HS: Yritysten kustannustukea jaettu vasta runsas prosentti – valtaosa hakemuksista hylätty

Valtaosa yritysten kustannustuen hakemuksista on tähän mennessä hylätty. Matti Björkman / LEHTIKUVA

STT

Koronakriisin koettelemien yritysten tukemiseksi tarkoitettua kustannustukea on myönnetty maltillisesti ensimmäisen viikon aikana, kertoo Helsingin Sanomat .

Tukeen on varattu yhteensä 300 miljoonaa euroa, ja se tuli haettavaksi Valtiokonttorista viime viikon tiistaina. Valtiokonttorista kerrotaan HS:lle, että maanantaihin mennessä tukea on myönnetty 4,5 miljoonaa euroa.

Valtiokonttorin apulaisjohtaja Satu Vallivaara kertoo lehdelle, että hakemuksia on tullut runsaat 3 000 yhdessä viikossa, jonka aikana hakemistahti on hidastunut. Hakemuksista vajaat 1 900 on hylätty ja runsaat 400 hyväksytty.

– Suurin syy hylkäyksiin on ollut, ettei maksettavaa jää 2 000 euron alarajan vuoksi, Vallivaara sanoo HS:lle.

Hylkäyksiin on voinut hänen mukaansa johtaa myös se, että aiemmin Business Finlandilta tai ely-keskukselta saadut tuet vähennetään kustannustuesta.

Kustannustukea myönnetään tiettyjen toimialojen yrityksille, joiden liikevaihto putosi koronakriisin seurauksena vähintään 30 prosenttia. Kevään aikana ennen tukimallin kehittämistä ely-keskukset ja Business Finland tukivat yrityksiä satojen miljoonien eurojen edestä.

Pienin mahdollinen korvaus on 2 000 euroa. Enimmillään kustannustukea voi saada 500 000 euroa. Tuki on haettavissa elokuun loppuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tammisaaren syysmarkkinat peruttu – koronaohjeita mahdoton noudattaa 30 000 vierailijan tapahtumassa
 2. Hamilton piti Bottaksen takanaan Barcelonan sadasosakamppailussa – "Tiesin, että Lewisin kanssa tulisi tiukkaa"
 3. Lohjalla ilmaisten kasvomaskien jakelusta päätöksiä viimeistään alkuviikosta – uusia koronavirustartuntoja ei ole vähään aikaan ilmaantunut
 4. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 5. Koronatestauksissa uusi ennätys Lohjalla – uusia tartuntoja ei ole havaittu puoleentoista kuukauteen
 6. Huumekuski pakeni poliisia Lohjalla – auto ulos tieltä, ratissa kortiton nainen
 7. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 8. Koronavirus heijastui Länsi-Uudenmaan Säästöpankin alkuvuoden tulokseen – kiinteistönvälittäjillä on ollut Lohjan alueella kiirettä
 9. Koulujen ylijäämäruoan myynti käynnistyi jälleen Lohjalla: "Jatkamme sitä koronatilanteen mukaan – muutoksiin ollaan valmiita"
 10. Nummelan lentokenttä on 80-vuotias – tuhatkunta ihasteli vanhoja koneita lauantaina
 11. Tiesitkö? Jukka Kuoppamäki on Topeliuksen jälkeläinen, esiintyy Karjalohjan uudessa musiikkitapahtumassa Koivussa ja tähdessä
 12. Lohjalla puretaan koronatestijonoa jälleen lauantaina
 13. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 14. Kypsynyt Kotkaniemi loistaa Montrealin tähtenä
 15. Unelmana balettitanssijan ammatti – lohjalainen 10-vuotias Luka Leppänen aloitti opinnot Kansallisoopperan balettikoulussa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.