Moskova höllentää koronarajoituksia – Ruotsissa lähes sata uutta koronakuolemaa

Epidemian alun jälkeen koronavirustartunnan on saanut ainakin runsaat 3500 ruotsalaista, joista hieman yli 2 000 on saanut tai saa yhä tehohoitoa. / JONATHAN NACKSTRAND AFP / JONATHAN NACKSTRAND / LEHTIKUVA

STT–AFP

Moskovan tiukkoja koronarajoituksia aletaan höllentää ensi viikon alussa, kertoo pormestari Sergei Sobjanin. Hänen mukaansa silloin sallitaan esimerkiksi muidenkin kuin ruokaa myyvien kauppojen aukiolo. Lisäksi ihmisten sallitaan poistua kotoaan aiempaa vapaammin.

Moskova on ollut Venäjän koronakriisin keskipiste, ja kaupungin koronarajoitukset ovat olleet erittäin tiukkoja. Esimerkiksi koiraa on saanut ulkoiluttaa vain alle sadan metrin päässä kotoa eikä kotoa ole saanut poistua ilman pätevää syytä.

Presidentti Vladimir Putin sanoi eilen, että asiantuntijoiden mukaan koronatartuntojen huipun voidaan nähdä tulleen ohitetuksi Venäjällä. Tähän mennessä tilastot eivät ole täysin tukeneet Putinin väitettä.

Venäjällä on raportoitu tähän mennessä vajaat 4 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa ja yli 370 000 tartuntaa. Kuolemien määrä vastaa 27:ää kuollutta miljoonaa venäläistä kohden.

Kuolleiden todellisen määrän uskotaan olevan merkittävästi suurempi. Osasyy matalalle kuolleisuusluvulle on myös tilastointitapa, jossa kaikkia kuolleita viruksen kantajia ei lasketa koronakuolemiin.

Korona kuolemia todettu Ruotsissa runsaat 4 200

Ruotsissa on raportoitu 95 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta eilisen jälkeen, kansanterveysviranomaiset kertovat. Kaikkiaan koronakuolemia on Ruotsissa todettu runsaat 4 200, mikä vastaa vajaata 420:tä kuollutta miljoonaa ruotsalaista kohden.

Epidemian alun jälkeen koronavirustartunnan on saanut ainakin runsaat 35 000 ruotsalaista, joista hieman yli 2 000 on saanut tai saa yhä tehohoitoa.

Maailmanlaajuisesti jo yli 350 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen, selviää Worldometer-sivustolta . Koronavirustartuntoja on varmistettu tähän päivään mennessä yli 5,6 miljoonaa.

Eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia on ollut Yhdysvalloissa, noin satatuhatta. Toiseksi eniten kuolemantapauksia on ollut Britanniassa, yli 37 000.

Worldometer-sivuston mukaan koronaviruksesta on toipunut jo yli 2,4 miljoonaa ihmistä.

Ranska lopettaa Trumpin hehkuttaman lääkkeen koronakäytön

Ranskan hallitus on kieltänyt hydroksiklorokiinin käytön covid 19 -potilaiden hoidossa. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun kaksi ranskalaista neuvoa antavaa elintä ja Maailman terveysjärjestö WHO varoittivat aiemmin tällä viikolla, että lääke on osoitettu mahdollisesti vaaralliseksi useissa tutkimuksissa.

Uusien sääntöjen mukaan hydroksiklorokiinia voi käyttää Ranskassa vain kliinisissä tutkimuksissa, joissa testataan sen tehokkuutta koronavirusta vastaan.

Hydroksiklorokiinin puolesta on puhunut muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka on kertonut käyttävänsä lääkettä ennaltaehkäisynä. Myös Brasilian terveysministeri suositteli viime viikolla hydroksiklorokiinin käyttöä jopa lievien koronatapausten hoitamisessa.

Suositusten vuoksi monet maat ovat ostaneet isoja määriä hydroksiklorokiinia. Jotkut lääkärit ovat myös määränneet lääkettä koronaviruspotilaille, vaikka sen tehosta ei ole ollut näyttöä.

