Juhannuksen menoliikenne hiljentyi – liikenne sujui pääosin hyvin, Kainuussa kuolonkolari

Liikenne eteni iltapäivään asti sujuvasti ukkosista huolimatta, kerrotaan Tampereen Tieliikennekeskuksesta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Juhannuksen menoliikenteen vilkkain päivä sujui edellisvuosien mukaisesti. Ruuhkia syntyi hetkellisesti etenkin Helsingin ja Tampereen ulosmenoväylillä. Pääkaupunkiseudulla ruuhkautuivat tiet 3, 4 ja 7 lievien onnettomuuksien sekä tietyömaiden takia. Tampereella ruuhkautui 9-tien Alasjärven liittymä Jyväskylän suuntaan.

Viitasaaren kohdalla tiellä 4 liikenne ruuhkautui Hännilänsalmen kohdalla siltatyömaan vuoksi.

Ruuhkat purkautuivat iltaseitsemään mennessä, jolloin liikenne sujui taas normaalisti.

Tieliikennekeskuksen mukaan eri puolilla maata sattui lukuisia onnettomuuksia, mutta ne olivat pääasiassa lieviä. Vakavin onnettomuus tapahtui Kainuun Paltamossa iltapäivällä, jossa nainen kuoli.

Tietyöt hidastavat lisäksi liikennettä pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä paikoitellen monilla valtateillä. Valtatiellä 4 tehdään myös useita tietöitä.

Maasalamoita havaittiin torstaina 11 200 kappaletta

Menoliikenteen vilkkaimmalle päivälle saatiin kovia ukkoskuuroja, mutta rintama eteni hieman nopeammin kuin vielä eilen ennustettiin. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että pääosin ukkoset ovat jo väistyneet.

– Alue, joka aiheutti nämä runsaat salamoinnit, sateet ja puuskat, on jo itärajan takana, kertoi päivystävä meteorologi Jari Tuovinen alkuillasta.

Menoliikenteen kannalta pahin oli hänen mukaansa ohi iltakuuteen mennessä. Vain Oulujärven ympäristössä oli yhä ukkosia alkuillasta.

– Suomen ulkopuolelle on syntynyt uusia ukkosia, mutta ne eivät ole liikkeessä Suomeen päin.

Liikenne eteni iltapäivään asti sujuvasti ukkosista huolimatta. Osa myräköistä alkoi niin aikaisin, että ne ehtivät siirtyä pois enimmän liikenteen alta.

Ukkostilanne rauhoittui Suomessa iltakahdeksaan mennessä. Silloin maasalamoita oli havaittu noin 11 200 kappaletta, mikä on kesän tähänastinen ennätysmäärä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Juha-Pekka Lehmus: "Olen asiajohtaja - lohjalaiset, tulkaa juttelemaan!"
 2. Cafe Laurissa pidetyssä kahvitilaisuudessa varautuneen positiivinen tunnelma – Lohjan matkailun katse jo ensi kesässä
 3. Lohja näkyy ja kuuluu Tuusulan asuntomessuilla – Järvikaupunki kiinnostaa kävijöitä
 4. Leipomo J.W. Virtanen: Nyt tuli sata vuotta täyteen!
 5. Nummelan lentokenttä on 80-vuotias – tuhatkunta ihasteli vanhoja koneita lauantaina
 6. Länskärin urheilutietokilpailu järjestetään osana Lohjalaisen urheilun iltaa – tapahtumassa kuullaan myös paneelikeskustelu lohjalaisen urheilun ajankohtaisista aiheista.
 7. Pikkuruisista selkärangattomista tuli sosiaalisen median lemmikkejä – avaruudessakin seikkailleiden karhukaisten söpö ulkomuoto ja uskomaton sitkeys kiehtovat
 8. Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään
 9. Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"
 10. Yhdysvallat solmi 1,5 miljardin dollarin rokotesopimuksen – Trump toivoo rokotteen valmistuvan ennen vaaleja
 11. Lukashenkon vastaiset protestit jatkuvat Minskissä kolmatta yötä
 12. Joonas Korpisalolle torjuntaennätys NHL:n maratonottelussa – kohtaaminen Tampa Bayn kanssa neljänneksi pisin peli liigan historiassa
 13. Ydinsukellusvene Kursk upposi 20 vuotta sitten onnettomuudessa, joka oli kova isku Venäjän ylpeydelle
 14. Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen
 15. Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.