Nuoret viskoivat lumipalloja taksitolpalle Espoossa – taksikuski hakkasi 12-vuotiaan pojan

Kyse oli tapahtumista Espoon Soukassa viime vuoden loppiaisena. Joukko nuoria oli illan aikana pudotellut lumipalloja ylikulkusillalta sillan alla olleen taksitolpan alueelle. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

STT

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 39-vuotiaan taksikuskin ehdolliseen vankeuteen 12-vuotiaan pojan pahoinpitelystä.

Kyse oli tapahtumista Espoon Soukassa viime vuoden loppiaisena. Joukko nuoria oli illan aikana pudotellut lumipalloja ylikulkusillalta sillan alla olleen taksitolpan alueelle.

Yksi taksikuskeista hermostui nuoriin ja lähti ajamaan heitä takaa sillan läheisille kallioille. 12-vuotias poika kertoi yrittäneensä paeta miestä, kun hän liukastui noustessaan kalliota ja lähti valumaan alaspäin niin, että mies sai hänestä kiinni.

Oikeuden mukaan taksikuski kaatoi pojan maahan vaatteista vetämällä ja sen jälkeen löi tätä kolme kertaa nyrkillä kasvoihin. Toinen nuori, pojan kaveri, todisti kaksi iskuista.

Kuski kiisti lyömisen, epäili pojan kavereita

Taksikuski myönsi ajaneensa nuoria takaa, mutta kiisti kaataneensa uhria maahan tai lyöneensä tätä. Päinvastoin mies epäili, että pojan kaverit olivat takaa-ajon jälkeen lyöneet poikaa tarkoituksena hankkia häneltä vahingonkorvauksia. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt miehen versiota tapahtuneesta uskottavana.

Oikeuden mukaan 12-vuotias poika kertoi pahoinpitelystä ja siihen johtaneista tapahtumista yksityiskohtaisella, liioittelemattomalla ja luotettavalla tavalla. Pojan kertomaa tukivat myös todistajan lausunto sekä poliisipartion ottamat kuvat pojan tuoreista ja useista vammoista pahoinpitelyn jälkeen.

Rangaistusta mitatessaan käräjäoikeus otti huomioon, että pahoinpitely kohdistui miehelle tuntemattomaan ja puolustuskyvyttömään 12-vuotiaaseen lapseen. Siksi oikeus katsoi, ettei teko ollut sakolla sovitettavissa. Sen sijaan se tuomitsi taksikuskin 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoon reilusti enemmän hakijoita – kasvu voi johtua opiston uudistetusta hakujärjestelmästä
 2. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 3. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 4. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 5. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 6. Maailmanlaajuisesti vahvistettu jo yli 700 000 koronakuolemaa
 7. Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?
 8. Toimittajalta: Välillä on hyvä eksyä
 9. Koronavirus on surmannut jo 700 000 henkeä, mutta ihmiskunnan historiasta löytyy pahempiakin tappajia – Musta surma tuhosi 1300-luvulla jopa puolet Euroopan väestöstä
 10. Nordean henkilötietoja pyytäneet kirjeet aitoja
 11. Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29
 12. Ammoniumnitraattia käyttävät niin maatalous, rakennusteollisuus kuin kapinallisryhmätkin – sama aine monien teollisuusräjähdysten taustalla
 13. Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"
 14. Beirutin räjähdyksessä on kuollut yli 70 ja loukkaantunut tuhansia - lue yön uutiskooste
 15. Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 4. Hurja takaa-ajo Raaseporissa: Moottoripyörän mittarissa 210 kilometrin tuntinopeus
 5. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 6. Uusi halpabussi pysähtyy myös Lohjan Muijalassa
 7. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 8. Poliisin pysäyttämä ''varas'' olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 9. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 10. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 11. Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta
 12. Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet
 13. Ainakin 50 on kuollut ja yli 2 700 loukkaantunut valtavassa räjähdyksessä Beirutissa Libanonissa
 14. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 15. Satakunnassa järjestettiin naakkajahti – Kokemäellä saalis jäi heikoksi, Siikaisissa metsästäjä haavoittui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.