Katiska-huumejutun käsittely jatkui takkuilevalla videoyhteydellä – Cannonballin ex-johtaja Janne Tranberg pysyi vaiti

Katiska-huumejutun käsittely jatkui Helsingin käräjäoikeudessa. Mikko Stig / LEHTIKUVA
STT

STT

Helsingin käräjäoikeudessa jatkui tänään Katiska-huumejutun käsittely. Oikeudessa oli määrä kuulla rikollisjärjestö Cannonballin entistä johtajaa Janne Tranbergia, mutta ainakaan aamupäivän aikana hän ei halunnut käyttää mahdollisuuttaan tulla kuulluksi.

Vastaajien suuren määrän ja koronavirustilanteen takia oikeudenkäynti oli osittain videoyhteyden varassa. Oikeuden puheenjohtaja, syyttäjät ja joukko asianosaisia oli oikeustalon kellarissa niin sanotussa turvasalissa. Media seurasi käsittelyä ylemmästä kerroksesta videoyhteyden avulla.

Tranberg ja toinen vankilassa oleva vastaaja osallistuivat käsittelyyn videopuheluiden avulla. Lisäksi asianajajia osallistui videokonferenssiin kahden videopuhelun välityksellä.

Oikeudenkäynnin alkaminen viivästyi ainakin varttitunnin verran, kun osaa yhteyksistä ei saatu toimimaan. Toinen asianajajien ruutu olikin pimeänä, ja he osallistuivat istuntoon pelkän äänen avulla. Jossain vaiheessa muuten vaiti pysytellyt Tranberg keskeytti käsittelyn huomauttamalla huonosta yhteydestä ja kiertävästä äänestä. Sen jälkeen turvasalissa sammuteltiin mikrofoneja kahteen otteeseen, jotta äänen kierto saatiin loppumaan.

"Olen lähettänyt kaikki tuotteet, ne ovat olleet minun"

Katista-oikeudenkäynti sai hiljattain yllättävän käänteen, kun toinen pääsyytetty Niko Ranta-aho ilmoitti myöntävänsä kaikki häneen kohdistetut syytteet pääosin. Samalla Ranta-aho johdatti poliisin maastokätköille, joista löytyi kymmeniä kiloja huumeita.

Tällä tietoa Tranberg kiistää edelleen häneen kohdistetut syytteet.

Viime viikolla Ranta-ahoa kuultiin syytteistä, jotka koskevat lääkeainetabletteja ja dopingaineita. Ranta-aho kertoi viidestä Vantaalle saapuneesta lähetyksestä, jotka hänen mukaansa ovat sisältäneet satojatuhansia lääketabletteja ja lukuisia käyttöannoksia dopingia.

– Olen lähettänyt kaikki tuotteet, ne ovat olleet minun, Ranta-aho sanoi.

Ranta-ahon mukaan lähetykset vastaanottivat ja kuljettivat eteenpäin hänelle tuntemattomat ihmiset. Varastoilla lähetykset inventoitiin, ja niiden sisällöstä raportoitiin Ranta-aholle.

Syytteet: Organisaatiota johdettiin Espanjasta

Syytteiden mukaan Ranta-ahon ja Tranbergin Espanjasta johtama huumeorganisaatio toi maahan 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Liigan syytetään myös tuoneen maahan yli kaksi miljoonaa tablettia huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä ja suuren määrän dopingaineita. Syyttäjän mukaan rikokset on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenen miljoonaa euroa rikoshyötyä. Rikokset ajoittuvat vuosiin 2016–2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 3. Länsi-Uudenmaan asuntomurtojen suma selvisi – Poliisi: "Miesjoukko kiinni tarkkasilmäisten ansiosta"
 4. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 5. Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa – Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"
 6. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 7. Näyttelijä Maija Karhi on kuollut – Yle: Voitti Jussi-patsaita jo 1950-luvulta lähtien
 8. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 9. STM:n Varhila: Kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee
 10. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 11. Karstuntie kuntoon elokuun aikana: Teräsverkkoa rakenteisiin – päällystystyö alkaa 17.8.
 12. Suurseurojen ykköspyssyt tulehdustilassa Mestarien liigan neljännesvälierien alla
 13. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 14. Lakkautettujen leikkipuistojen laitteita kierrätetään Lohjan puistoissa – Uusien laitteiden jatkuva hankkiminen olisi kaupungille iso menoerä
 15. ”Kuin pienellä lomalla kävisi” – Lohjan Seudun Soutajat juhlii 30-vuotista taivaltaan soutukilpailulla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.