja myymättömiä tontteja. Mihin te siuntiolaisreppanat joudutte, se jää arvattavaksi ja teidän kannaltanne piinalliseksi odotteluksi.
Seuratkaa Wallinin tekemisiä ja samaten oikeusministeri Henrikssonin vipeltämistä Kuntaliitoksen osalta. Näiden kahden kautta ruotsalainen kansanpuolue yrtti pudotella ureaa teidän silmillenneKaikkineen nuo sitaatit Länsi-Uudessamaassa kertovat hyvin Lohjan ehdot siuntiolleTerveisiä Espoosta!
Täällähän on menoa taas kerran. No sillä tavalla tällä kertaa. Ihmeen paljon te saatte epäasiallisia kirjoituksia ainakaan. Vaan ei tuo haittaa, jos epäasiallisella kirjoittelulla saa tulosta aikaan. Se on mielestäni kirjoittajan tyhmyyden osoittamista, jos kirjoittaja kohteen etu- ja sukunimen mainiten parjaa keskustelun koko tämän keskustelijan avaajaa.
Onko tämä kovin tyypillistä Siuntiossa. Valtavaaran esitys X:lle valkopipoiselle on meidän tekstien seuraajien kannalta hyvä ja kiinnostava ehdotus.
Yhtä kaikki Siuntio taitaa olla pahassa haarukassa. Suupalana Lohjalle pakolla ja itkien Raaseporiin. Onneksi me olemme kaukana teistä. Meitä kiinnostaa Kauniainen verotulojen kasvu ja miksei Kirkkonummikin, kun siellä kuulemma on runsaasti kaavoitettavaa ja myymättömiä tontteja. Mihin te siuntiolaisreppanat joudutte, se jää arvattavaksi ja teidän kannaltanne piinalliseksi odotteluksi.
Seuratkaa Wallinin tekemisiä ja samaten oikeusministeri Henrikssonin vipeltämistä Kuntaliitoksen osalta. Näiden kahden kautta ruotsalainen kansanpuolue yrtti pudotella ureaa teidän silmillenneKaikkineen nuo sitaatit Länsi-Uudessamaassa kertovat hyvin Lohjan ehdot Siuntiolle.
Antakaa palaa, niin Espoossakin on tarjolla sadepäivän rattoa!

Vompatti

On totta että täällä on paljon epäasiallistakin keskutelua, toisaalta ehkä jotkut ovat ansainneet kuullakkin sellaista tosin olen sitä mieltä että Valtavaara ei ole ansainnut, hän sentään rohkeasti ottaa asioita esille.
Epäasiallisuuksia latelee täällä ne jotka eivät kestä katsoa asioita suoraan niin kuin ne on, vaan polttavat päreensä heti jos joku on erimieltä kuin he.

Liitos asiaan, Siuntio ei liity pakolla Lohjaan, kyseessähän on tällä hetkellä vapaaehtoinen kuntaliitos.
Toiseksi , Raaseporiin itkien, never ever, ei tule tapahtumaan, vaikka Wallin ja Henriksson kuin haluis.
Hiiteen koko RKP samoin nuo kaksi tyhjän toimittajaa.

brita the tiukka täti

Meillä lohjalaisilla on koko ajan kasvanut halu olla tukemassa Siuntion demokraatista päätöstä kuntaliitoksesta. Edellisen kerran, kun käsittelimme asiaa valtuustossa, asetuimme Siuntion tueksi äänin 34-17. Paljon on liitosmyönteisyys kasvanut meidän valtuutettujen keskuudessa. Saman kehityksen vahvistumista odotan 2.5. valtuustossa. Kaikki kanteluthan menivät kumoon Helsingin hallinto-oikeudessa. Minä äänestän sen puolesta, että monikuntaliitoksen paperit pidetään valtioneuvostossa, josta päätöksen on tultava kesäkuun loppuun mennessä.

Hoidelkaa te siuntiolaiset Marcus Nordström aisoihin. Meillä on täällä valtuustoryhmien puheenjohtajien kesken todettu, että Jussi Patinen on pahasti menettämässä mahdollisuuksiaan ensi vaalikauden kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Jos hyvin käy tai huonosti itse asiassa, niin meidän kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajistossa on perussuomalaisilla vahva asema. Meistähän se kiinni on.

Patinen ei näköjään osaa pitää sormiaan irti tietokeen näppäimiltä. Kyllä me tunnemme kuumakallemme kirjoitustyylin. Se lähentelee samaa kuin Lohjan hallitustyöskentely. Esiintyy valtuustossakin samalla tyylillä. Hieman on pehmeämpää valtuustossa, koska siellä on paikalla Länsi-Uusimaa, joka ei kuulu sekään Patisen suosikkeihin. ei muutkaan mediat ole Patisen mieleen

Yhtä kaikki, tervetuloa osaksi elinvoimaista Lohjaa siuntiolaiset!

Geronimo

Kiitos Geronimo, tuo oli erittäin hyvä kommentti ja voit olla varma että pistämme Nordströmin kuriin keinolla tai toisella.
Iloiten tulemme osaksi Lohjaa.
Mitä tulee Patiseen olen ihmetellyt että sillä koulutuksella ja siinä asemassa missä hän on, tulee tuutista sellaista sontaa ja sellaisella vauhdilla, ettei edes eskarilainen pysty siihen.
Vaikka nyky pennut nokkelia ja kärkeviä onkin.
JP:n tyyli kyllä tunnetaan .

brita the tiukka täti

Mä oon sit iloinen tuosta mitä sä Geronimo kirjotit!

Siitäs saitte Nulstlömmi ja Jutinen!

Eräät saa mennä kotiin, pistää tutin naamariin, heittäytyä selälleen itkemään ja sit välillä tuttia lutkuttaan. Hellanlettas!

kiki kokkare

Sivut