Päivitä puhelimesi 112 Suomi -sovellus nyt, niin saat jatkossa myös viranomaistiedotteita

Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta kaikki sen uudet ominaisuudet tulevat heti käyttöön. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovellukseen on lisätty uusi viranomaistiedoteominaisuus. Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta kaikki sen uudet ominaisuudet tulevat heti käyttöön.

Viranomaistiedotteella tarkoitetaan poikkeuksellisiin tilanteisiin, hälytystehtäviin, harjoituksiin tai olosuhteisiin liittyviä ohjeita ja viestejä. Tällaisia tapauksia voivat olla erilaiset laajamittaiset tilanteet, joissa tietyn alueen asukkaita on syytä ohjata tiettyyn toimintaan.

Tiedotteet voivat koskea lisäksi kadonneita henkilöitä kuten lapsia tai dementikkoja rajatulla alueella. Viestin voi saada myös erilaisista viranomaisten harjoituksista tai hätärakettien ampumisharjoituksista.

Sovelluksen avulla pyritään jatkossa vähentämään epätietoisuutta, huhuja ja niiden myötä turhia yhteydenottoja hätänumeroon, tai opastetaan ihmisiä toimimaan oikein.

Koronaepidemia vaikutti sovelluksen kehittämiseen kiireellisesti

Uusi ominaisuus kehitettiin nopeasti käyttöön, jotta se palvelisi tarvittaessa poikkeusoloihin ja koronaepidemiaan liittyvää tiedottamista.

Viranomaistiedotteita voidaan julkaista kaikille sovelluksen käyttäjille tai vain käyttäjille rajatulla maantieteellisellä alueella. Käyttäjä voi valita sovelluksen kieleksi suomen tai ruotsin.

Puhelinten omat käyttöjärjestelmät saattavat toisinaan rajoittaa viranomaistiedotteiden läpituloa. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos puhelin on virransäästötilassa, paikannus ei ole jostain syystä onnistunut tai ilmoitusten määrää on rajoitettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 5. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 6. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 7. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 13. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. St. Honoré täyttää 35 vuotta: Musiikkiklubi esiintyy keskiviikkona paikan päällä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.