Lapissa odotettua suuremmat sateet voivat vielä pahentaa tulvia

Rovaniemellä ja Kittilässä on tänään pysytelty aivan vahinkorajojen tuntumassa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Lapin tulva-alueilla sateet voivat vielä nostaa vedenkorkeuksia erityisesti Ivalon ja Kittilän alueilla. Sateiden vuoksi vedenpinnat ovat paikoitellen nousseet, kertoo Lapin ely-keskus. Esimerkiksi Ivalossa sateita on tullut odotettua enemmän, ja uusi tulvahuippu voidaan saavuttaa jo tänään iltapäivällä tai viimeistään huomenna. Ivalon alueella vahinkorajaa ei kuitenkaan lähestytä, vaan vedenkorkeudet jäävät hieman aiemman ylimmän havaitun tason alapuolelle.

– Erityisesti Ivalossa ja Kittilässä vedenkorkeuksia tulee nyt seurata tarkasti. Sademääriä ei ole helppoa ennustaa etukäteen, ja odotettua suuremmat sateet voivat vielä aiheuttaa uusia tulvahuippuja, kertoo Lapin ely-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Alaraudanjoki.

Rovaniemellä ja Kittilässä on tänään pysytelty aivan vahinkorajojen tuntumassa. Kittilässä tulevat sateet voivat vielä kasvattaa tulvaa.

Lapin ely-keskuksen mukaan loppuviikon sateet eivät osu Rovaniemelle tai muualle Kemijoen valuma-alueelle, jossa vedenkorkeudet ovat kääntyneet laskuun. Rovaniemellä vedenkorkeus on perjantain tulvahuipun jälkeen laskenut noin 10-15 senttimetriä.

Pohjois-Pohjanmaalla taas jokien virtaukset ovat jo rauhoittuneet, kertoo Tulvakeskus. Suurimmissa järvissä tulvahuiput saavutetaan jo viikon loppupuolella. Esimerkiksi Kuusamojärvi, Iijoen Jongunjärvi sekä Pudasjärvi ovat saavuttaneet jo tulvahuippunsa ja kääntyneet laskuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa – Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"
 3. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 4. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 5. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 6. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 7. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 8. Hurja takaa-ajo Raaseporissa: Moottoripyörän mittarissa 210 kilometrin tuntinopeus
 9. Lakkautettujen leikkipuistojen laitteita kierrätetään Lohjan puistoissa – Uusien laitteiden jatkuva hankkiminen olisi kaupungille iso menoerä
 10. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 11. Uusi halpabussi pysähtyy myös Lohjan Muijalassa
 12. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoon reilusti enemmän hakijoita – kasvu voi johtua opiston uudistetusta hakujärjestelmästä
 13. Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma – 12 ihmistä vangittuna
 14. Nostalginen aitta nousi Lohjalla suosituksi matkailukohteeksi — "Täällä on paljon houkutuksia"
 15. Suomalaisprofessori: Räjähdys lisää Libanonin poliittisia jännitteitä entisestään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.