Yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – kokonaismäärä väheni eilisestä Oysin kirjausvirheen takia

THL:n mukaan Suomessa on todettu yhteensä nyt 6 885 vahvistettua koronavirustartuntaa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu yhteensä 6 885 vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina. Sunnuntaina tartuntoja oli tiedossa 6 859, eli niiden määrä oli kasvanut 26:lla. Lauantain ja sunnuntain välillä tartuntaluku kasvoi 33:lla.

THL kertoi myös, että Suomessa todettiin maanantaina yksi uusi koronaan liittyvästä kuolemantapaus. THL:n ilmoittama kuolemantapausten kokonaismäärä 318 on kuitenkin edellispäivää pienempi, koska Oulun yliopistollinen sairaala (Oys) oli aiemmin kirjannut kolme kuolemantapausta liikaa. Sunnuntaina kerrottiin 320 kuolemantapauksesta.

THL:n mukaan sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä oli maanantaina pysynyt ennallaan, 68:ssa. Tehohoidossa oli kaikkiaan yhdeksän potilasta, yksi vähemmän kuin sunnuntaina.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 124 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Alle yhdeksänvuotiailla 198 tartuntaa

Valtaosa tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettujen tartuntojen määrä on 5 021. Päijät-Hämeessä ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viime viikon maanantain jälkeen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi maanantaina. Alueella varmistettuja tartuntoja on 112 ja parantuneita 99.

Koko Suomen alueella parantuneita on THL:n tuoreen arvion mukaan noin 5 500.

Päiväkohtaisten tautitapausten määrä on vähentynyt selvästi kuukauden takaisesta. Esimerkiksi toukokuun puolivälin jälkeen uusia tartuntoja on todettu päivässä enimmillään noin 50. Vastaavaan aikaan huhtikuussa vahvistettiin noin 50–150 päivittäistä tautitapausta.

Eniten tautitapauksia on todettu 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, hieman alle 1 300. Tartuntoja on varmistettu runsaasti myös 20–29- sekä 30–39-vuotiailla, hieman yli 1 200 kummassakin ikäryhmässä. Yhdeksänvuotiailla tai tätä nuoremmilla koronavirustartuntoja on todettu 198.

Testattuja näytteitä oli maanantaihin mennessä yhteensä noin 185 400. Uusia näytteitä oli otettu edellispäivän jälkeen noin tuhat. Virustestauksen kapasiteetti on noin 9 600 testiä päivässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohjan pääkirjasto suljettiin tiistaina lattiaongelmien vuoksi
 2. Pyörävarkaat ahkeroineet Lohjalla tässäkin kuussa – tässä varkaiden suosikkipaikkoja ja poliisin tekemä erikoinen havainto
 3. Suojeluskuntatalon kaavasta valitus hallinto-oikeuteen – tässä valituksen tehneen Jan Tallqvistin keskeiset perustelut
 4. Lusy haluaa toimia vertaistukena ja tiedonvälittäjänä – "Tarvitsemme pikkukaupungeissakin toimijoita, jotka nostavat näitä asioita esiin"
 5. Nummelalaiselle Jouni Valkamalle geokätköily on elämäntyyli – "Geokätkökartan kanssa pääsee paikkoihin, joihin matkaoppaan kanssa ei löytäisi"
 6. Britannian matkapuhelinoperaattorit eivät saa enää vuodenvaihteen jälkeen ostaa Huaweilta 5g-laitteita
 7. Huoltovarmuuskeskus saa purkaa maskikaupan Tiina Jylhän kanssa, katsoo virolainen tuomioistuin
 8. Vesibussin konehuoneessa havaittiin savua Turussa, 52 matkustajaa evakuoitiin saareen
 9. Atalantan hyökkääjä loukkaantui mystisesti kotioloissa, verinen haava piti tikata sairaalassa
 10. Ukraina epäileväinen Iranin arvioista: liian aikaista sanoa, että kone ammuttiin alas inhimillisen virheen vuoksi
 11. Mustikan thaipoimijat ehtisivät enää Lapin sadolle – matkustuslupaa ei ole tullut
 12. Matkustusrajoitusten purkaminen toi erityisjärjestelyjä saapuville matkustajille – Lentokentillä omat kulkureitit vapaan matkustamisen maista ja korkeamman riskin maista saapuville
 13. Yli puolet EU-kansalaisista katsoo, että EU tarvitsee lisää rahaa koronasta selviämiseen
 14. Tyhjät stadionit ovat pienentäneet merkittävästi kotikenttäedun roolia – vedonlyöntiammattilaisen mukaan kotiedun merkitys jalkapallon eurosarjoissa on puolittunut koronatauon jälkeen
 15. Jukka Nurmilaakson Toimittajalta-kolumni: Ei masennuta, onhan meillä Lohjalla kahvilat!

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Raaseporissa kuljettaja ajoi ulos tieltä ja jäi mönkijän alle
 2. Kioskirakennus paloi Raaseporissa
 3. Yle: Vanha kivilinna myynnissä Siuntiossa – hintapyyntö lähes viisi miljoonaa euroa
 4. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 5. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 6. Poliisi lopetti Riina Mäkisen, 20, etsinnät – rikosepäily leijuu silti ilmassa
 7. Suuri osa tutuista omenanpoimijoista ei pääse Lohjalle – vuosien perinne katkeaa tänä syksynä
 8. Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo koronan toinen aalto
 9. Lohjan seudulla ei ole vielä haettu uuden lain mukaisiin opastekyltteihin lupia – marjatilalle tai kesäkahvilaan opastuskin maksaa
 10. Lusy haluaa toimia vertaistukena ja tiedonvälittäjänä – "Tarvitsemme pikkukaupungeissakin toimijoita, jotka nostavat näitä asioita esiin"
 11. Korona peruutti käsityötapahtuman – Lapsesta saakka tunteneet ystävykset pystyttivät oman näyttelyn Miinan mökkiin Sammattiin
 12. Lohjalla yksi koronakuolema kevään ja kesän aikana – testejä tehty 2 200, viimeisin tartunta todettiin runsas viikko sitten
 13. Nummelalaiselle Jouni Valkamalle geokätköily on elämäntyyli – "Geokätkökartan kanssa pääsee paikkoihin, joihin matkaoppaan kanssa ei löytäisi"
 14. Ely-keskus myönsi Luksialle ESR-rahaa liki 380 000 euroa
 15. Myytinmurtajista tuttu Grant Imahara kuoli 49-vuotiaana

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.