Kivien heittely ja ilotulitteiden ampuminen poliisia kohti vaikuttaa päähänpistolta, poliisi sanoo

Poliisit partioivat Hietaniemen uimarannalla juhannuspäivän illalla 20. kesäkuuta. Poliisi tehosti juhannusjuhlinnan valvontaa lauantai-illaksi ja yöksi aiemman välikohtauksen takia. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Helsingissä Hietaniemen rannan välikohtaus vaikuttaa päihtyneiden nuorten päähänpistolta, poliisi kertoo. Poliisi kertoo, että se on kuulustellut kiinniotettuja nuoria.

Lauantaina poliisi kertoi, että nuorisojoukko oli heittänyt kiviä ja ampunut ilotulitusraketteja juhannusyönä kohti poliiseja ja poliisiautoja Hietaniemen uimarannalla. Poliisi oli alun perin mennyt paikalle lopettamaan nuorisoporukoiden joukkotappelun.

Kaksi poliisia loukkaantui ilotulitteista lievästi.

Poliisin mukaan tapahtumat eivät vaikuta suunnitelmallisilta eivätkä vaikuta liittyneen ympäri maailmaa järjestettyihin Black Lives Matter -mielenosoituksiin. Näissä mielenosoituksissa on muun muassa protestoitu poliisin käyttämää väkivaltaa.

Silminnäkijähavaintojen mukaan paikan päällä kuitenkin huudettiin Black Lives Matter -henkisiä huutoja, poliisi kertoo.

– Vaikuttaa siltä, että päihteillä on ollut osuutta asiaan ja toisten antamasta huonosta esimerkistä on tullut tunne, että on kiva vastustaa poliisia, päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth sanoo tiedotteessa.

Kolmea epäillään rikoksesta

Poliisin mukaan tapahtuma-aikaan rannalla oli satoja nuoria, joista kuitenkin valtaosa pysytteli tilanteen ulkopuolella.

Poliisi otti rannalla kiinni viisi nuorta miestä. Heistä kolmea epäillään rikoksesta, ja kaksi otettiin kiinni niskoittelusta. Kaikki viisi miestä vapautettiin lauantain aikana.

Poliisi tutkii juhannusyön tapahtumia virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, vahingontekona, pahoinpitelynä ja räjähderikoksena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 6. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 7. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 13. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.