Rajuja ukkosia luvassa juhannuksen menoliikenteeseen

Huominen on myös vilkkain päivä juhannuksen menoliikenteessä. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Huomiselle torstaille ennustetaan voimakkaita ukkosia Suomen keski- ja itäosiin, kertoo Ilmatieteen laitos. Huominen on myös vilkkain päivä juhannuksen menoliikenteessä.

– Ukkosten kehitys alkaa jo aamupäivällä, jolloin suurin riski liittyy rankkasateisiin. Iltapäivää kohti mentäessä suurimmat riskit ovat voimakkaat myrskypuuskat ja suuret rakeet etenkin Itä-Suomessa, sanoo päivystävä meteorologi, Petteri Pyykkö.

Päivän aikana ukkosten odotetaan yltävän Oulun tienoilta Savon poikki aina kaakkoon asti. Näiltä alueilta ukkossateet siirtyvät iltapäivän ja illan kuluessa kohti itää. Kuuroihin liittyy myös puuskittaista tuulta, joka voi olla voimakkuudeltaan jopa 25 metriä sekunnissa. Odotettavissa on runsasta salamointia, ja myös äkilliset tulvat ovat mahdollisia.

Pyykön mukaan sadealueiden väistyminen Suomesta kokonaan kestää perjantain vastaiseen yöhön, mutta pahimmat myräkät ovat ohi illan aikana.

Maan länsiosa, Lappi ja eteläisin Suomi jäävät ukkosten vaikutusalueen ulkopuolelle, ja niissä menoliikenteen sää on pääasiassa lämmin ja aurinkoinen.

Kun perjantain ukkoset väistyvät, on juhannusviikonlopun sää siitä lähtien pääasiassa lämmin ja poutainen koko maassa, lukuun ottamatta Lapin viileämpää säätä.

– Aatto on laajalti helteinen, juhannuspäivänä voi olla vähän viileämpää. Perjantaina ja lauantaina on pieniä sadekuurojen riskejä, mutta sunnuntai on koko maassa poutainen, Pyykkö lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 6. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 7. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 13. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 14. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.