Joe Biden kiistää syytökset seksuaalisesta ahdistelusta

Bidenin kampanjaorganisaatio on kiistänyt syytökset, että entinen varapresidentti olisi 1990-luvulla ahdistellut Tara Readea, joka silloin työskenteli senaatissa avustajana. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa demokraattien Joe Biden on julkistanut lausunnon , jossa hän kiistää entisen avustajan Tara Readen syytökset seksuaalisesta ahdistelusta.

– Ne eivät ole totta. Niin ei tapahtunut.

Hän kehotti samalla vastuullisia tiedotusvälineitä tutkimaan Readen väitteet tarkkaan, koska ne ovat Bidenin mukaan muuttuneet monin tavoin matkan varrella.

Demokraattien nimitystä vaille varma presidenttiehdokas Biden vakuuttaa lausunnossaan taistelleensa vuosien ajan seksuaalista väkivaltaa vastaan ja tukeneensa lainsäädännön tiukentamista siltä osin.

Muitakin syytöksiä halailusta ja koskettelusta

Biden vastasi kysymyksiin asiasta tänään myös tv-kanava MSNBC:n Morning Joe -ohjelmassa. Myös tässä yhteydessä hän vakuutti syyttömyyttään.

– Se ei ole totta. Sanon yksiselitteisesti, ettei sellaista tapahtunut, hän sanoi ohjelmassa.

– En ymmärrä, miksi tämä kaikki nousee esille 27 vuoden jälkeen. Mutta en aio kyseenalaistaa hänen motiiviaan. En aio hyökätä häntä vastaan, Biden sanoi.

Bidenin kampanjaorganisaatio on jo aiemmin kiistänyt syytökset, että entinen varapresidentti olisi 1990-luvulla ahdistellut Tara Readea, joka silloin työskenteli senaatissa avustajana.

Presidentti Donald Trump, joka on itse ollut useiden ahdistelusyytösten kohteena, on vaatinut Bideniä vastaamaan.

– Voi olla, että syytökset ovat vääriä. Minä tiedän sellaisista kaiken, minuakin vastaan on esitetty vääriä syytöksiä, Trump sanoi.

Reade kertoi haastattelussa maaliskuun lopulla, että Biden oli vuonna 1993 ahdistellut häntä kongressin käytävällä, työntäen sormensa hänen vaginaansa. Muutkin naiset ovat syyttäneet Bidenia sopimattomasta koskettelusta tai halailusta. Reade oli aiemmin esittänyt tämän tapaisia, uusia väitteitä lievempiä syytöksiä Bidenia vastaan.

New York Times on aiemmin tutkinut asiaa, mutta totesi, ettei selvityksessä ilmennyt ratkaisevaa tietoa puolesta tai vastaan.

Biden on luvannut valita naisen varapresidenttiehdokkaakseen ja on vastikään nimennyt komitean, jonka on määrä auttaa sopivan ehdokaskumppanin valinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 3. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 4. Fokus-talon purku alkaa lokakuussa: Karjaan kirjasto on jo nyt suljettu - väistötilat Grabbegårdeniin
 5. Tulevaisuuden kapellimestarit johtavat Lohjan kaupunginorkesteria torstain konserteissa
 6. USU: Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita
 7. Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet
 8. Australian Victoriassa jopa yli 12 000:ta euroa vastaavat sakot koronarikkomuksesta
 9. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 10. Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa
 11. Kävelystä saa pienten muutosten avulla tavallista tehokkaampaa – katso personal trainerin vinkit
 12. Chilen kaivosturma 10 vuotta sitten johti poikkeukselliseen pelastusoperaatioon
 13. Kertaalleen heikentynyt Isaias-hurrikaani iski Pohjois-Carolinaan
 14. Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa
 15. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.