Suomessa todettu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Eniten tartuntoja on Helsingissä, jossa todettiin THL:n mukaan 17 uutta tartuntaa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa tiedossa nyt 304.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut eilisestä kuudella, ja yhteensä sairaalahoitoa vaativia potilaita on 118. Sen sijaan tehohoidossa olevien määrä on laskenut eilisestä viidellä. Nyt tehohoidossa on 20 ihmistä.

Valtaosa koronaan liittyvistä kuolemista on Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella, jossa tapauksia on 250. Kaikki kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta on myös todettu Hyks-alueella.

THL arvioi parantuneita olevan noin 4 800. THL kertoo arvioiden perustuvan raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kolme viikkoa, eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Lähes 6 450 varmistettua koronavirustartuntaa

Aiemmin tänään THL kertoi, että Suomessa on nyt 6 443 varmistettua koronavirustartuntaa. Määrä kasvoi eiliseltä 44:llä uudella tartunnalla.

Eniten tartuntoja on pääkaupunki Helsingissä, jossa niitä on nyt 2 404. Tiistaihin verrattuna Helsingissä on todettu uusia tartuntoja 17. Toiseksi eniten tartuntoja on Vantaalla, jossa tartuntamäärä kasvoi kymmenellä 777 tartuntaan. Myös pääkaupunkiseudun kolmannessa suuressa kaupungissa Espoossa on yli 700 tartuntaa. Espoossa on todettu kolme uutta tartuntaa, ja yhteensä siellä on varmistettu 722 koronavirustartuntaa.

Espoossa noin 20 koululaista määrättiin karanteeniin

Noin 20 Espoon Mattlidenin koulun oppilasta ja muutamia henkilökuntaan kuuluvia on määrätty kotikaranteeniin 1. kesäkuuta asti. Syynä on koulun tiloissa maanantaina olleen henkilön saama koronavirustartunta.

Karanteenimääräyksen antoi tänään Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen. Espoon kaupungin tiedotteen mukaan koulun muiden oppilaiden ja muiden henkilökunnan jäsenten ei katsota altistuneen koronavirustartunnalle.

Sen jälkeen, kun koulut avattiin 14. toukokuuta, Suomessa on määrätty Mattlidenin koulun lisäksi seitsemässä muussa koulussa ja yhdessä päiväkodissa oppilaita sekä henkilökuntaa karanteeniin koronaviruksen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoon reilusti enemmän hakijoita – kasvu voi johtua opiston uudistetusta hakujärjestelmästä
 2. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 3. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 4. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 6. Toimittajalta: Välillä on hyvä eksyä
 7. Koronavirus on surmannut jo 700 000 henkeä, mutta ihmiskunnan historiasta löytyy pahempiakin tappajia – Musta surma tuhosi 1300-luvulla jopa puolet Euroopan väestöstä
 8. Nordean henkilötietoja pyytäneet kirjeet aitoja
 9. Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29
 10. Ammoniumnitraattia käyttävät niin maatalous, rakennusteollisuus kuin kapinallisryhmätkin – sama aine monien teollisuusräjähdysten taustalla
 11. Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "varmasti suomalaiset osaavat käyttää"
 12. Beirutin räjähdyksessä on kuollut yli 70 ja loukkaantunut tuhansia - lue yön uutiskooste
 13. Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"
 14. Näköislehdessä tänään: Avoimessa suhteessa elävä Riikka Suominen ärsyyntyi seksin demonisoinnista ja kirjoitti kirjan, jossa käydään vieraissa
 15. Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 4. Hurja takaa-ajo Raaseporissa: Moottoripyörän mittarissa 210 kilometrin tuntinopeus
 5. Uusi halpabussi pysähtyy myös Lohjan Muijalassa
 6. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 7. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 8. Poliisin pysäyttämä ''varas'' olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 9. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 10. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 11. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 12. Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta
 13. Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet
 14. Ainakin 50 on kuollut ja yli 2 700 loukkaantunut valtavassa räjähdyksessä Beirutissa Libanonissa
 15. Satakunnassa järjestettiin naakkajahti – Kokemäellä saalis jäi heikoksi, Siikaisissa metsästäjä haavoittui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.