Ruotsissa kuusi uutta koronakuolemaa – länsinaapuria kaihertaa Kyproksen päätös antaa porttikielto ruotsalaismatkailijoille.

Suojavarusteisiin pukeutuneet työntekijät desinfioivat metroasemaa koronaviruksen torjumiseksi Moskovassa alkuviikosta. . AFP. / LEHTIKUVA

STT

Ruotsin kansanterveysviranomaiset kertoivat sunnuntaina kuudesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Ruotsissa on nyt todettu yhteensä lähes 4 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Viranomaiset muistuttivat samalla, että viikonloppuisin lukemassa eivät ole välttämättä mukana kaikki kuolleet. Uusia koronavirustartuntoja Ruotsissa rekisteröitiin 271. Varmennettuja tartuntoja on nyt yli 33 400.

Miljoonaa asukasta kohti koronaan liittyviä kuolemia on Ruotsissa 396 ja koronavirustartuntoja 3 315. Suomessa vastaavat luvut ovat 55 ja 1 188, kertoo tietosivusto Worldometer.

Suomesta, Norjasta ja Tanskasta saa lentää Kyprokselle - Ruotsista ei

Ruotsissa on herättänyt närää se, että rajojaan vähitellen avaava Kypros ei salli ruotsalaisten matkailijoiden saapuvan maahan.

Suorat lennot Kyprokselle sallitaan 9. kesäkuuta 19 maasta, mutta niiden joukossa ei ole Ruotsi. Saarelle saa tulla muun muassa Suomesta, Norjasta ja Tanskasta, jos matkailijoiden koronatesti on negatiivinen, kertoo esimerkiksi Cyprus Mail.

Kyproksen liikenneministerin Yiannis Karousosin mukaan maalistaa laadittaessa otetaan huomioon koronavirustilastot kussakin maassa.

Ruotsin sosiaaliministerin Lena Hallengrenin mukaan on onnetonta, että ruotsalaisille on annettu porttikielto Kyprokselle.

– Tämän kriisin aikana Ruotsi on todella ollut se maa, joka on yrittänyt kannattaa avoimia rajoja. On selvää, etteivät ihmiset voi matkustaa miten tahansa, mutta olemme sitä mieltä, että maita pitäisi kohdella samalla tavalla, Hallengren sanoi TV4:n ohjelmassa.

Venäjällä uusien tartuntojen määrä laskee, koronakuolemat kasvussa

Venäjällä on uusia koronavirustartuntoja todettu 8 599. Uutistoimisto Tassin mukaan uusien tartuntojen määrä on pienin toukokuun 1. päivän jälkeen. Yhteensä Venäjällä on koronavirustartuntoja kerrottu havaitun lähes 345 000.

Koronavirukseen liittyviä uusia kuolemia kerrottiin sunnuntaina olevan 153. Lauantaina niitä oli 139. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia Venäjällä on 3 541, mutta todellisen luvun epäillään olevan suurempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 2. Lohjan asuntomessuille rankentava Storbjörkin perhe: "Tässä rakennetaan loppuelämän kotia"
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Lammastilan pitäjä tuomittiin pysyvään eläintenpitokieltoon ja vuodeksi ehdolliseen vankeuteen
 5. Annamari Juvonen-Eskola aloittaa syksyllä Lohjan uutena museonjohtajana
 6. Lohjan pienpanimot ajavat yhä panimoille etämyyntioikeutta – Alkon tulon myynnin välikappaleeksi pelätään pahimmillaan vain vahvistavan sen monopoliasemaa
 7. Lohjalaismiehille elinkautiset Virkkalan erityisen raa'asta murhasta – uhriin ainakin 70 teräaseiskua
 8. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 9. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tikkurilassa ja Turussa
 10. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 11. Jokainen Lohjan aluetoimikunta on saanut kaupungilta 2 500 euroa avustusta: Kauken tavoitteena piristää Lohjan keskustan ilmettä
 12. Tekstiviestit: "Kuka pysäyttää hölmöyden"
 13. Poliisi lopetti Riina Mäkisen, 20, etsinnät – rikosepäily leijuu silti ilmassa
 14. Joensuun Tilalla voi taas uida – uusintanäytteen bakteerit sallituissa rajoissa
 15. Tiesitkö? Jukka Kuoppamäki on Topeliuksen jälkeläinen, esiintyy Karjalohjan uudessa musiikkitapahtumassa Koivussa ja tähdessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.