"Lupasin tarjota Subutexia", kertoi puukotuksen uhri syyksi Oodin invavessaan menemiselle

Helsingin keskustakirjasto Oodi 14. heinäkuuta 2019. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Puukotuksen uhriksi Helsingin Oodi-kirjastossa joutunut mies sanoo, että syy invavessaan menemiselle oli huumausaineen tarjoaminen. Miehen mukaan hän oli antamassa ainetta ilmaiseksi.

– Lupasin tarjota Subutexia, mies sanoi kuulemisessaan.

Mies kertoi menneensä kaksikon kanssa kirjaston alakerrassa sijaitsevaan vessaan, missä keskusteltiin myös kaupan kohteena olevasta puhelimesta. Mies sanoi pyytäneensä kaksikon naiselta nähtäväksi rahoja, mutta niitä ei ollut löytynyt.

Sitten tilanne muuttui yllättäen väkivaltaiseksi, mies sanoi. Hänen mukaansa kaksikon mies otti puukon esiin ja löi sillä häntä reiteen.

– Sitten menin vähän shokkiin. Katsoin, kun alkoi vuotaa verta.

Uhrin mukaan hän sai kamppailtua puukon miehen kädestä pois ja pääsi tämän päälle.

– Se oli aika kaoottinen tilanne. Olin päällä ja hän oli alla ja nainen otti puukon.

– Sitten olen saanut puukon selkään naisen toimesta.

Uhrin mukaan hän vuoti paljon verta ja pelkäsi kuolevansa. Tilanne päättyi hänen mukaansa siihen, kun hän sai vedettyä invavessan hätänarusta ja paikalle tuli vartijat.

Kaksikko kiistää puukotussyyttee t

Syyttäjä vaatii helmikuisesta puukotuksesta ehdottomia vankeusrangaistuksia. 44-vuotiaalle miehelle vaaditaan vähintään kuuden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä. 25-vuotiaalle naiselle syyttäjä vaatii ainakin kolmea vuotta vankeutta törkeästä ryöstöstä.

Syyttäjän mukaan puukotuksen yhteydessä mies ja nainen veivät uhrilta lompakon ja muutaman milligramman Subutexia.

Poliisi on aiemmin kertonut, että puukotuksesta syytetyt mies ja nainen ovat pariskunta. Salissa asianajajat puhuivat heistä puolisoina. Molemmat kiistävät syytteet. Puolustuksen mukaan väkivallassa oli kyse puolustautumisesta. Kaksikkoa on määrä kuulla myöhemmin tänään.

Syyttäjä vaatii lisäksi, että miehelle tehdään mielentilatutkimus ja selvitys siitä, onko tätä pidettävä erittäin vaarallisena muille ihmisille. Rangaistusvaatimuksen perusteena on nyt käsillä olevien tekojen lisäksi miehen aiempi tuomio. Syytteen mukaan mies on vuonna 2014 tuomittu taposta.

Puukotuksen uhri syytteessä huumausainerikoksesta

Jutun oikeudenkäynti alkoi aamulla Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteiden luvun jälkeen salissa on muun muassa käyty läpi kuvatodisteita uhrin saamista vammoista sekä valvontakamerakuvaa, kun syytetyt poistuvat kirjaston pyöröovesta.

Puukotuksen uhriksi joutunut alle kolmekymppinen mies on myös syytettynä oikeudenkäynnissä. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta huumausainerikoksesta, sillä tämän hallussa oli Ksalol-tabletteja ja Subutexia. Mies myöntää syytteen.

Ksalol on vahva bentsodiatsepiineihin kuuluva rauhoittava lääke. Bentsodiatsepiinit ovat keskeisimpiä väärinkäytettyjä päihteitä Suomessa. Subutex taas on buprenorfiinia, joka on vaikuttavana aineena korvaushoitolääkkeessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Huumekuski pakeni poliisia Lohjalla – auto ulos tieltä, ratissa kortiton nainen
 2. Moottoripyöräilijä kuoli ulosajossa Lohjalla Valtatie 25:llä – onnettomuuden syy tuntematon
 3. Hevonen pelastettiin mutaojasta Vihdissä – aasi herätti tallinomistajan huomion
 4. Tarinoita ystävyydestä ja yhteistyöstä: Sweet Sixteen -kilpailu käynnistyy Lohjalla
 5. Lohjalla opettajat pääsevät aloittamaan lukuvuoden oppilaiden kanssa selkeillä ohjeistuksilla – "Meillä on luottavainen tunnelma"
 6. Tutkimus: Koronaa on yritetty hoitaa esimerkiksi metanolilla ja kamelin virtsalla – yli 800 ihmistä kuollut ja tuhansia joutunut hoitoon alkuvuonna väärän tiedon takia
 7. STM esittää, että valtio osallistuisi ensi vuonnakin lomautusrahojen maksuun – 550 miljoonan euron hintalappu voi vielä pienentyä
 8. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 9. Saksalaistähti Özil aikoo jatkaa Arsenalissa ensi kesään asti – "Kukaan muu kuin minä ei päätä, milloin lähden seurasta"
 10. Janne Känkänen jatkaa Huoltovarmuuskeskuksen johdossa – nousi maskisotkun vuoksi eronneen edeltäjän tilalle huhtikuussa
 11. Meyer Turku irtisanoo 166 henkilöä – "Koronakriisi on muuttanut markkinoita dramaattisesti"
 12. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 13. Maailman suurin matkanjärjestäjä TUI syöksyi syvälle koronan takia
 14. Muoti-ilmaisu "jonkin osalta" on antavinaan puhujan sanoille painoa – Kielitoimiston sanakirjan toimittaja kertoo, miksi sitä kannattaa välttää
 15. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronatestauksissa uusi ennätys Lohjalla – uusia tartuntoja ei ole havaittu puoleentoista kuukauteen
 2. Lohjalla tehtiin maanantaina yli 160 koronatestiä – tulosten saamiseen voi mennä tällä hetkellä jopa neljä päivää
 3. Hevonen pelastettiin mutaojasta Vihdissä – aasi herätti tallinomistajan huomion
 4. Moottoripyöräilijä kuoli ulosajossa Lohjalla Valtatie 25:llä – onnettomuuden syy tuntematon
 5. THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen
 6. Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"
 7. Monsteriukko söi Lohjan mahdottomana pidetyn hampurilaisen ja otti jälkkäriksi pirtelön – "Vaikein haaste ikinä"
 8. Juha-Pekka Lehmus: "Olen asiajohtaja - lohjalaiset, tulkaa juttelemaan!"
 9. Ulla Härmä haluaisi jatkaa Villa Haikarin vuokrasopimusta – kaupunginhallitus päättää asiasta luultavasti jo elokuun lopussa
 10. Saunaraati löysi Tuusulan asuntomessuilta elämyksiä: tällaisia ovat moniaistiset saunapolut
 11. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 12. Nummelan lentokenttä on 80-vuotias – tuhatkunta ihasteli vanhoja koneita lauantaina
 13. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle
 14. Lohjan Yhteislyseon lukion uudet opiskelijat on valittu – tässä lista sisäänpäässeistä
 15. Cafe Laurissa pidetyssä kahvitilaisuudessa varautuneen positiivinen tunnelma – Lohjan matkailun katse jo ensi kesässä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.