Liikenne Ruotsin rajalla pohjoisessa on lähtenyt kasvuun – normaalitilanteesta ollaan kuitenkin kaukana

Liikenne Tornion ja Haaparannan välillä on lisääntynyt kesäkuun puolivälistä lähtien 28 prosenttia, kertoo Rajavartiolaitos. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Liikenne Ruotsin rajalla pohjoisessa on lähtenyt kasvuun, kertoo komentajakapteeni Mikko Hirvi Rajavartiolaitoksen tilannekeskuksesta.

Hänen mukaansa liikenne Tornion ja Haaparannan välillä on lisääntynyt kesäkuun puolivälistä lähtien 28 prosenttia. Normaalitilanteesta ollaan kuitenkin kaukana.

– Esimerkiksi Tornion rajanylitykset ovat vain puolet siitä, mitä ne ovat normaalisti. Pohjoisempana on vielä hiljaisempaa, Hirvi kertoo.

Ruotsin rajalla ovat voimassa tiukat matkustusrajoitukset maan koronatilanteen vuoksi. Viime viikkoina koronatilanne on pahentunut erityisesti Pohjois-Ruotsissa.

Muita Pohjoismaita ja Baltian maita koskeneet matkustusrajoitukset purettiin kesäkuun 15. päivä. Hallituksen on määrä päättää keskiviikkona matkustusrajoitusten purusta useisiin muihin maihin. Ruotsin ei odoteta olevan listalla.

Rajavartiolaitoksella ei ole antaa tietoa matkustajaliikenteen kehityksestä muihin Pohjoismaihin ja Baltian maihin rajoitusten purun jälkeen, koska Rajavartiolaitos ei valvo Schengen-maiden välistä sisärajaliikennettä.

– Meillä ei ole tilannekuvaa siitä, miten paljon ihmiset siellä matkustavat, Hirvi sanoo.

Tallinnan-laivoilla matkustajamäärä puolet vuoden takaisesta

Helsingin Sataman mukaan Tallinnan-reitillä matkasi maanantaina 25 000 henkilöä. Vuosi sitten matkustajia oli reitillä 54 000. Kesäkuun alkupuolella päivittäiset matkustajamäärät laskettiin tuhansissa.

Tilastokeskus kertoo, että matkustajaliikenne Suomen satamissa jäi toukokuussa kahdeksaan prosenttiin vuoden takaisesta.

Lentoliikenteessä on ollut hiljaista rajoitusten purusta huolimatta, selviää lentokenttäoperaattori Finavian tilastoista. Viroon suuntautuvassa lentoliikenteessä matkustajamäärä supistui kesäkuussa 90,5 prosenttia vuoden takaisesta. Toukokuussa pudotusta tuli 93,5 prosenttia.

Norjaan ja Tanskaan suuntautuvilla reiteillä matkustajien määrä väheni kesäkuussa vajaat 96 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Juuri nyt: Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 2. Fokus-talon purku alkaa lokakuussa: Karjaan kirjasto on jo nyt suljettu - väistötilat Grabbegårdeniin
 3. Tulevaisuuden kapellimestarit johtavat Lohjan kaupunginorkesteria torstain konserteissa
 4. Faces onnistui epäilyksistä huolimatta – Järjestäjän mukaan kävijöitä monta sataa
 5. Raamattukylässä jo yli 130000 kävijää
 6. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"
 7. Teknologiaindeksi Nasdaq kipusi ennätyskorkeuksiin New Yorkin pörssissä
 8. Syyria aktivoi ilmatorjuntajärjestelmiään myöhään maanantaina – Israel kertoo tehneensä ilmaiskuja syyrialaiskohteisiin
 9. Huntington paransi 100 metrin ennätystään kertarysäyksellä – Kalevan kisoissa tähtäimessä on seitsenottelun Suomen ennätys
 10. Luksian vastaanottotilaisuudet uusille opiskelijoille tällä viikolla porrastetusti Lohjalla ja Nummelassa – opetus aloitetaan lähiopetuksena
 11. Keskiaikaiset Markkinat Siuntiossa lauantaina – työnäytöksiä, eläimiä ja vaakunoiden suunnittelua
 12. Asuntomessut Tuusulassa: Japandi-tyylissä skandinaavinen harmonia kohtaa japanilaisen askeettisuuden ja tyylipuhtauden
 13. Tekstiviestit: "Kyllä siellä olisi useampikin tankkauspiste jos se olisi kannattavaa"
 14. Pääkirjoitus: Lähde rohkeasti keväällä ehdolle
 15. Lohjalaiselle kuskilupaukselle Tuukka Taposelle upea voitto EM-osakilpailusta

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.