Syyttäjä: Omaishoitajana toiminut mies ajoi puolisonsa ottamaan lääkkeiden yliannostuksen ja runsaasti alkoholia, nainen kuoli

STT

Pohjois-Karjalassa avopuolisonsa omaishoitajana toiminutta miestä syytetään puolisonsa taposta. Syyttäjän mukaan mies ajoi naisen tappamaan itsensä eikä nainen ymmärtänyt, mitä oli tekemässä.

Avopari oli viime joulukuussa valvonut pari vuorokautta, ja mies oli tarjoillut naiselle runsaasti alkoholijuomaa. Tämän jälkeen pari oli haastehakemuksen mukaan keskustellut yhteisestä itsemurhasta. Mies ilmoitti naiselle tappavansa itsensä, mikä syyttäjän mukaan aiheutti naiselle paineen surmata itsensä ensin. Nainen oli liikuntakyvytön ja jatkuvan huolenpidon tarpeessa.

Syyttäjän mukaan mies tarjosi naiselle aineet itsensä tappamiseen. Hän antoi naisen otettavaksi hengenvaarallisen annoksen insuliinia ja muita lääkkeitä: useamman insuliinikynän, joista yhdessä oli neula paikallaan, ja usean päivän lääketabletit kipossa.

Mies ei estänyt naista ottamasta lääkkeitä eikä kutsunut apua, vaan meni sen sijaan nukkumaan. Hän soitti hätäkeskukseen vasta herättyään, jolloin nainen oli jo kuollut. Syyttäjän mukaan nainen kuoli insuliinin yliannokseen ja alkoholiin tai insuliinin, muiden lääkkeiden ja alkoholin yhteisvaikutukseen. Naisen sairaudet ovat lisäksi voineet myötävaikuttaa kuolemaan.

Vangittuna puolisen vuotta

Nainen ei terveydentilansa, univajeen ja päihtymystilansa vaikutuksesta ole syyttäjän mukaan ymmärtänyt tekonsa luonnetta. Nainen oli syyntakeettomassa tilassa ja toimi vastoin omaa etuaan.

Syyttäjä vaatii miehelle ensisijaisesti tuomiota taposta. Syyttäjä katsoo, että mies on tahallaan tappanut naisen tai tahallaan jättänyt kuoleman estämättä. Toissijaisesti syyttäjä vaatii miehelle tuomiota tapon yrityksestä, sillä jos kuoleman ei katsottaisi olevan syy-yhteydessä miehen toimintaan, mies on joka tapauksessa tahallaan yrittänyt tappaa puolisonsa.

Mies on ollut vangittuna joulukuusta lähtien. Syyttäjä vaatii hänelle vähintään kahdeksan vuoden vankeutta.

Mies kiistää syytteen mutta myöntää ojentaneensa naiselle insuliinin ja muut lääkkeet. Syytetty katsoo vastauksessaan, että hänen toimintaansa on pidettävä korkeintaan rankaisemattomana avunantona itsemurhaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoon reilusti enemmän hakijoita – kasvu voi johtua opiston uudistetusta hakujärjestelmästä
 2. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 3. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 4. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 6. Maailmanlaajuisesti vahvistettu jo yli 700 000 koronakuolemaa
 7. Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?
 8. Toimittajalta: Välillä on hyvä eksyä
 9. Koronavirus on surmannut jo 700 000 henkeä, mutta ihmiskunnan historiasta löytyy pahempiakin tappajia – Musta surma tuhosi 1300-luvulla jopa puolet Euroopan väestöstä
 10. Nordean henkilötietoja pyytäneet kirjeet aitoja
 11. Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29
 12. Ammoniumnitraattia käyttävät niin maatalous, rakennusteollisuus kuin kapinallisryhmätkin – sama aine monien teollisuusräjähdysten taustalla
 13. Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"
 14. Beirutin räjähdyksessä on kuollut yli 70 ja loukkaantunut tuhansia - lue yön uutiskooste
 15. Näköislehdessä tänään: Avoimessa suhteessa elävä Riikka Suominen ärsyyntyi seksin demonisoinnista ja kirjoitti kirjan, jossa käydään vieraissa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 4. Hurja takaa-ajo Raaseporissa: Moottoripyörän mittarissa 210 kilometrin tuntinopeus
 5. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 6. Uusi halpabussi pysähtyy myös Lohjan Muijalassa
 7. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 8. Poliisin pysäyttämä ''varas'' olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 9. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 10. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 11. Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta
 12. Ainakin 50 on kuollut ja yli 2 700 loukkaantunut valtavassa räjähdyksessä Beirutissa Libanonissa
 13. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 14. Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet
 15. Satakunnassa järjestettiin naakkajahti – Kokemäellä saalis jäi heikoksi, Siikaisissa metsästäjä haavoittui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.