THL: Eilisen jälkeen yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – uusien tartuntojen määrät laskeneet merkittävästi jo kuukauden ajan

Suomessa on todettu yhteensä 6 911 vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kuolemantapausten kokonaismäärä on nyt 321.

THL:n mukaan kansallisesti koronavirusepidemia on jatkanut hidastumistaan. Suomessa tapausmäärät ovat laskeneet merkittävästi jo yli kuukauden ajan.

THL:n mukaan sairaalahoidossa olevia koronapotilaita on nyt 51, mikä on 11 ihmistä vähemmän kuin eilen. Tehohoidossa on seitsemän ihmistä, kaksi eilistä vähemmän.

THL kertoi aiemmin, että Suomessa on todettu yhteensä 6 911 vahvistettua koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on kasvanut eilisestä 24:llä.

Epidemiatilanne erilainen eri puolilla maata

Valtaosa tartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettujen tartuntojen määrä on 5 048. Eniten tautitapauksia on Helsingissä, jossa tartuntoja on nyt vahvistettu hieman yli 2 600.

Suomen väestöön suhteutettuna on todettu 125 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden.

Koronavirustestejä on tehty tähän mennessä Suomessa yhteensä hieman alle 193 000. Uusia näytteitä otettiin tiistain jälkeen THL:n mukaan noin 2 000. Virustestauksen kapasiteetti on jo yli 13 000 testiä päivässä.

Koronavirukselta suojaavien varusteiden saatavuus parantunut terveydenhuollossa

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille tarkoitettujen suojavarusteiden saatavuus on parantunut, kertovat sosiaali- ja terveysministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kirurgisten suu- ja nenäsuojainten, hengityssuojainten ja suojavaatteiden saatavuus on parantunut edelleen kahden viikon takaiseen verrattuna. Arvio suojakäsineiden ja suojavisiirien riittävyydestä on ennallaan.

Suojavarusteiden kotimainen valmistus on käynnistynyt, mikä helpottaa saatavuutta Suomessa, ministeriöt kertovat tiedotteessa.

Kirurgisten suu- ja nenäsuojainten riittävyyden arvioidaan olevan tällä hetkellä hyvä, mutta hengityssuojainten osalta vain kohtalainen. Suojavaatteiden, -käsineiden ja -visiirien riittävyyttä kuvaillaan hyväksi.

Suojavarusteita kuluu hieman aiempaa vähemmän

Useimpien suojavarusteiden käyttömäärät ovat hieman laskeneet kahden viikon takaiseen verrattuna.

Tällä hetkellä kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan sairaaloissa noin 400 000 kappaletta vuorokaudessa. Muualla sosiaali- ja terveydenhuollossa tarve on yhtä suuri, eli yhteensä kirurgisia maskeja käytetään noin 800 000 vuorokaudessa.

Hengityssuojaimia tarvitaan arviolta 24 000–58 000 kappaletta vuorokaudessa.

Ministeriöiden mukaan suojavarusteiden kysyntä on yhä suurta kaikkialla maailmassa.

Huoltovarmuuskeskus ylläpitää kansallista tilannekuvaa suojavarusteista koronaviruspandemian aikana. Tilannekuvasta tehtävä kooste julkaistaan verkossa kahden viikon välein. Edellinen kooste julkaistiin 20. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoon reilusti enemmän hakijoita – kasvu voi johtua opiston uudistetusta hakujärjestelmästä
 2. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 3. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 4. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 6. Maailmanlaajuisesti vahvistettu jo yli 700 000 koronakuolemaa
 7. Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?
 8. Toimittajalta: Välillä on hyvä eksyä
 9. Koronavirus on surmannut jo 700 000 henkeä, mutta ihmiskunnan historiasta löytyy pahempiakin tappajia – Musta surma tuhosi 1300-luvulla jopa puolet Euroopan väestöstä
 10. Nordean henkilötietoja pyytäneet kirjeet aitoja
 11. Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29
 12. Ammoniumnitraattia käyttävät niin maatalous, rakennusteollisuus kuin kapinallisryhmätkin – sama aine monien teollisuusräjähdysten taustalla
 13. Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"
 14. Beirutin räjähdyksessä on kuollut yli 70 ja loukkaantunut tuhansia - lue yön uutiskooste
 15. Näköislehdessä tänään: Avoimessa suhteessa elävä Riikka Suominen ärsyyntyi seksin demonisoinnista ja kirjoitti kirjan, jossa käydään vieraissa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Hurja takaa-ajo Raaseporissa: Moottoripyörän mittarissa 210 kilometrin tuntinopeus
 4. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 5. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 6. Uusi halpabussi pysähtyy myös Lohjan Muijalassa
 7. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 8. Poliisin pysäyttämä ''varas'' olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 9. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 10. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 11. Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta
 12. Ainakin 50 on kuollut ja yli 2 700 loukkaantunut valtavassa räjähdyksessä Beirutissa Libanonissa
 13. Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet
 14. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 15. Satakunnassa järjestettiin naakkajahti – Kokemäellä saalis jäi heikoksi, Siikaisissa metsästäjä haavoittui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.