Viikko alkaa vaihtelevassa säässä, vapuksi poutaantuu – kesäistä lämpöä ei kuitenkaan luvassa

Vapusta näyttäisi tulevan poutainen, vaikka lämpötilat eivät vielä nouse kesäisiin lukemiin. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Vappuviikko alkaa vaihtelevassa säässä, joka kuitenkin lämpenee hieman viikonloppua kohden. Ilmatieteen laitoksen ennuste ei silti lupaa vapuksi kesäisiä lämpötiloja, vaan kesäkauden aloitusta vietettäneen parhaimmillaan noin 10 asteen lämmössä.

Maanantaiksi sääennuste lupaa länteen melko poutaista, joskin pilvistä säätä. Lapissa on odotettavissa hajanaisia lumi- ja räntäsateita, jotka tiistaina vähitellen liikkuvat etelämmäksi.

– Kuuroja voi idässä tulla vähän enemmänkin ja miksei jossakin maan keskiosissa. Lounaassa taitaa olla pääosin edelleen poutaista, ehkä pohjoisessa tulee jokunen lumikuuro, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomola.

Keskiviikkokin on Tuomolan mukaan kuuroherkkä päivä, joskin sadekertymät jäänevät vähäisiksi. Lounaasta näyttää myös lähestyvän sadealue, joka kuitenkin saattaa mennä Suomen eteläpuolelta ohi. Vappuaatto eli torstai ja vapunpäivä eli perjantai ovat ennusteen mukaan melko laajalti poutaisia, joskin pohjoisessa saattaa tulla joitakin lumikuuroja.

Sunnuntai viikon lämpimin päivä

Yölämpötilat menevät Tuomolan mukaan lähiöinä vielä helposti pakkaselle. Päivisin on lämpöä luvassa etelään seitsemästä yhdeksään tai kymmeneen astetta, maan keskiosiin neljästä seitsemään astetta, Pohjois-Pohjanmaalle noin neljää astetta ja Lappiin muutama plusaste.

– Ehkä perjantaina vapunpäivänä saattaa lämpötila vähän nousta, mutta se on niin paljon kiinni pilvisyydestä, Tuomola sanoo.

Maan länsiosissa mittari saattaa nousta noin kymmeneen asteen, mutta idässä voi olla pilvisempää ja lämpötila liikkuu kuuden asteen molemmin puolin. Lapin länsiosassa voi olla paikoin noin viisi astetta ja Pohjois-Pohjanmaalla kuusi astetta.

Viikon lämpimin päivä on ennusteen mukaan sunnuntai, jolloin mittari voi nousta maan etelä- ja keskiosassa 10 ja 13 asteen välille. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa lämpötila voi olla kuudesta kahdeksaan astetta, mutta Pohjois-Lapissa jäädään yhdestä kuuteen, seitsemään asteeseen.

– Loppuviikkoa kohti hiukan lämpenee ja siinä sateet entisestään vähenevät, Tuomola tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohjalla tehtiin maanantaina yli 160 koronatestiä – tulosten saamiseen voi mennä tällä hetkellä jopa neljä päivää
 2. Juha-Pekka Lehmus: "Olen asiajohtaja - lohjalaiset, tulkaa juttelemaan!"
 3. Cafe Laurissa pidetyssä kahvitilaisuudessa varautuneen positiivinen tunnelma – Lohjan matkailun katse jo ensi kesässä
 4. Lohja näkyy ja kuuluu Tuusulan asuntomessuilla – Järvikaupunki kiinnostaa kävijöitä
 5. Leipomo J.W. Virtanen: Nyt tuli sata vuotta täyteen!
 6. Takuita vastaan vapautettu mediamoguli kehotti jatkamaan taistelua demokratian puolesta Hongkongissa
 7. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa
 8. Länskärin urheilutietokilpailu järjestetään osana Lohjalaisen urheilun iltaa – tapahtumassa kuullaan myös paneelikeskustelu lohjalaisen urheilun ajankohtaisista aiheista
 9. Uudessa-Seelannissa harkitaan vaalien siirtämistä koronaviruksen toisen aallon vuoksi
 10. Iltalehti: Vasemmistoliiton Andersson esittää yhä kansalaisille jaettavaa elvytysseteliä
 11. Pikkuruisista selkärangattomista tuli sosiaalisen median lemmikkejä – avaruudessakin seikkailleiden karhukaisten söpö ulkomuoto ja uskomaton sitkeys kiehtovat
 12. Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään
 13. Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"
 14. Yhdysvallat solmi 1,5 miljardin dollarin rokotesopimuksen – Trump toivoo rokotteen valmistuvan ennen vaaleja
 15. Lukashenkon vastaiset protestit jatkuvat Minskissä kolmatta yötä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.