Kiinassa todettiin enemmän uusia koronavirustartuntoja kuin viikkoihin – iso osa tullut Venäjältä

Kiinan tilanne herättää huolta pandemian toisesta aallosta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiinassa on todettu viime vuorokauden aikana enemmän uusia koronavirustartuntoja kuin kertaakaan yli viiteen viikkoon, mediat kertoivat maanantaina.

Uusia tartuntoja todettiin vuorokaudessa 108. Vaikka määrä on pieni noin 1,4 miljardin ihmisen maassa, se herättää huolta viruspandemian mahdollisesta toisesta aallosta.

Pandemia sai alkunsa Kiinasta, mutta sittemmin tilanne maassa on parantunut ja viruksen takia asetettuja rajoituksia on voitu purkaa. Lähes kaikki uudet tartunnat onkin todettu Kiinan kansalaisilla, jotka ovat palanneet ulkomailta.

Suurin osa maanantaina kerrotuista tartunnoista todettiin pohjoisessa Heilongjiangin maakunnassa, joka sijaitsee Kiinan Venäjän-vastaisella rajalla. Viranomaisten mukaan puolet Heilongjiangissa sairastuneista oli palannut Venäjältä, missä koronatilanne synkkenee kovaa vauhtia.

Venäjän viranomaiset kertoivat maanantaina, että maassa oli todettu vuorokauden aikana 2 558 uutta koronavirustartuntaa, mikä on suurin päiväkohtainen määrä tähän mennessä. Kuolleiden määrä nousi 18:lla ja oli yhteensä 148, mikä tarkoittaisi noin yhtä kuolemaa miljoonaa asukasta kohden.

Monet asiantuntijat ovat kuitenkin varoittaneet, että Venäjän koronalukuihin liittyy suuria epävarmuuksia muun muassa käytössä olevien testien epäluotettavuuden takia. On arvioitu, että jopa kolmannes negatiiviseksi osoittautuneista koronatesteistä olisi ollut pielessä eli potilaalla olisi kuitenkin ollut koronatartunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 6. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 7. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 13. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.