Hydroksiklorokiinia käytetään muun muassa malarialääkkeenä ja nivelreuman hoidossa.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 18.24: Ruotsissa on todettu ainakin 35 000 tartuntaa, ei 3500 tartuntaa kuten aiemmin kerrottiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohjan asuntomessuille rankentava Storbjörkin perhe: "Tässä rakennetaan loppuelämän kotia"
 2. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 3. Lintu puussa, eläin tuijottaa, harmaa joutsen ja mahtailevat metsot – Lohjalla on vuosittain kolmisenkymmentä eläimen pelastustehtävää. Pelastettavaa on hevosista lokkeihin ja joutseniin.
 4. Toivottu kirppis aloitti toimintansa Virkkalan torilla: "Paikalle voisi tulla myös vaikka trubaduureja ja marjamyyjiä"
 5. Aluevalvontavirasto valvoo ravintoloiden koronarajoitusten noudattamista – Länsi-Uudellamaalla ei ole havaittu suuria puutteita
 6. Hamilton: "En pyytänyt tai vaatinut ketään polvistumaan"
 7. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 8. Länsi-Uusimaa-rastien jahti alkaa torstaina – 11 tapahtumassa on myös sprinttiä ja pyöräsuunnistusta
 9. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 10. Lohjan ratsastajien Sofia Geaylla menestyksekäs päivä Laakspohjan kisoissa
 11. Tekstiviestit: "Kuka pysäyttää hölmöyden"
 12. Kirjoittajavieras Piritta Poikonen: Ihmisiä väsyttää, koronaa ei
 13. Karhunkaatokiintiö kasvaa edelliskaudesta 71 yksilöllä – kiintiö on yhteensä 384 yksilöä
 14. Kansainvälistä elokuvaa omin ehdoin ja omakustanteisesti – Suomalainen Saara Lamberg tekee uraa ohjaajana ja näyttelijänä Australiassa
 15. Vakella yli 200 potentiaalista ilmastorahaston investointikohdetta, mutta raha ei vielä liiku hallituksen linjausten puuttumisen takia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohjan asuntomessuille rankentava Storbjörkin perhe: "Tässä rakennetaan loppuelämän kotia"
 2. Tiesitkö? Jukka Kuoppamäki on Topeliuksen jälkeläinen, esiintyy Karjalohjan uudessa musiikkitapahtumassa Koivussa ja tähdessä
 3. Lohjalaismiehille elinkautiset Virkkalan erityisen raa'asta murhasta – uhriin ainakin 70 teräaseiskua
 4. Lammastilan pitäjä tuomittiin pysyvään eläintenpitokieltoon ja vuodeksi ehdolliseen vankeuteen
 5. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 6. Lintu puussa, eläin tuijottaa, harmaa joutsen ja mahtailevat metsot – Lohjalla on vuosittain kolmisenkymmentä eläimen pelastustehtävää. Pelastettavaa on hevosista lokkeihin ja joutseniin.
 7. Toivottu kirppis aloitti toimintansa Virkkalan torilla: "Paikalle voisi tulla myös vaikka trubaduureja ja marjamyyjiä"
 8. IS: Televisiokuuluttaja Arja Tuomarila on kuollut 78-vuotiaana
 9. Kaupungit yrittävät neuvotella lentoreittien palauttamisesta – "keskustelut Finnairin kanssa eivät ole olleet vakavia"
 10. Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 11. Poliisi lopetti Riina Mäkisen, 20, etsinnät – rikosepäily leijuu silti ilmassa
 12. Virolaisyritykset ostavat yhä enemmän suomalaisyrityksiä ja niiden brändejä – tytäryhtiöiden perustamisia silti enemmän
 13. Nostalginen aitta nousi Lohjalla suosituksi matkailukohteeksi — "Täällä on paljon houkutuksia"
 14. Poliisi tutkii Tampereen Haapalinnassa lauantaina sattunutta välikohtausta tappona – nelikymppinen mies sai surmansa
 15. Aatu Rädystä ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus? "Se olisi suuri kunnia"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.