Nurminen Logisticsin hallituksen puheenjohtaja: Vaurasteen haku Ilmatieteen laitokselle merkitsi eroa

Tero Vaurasta aloitti kuljetuspalvelyhtiö Nurminen Logisticsin toimitusjohtajana joulukuussa. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Kuljetuspalveluyhtiö Nurminen Logisticsin toimitusjohtaja Tero Vauraste jättää toimitusjohtajan paikan heti, ilmoitti yhtiön hallitus maanantaina.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nimettiin hallituksen puheenjohtaja Olli Pohjanvirta. Vauraste jatkaa vielä kahden kuukauden ajan toimitusjohtajan ja johtoryhmän tukena.

Pohjanvirta kertoi STT:lle, että eron syynä on se, että Vauraste oli hakenut Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan paikkaa.

– Tähän on päädytty sen johdosta, että hän on ilmoittanut halukkuutensa valtion virkaan. Se johtaa siihen, että hän ei voi omasta puolestaan jatkaa toimitusjohtajana, Pohjanvirta sanoi.

Vaurasteen haku tuli julki perjantaina, kun Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan paikan hakijat tulivat julki.

Pohjanvirta ei kertonut, milloin hän tai muu hallitus sai tiedon Vaurasteen työnhausta.

– Tämä on meidän kahden välinen asia.

Vaurasteen erosta kerrottiin pörssitiedotteessa, joka julkaistiin myöhään sunnuntai-iltana. Tuossa tiedotteessa sanottiin, että Vauraste jättää tehtävänsä viimeistään 24. elokuuta.

Vauraste aloitti toimitusjohtajana vasta joulukuussa. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa valtion omistaman jäänmurtajayhtiö Arctian toimitusjohtajana. Tästä tehtävästä hän lähti vuoden 2018 lopulla.

Vauraste ei halua sen tarkemmin avata irtisanoutumiseensa johtaneita tapahtumia tai hänen ja yhtiön hallituksen käymiä keskusteluja.

– Joskus tulee aika mennä eteenpäin nopeammin, joskus hitaammin. Nyt tuli aika lähteä eteenpäin katsomaan uusia haasteita ja uusia tuulia, hän sanoi STT:lle.

Ei halunnut työnhakuaan julki

Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan paikka vapautui, kun virkaa hoitanut Juhani Damski nimitettiin ympäristöministeriön kansliapäälliköksi.

Pääjohtajahaku päättyi perjantaina. Vauraste oli toivonut, ettei hänen nimeään julkistettaisi haun yhteydessä.

Julkisuuslain nojalla tieto hakijoista on kuitenkin julkinen, vaikka hakija ei haluaisi sitä julkisuuteen. STT julkaisi uutisen viran hakijoista perjantaina ja mainitsi siinä myös Vaurasteen. STT:n käytäntönä viranhakujen uutisoinnissa on, etteivät hakijoiden esittämät toiveet vaikuta nimien uutisointiin vaan asia ratkaistaan sen uutisarvon perusteella.

Nurminen Logisticsilla on ollut vaihtuvuutta johdossa jo ennen Vaurasteen irtisanoutumista. Viime viikolla ilmoitettiin, että myyntijohtaja Mikko Järvinen jättää yhtiön. Vaurasteen ilmoitettiin hoitavan hänen tehtäviään toistaiseksi.

Huhtikuussa yhtiön hallituksesta erosi Hannu Leinonen, joka oli tullut hallitukseen uutena jäsenenä viime huhtikuussa.

Lomautuksia ei ole tarvittu

Yhtiö on kevään koronakriisin aikana järjestänyt yt-neuvotteluja ja sopinut mahdollisuudesta lomauttaa koko henkilöstö enintään 90 päivän ajaksi.

Pohjanvirta kertoi, että lomautuksia ei toistaiseksi ole tarvittu. Koronakriisin vaikutukset tehdastuotantoon ja logistiikkaan ovat olleet maltilliset.

– Tavaralogistiikka on toiminut vielä aika hyvin, hirveästi ei ole näkynyt volyymien laskua. Meidän Kiinan-junayhteytemme on kasvanut merkittävästi viime kahden kuukauden aikana, Pohjanvirta sanoi.

Viime vuoden tilinpäätöksessään Nurminen Logistics kertoi tappiollisesta tuloksesta ja 12 prosenttia supistuneesta liikevaihdosta. Oikaistu liiketappio oli viime vuonna 1,9 miljoonaa euroa. Vauraste totesi tilinpäätöstiedotteessa, että kehitystyöstä huolimatta vuosi ei ollut yhtiölle tyydyttävä.

Vaurasteen mukaan Nurminen Logisticsin taloudellinen tilanne tai työilmapiiri eivät vaikuttaneet hänen eroonsa.

– Tämä kevät on ollut todella haasteellinen koko Suomen teollisuudelle ja talouselämälle. Monissa yhtiöissä on valtavia haasteita kun liikevaihto on pudonnut kymmeniä prosentteja. Nurminen on hienosti onnistunut menemään eteenpäin ja kasvattamaan junaliiketoimintaa ja on saanut uusia avauksia aikaiseksi muutamassa kuukaudessa, Vauraste sanoi.

Työilmapiiriltään Nurminen Logistics vastaa Vaurasteen mukaan keskimääräistä suomalaista työpaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohjan asuntomessuille rankentava Storbjörkin perhe: "Tässä rakennetaan loppuelämän kotia"
 2. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 3. Lintu puussa, eläin tuijottaa, harmaa joutsen ja mahtailevat metsot – Lohjalla on vuosittain kolmisenkymmentä eläimen pelastustehtävää. Pelastettavaa on hevosista lokkeihin ja joutseniin.
 4. Toivottu kirppis aloitti toimintansa Virkkalan torilla: "Paikalle voisi tulla myös vaikka trubaduureja ja marjamyyjiä"
 5. Aluevalvontavirasto valvoo ravintoloiden koronarajoitusten noudattamista – Länsi-Uudellamaalla ei ole havaittu suuria puutteita
 6. Barcelona jatkaa mestaruudesta taistelua – "Nämä kolme pistettä ovat erittäin tärkeät"
 7. 12 000 uutta alokasta astuu armeijan vihreisiin
 8. Kroatian istuva pääministeri julisti konservatiivipuolueensa voiton parlamenttivaaleissa
 9. Yhdysvalloissa koronatartuntojen kovasta lisääntymisestä syytetään liian nopeaa rajoitusten purkua
 10. Israel teki ilmaiskuja Gazaan vastaiskuna kaistaleelta ammuttuun rakettituleen
 11. Vihdoin se tapahtui – Joronen torjui Brescialle kalenterivuoden avausvoiton
 12. Kitee löi IPV:n Superpesiksessä, Manse PP hyytyi kotitappioon
 13. Sateet leviävät yöksi maan etelä- ja keskiosiin – maanantaiksi luvassa sadekuuroja ja tuulenpuuskia
 14. Liverpool napsii kotikentällään pelkästään voittoja – Valioliigan mestari ei hurmannut, mutta kukisti Aston Villan
 15. Tyypillisiä puheita Trumpille, epätyypillisiä presidentille: Trump suuntasi itsenäisyyspäivän puheensa ydinkannattajilleen, vaikka perinteisesti niillä on pyritty yhdistämään kansaa, tutkija arvioi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohjalaismiehille elinkautiset Virkkalan erityisen raa'asta murhasta – uhriin ainakin 70 teräaseiskua
 2. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 3. Tiesitkö? Jukka Kuoppamäki on Topeliuksen jälkeläinen, esiintyy Karjalohjan uudessa musiikkitapahtumassa Koivussa ja tähdessä
 4. Lintu puussa, eläin tuijottaa, harmaa joutsen ja mahtailevat metsot – Lohjalla on vuosittain kolmisenkymmentä eläimen pelastustehtävää. Pelastettavaa on hevosista lokkeihin ja joutseniin.
 5. Lohjan asuntomessuille rankentava Storbjörkin perhe: "Tässä rakennetaan loppuelämän kotia"
 6. Toivottu kirppis aloitti toimintansa Virkkalan torilla: "Paikalle voisi tulla myös vaikka trubaduureja ja marjamyyjiä"
 7. Auto kiepsahti Turun moottoritiellä kaiteiden väliin
 8. Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 9. Nostalginen aitta nousi Lohjalla suosituksi matkailukohteeksi — "Täällä on paljon houkutuksia"
 10. Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2 800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta
 11. Tiuhaan maaleja tekevä Sergio Ramos laukoi Real Madridin rangaistuspotkusta voittoon
 12. Kaupungit yrittävät neuvotella lentoreittien palauttamisesta – "keskustelut Finnairin kanssa eivät ole olleet vakavia"
 13. Poliisi lopetti Riina Mäkisen, 20, etsinnät – rikosepäily leijuu silti ilmassa
 14. Aluevalvontavirasto valvoo ravintoloiden koronarajoitusten noudattamista – Länsi-Uudellamaalla ei ole havaittu suuria puutteita
 15. Billnäsin koulun pihalla tiistaina puukotettu 17-vuotias pääsi sairaalasta – alaikäinen puukottaja rikospaikalla isänsä kanssa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.