MTV:n puheenjohtajatentissä kaikki puolueet ilmoittivat tukevansa ansiosidonnaista työttömyysturvaa kaikille

SuomiAreenan puheenjohtajatenttiin osallistuivat puoluejohtajista muun muassa kokoomuksen Petteri Orpo ja vihreiden Maria Ohisalo. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottaminen kaikille riippumatta työttömyyskassan jäsenyydestä sai yksimielisen kannatuksen MTV:n SuomiAreena-puheenjohtajatentissä. Kaikkien yhdeksän eduskuntapuolueen edustajat nostivat kätensä antaakseen ajatukselle tukensa.

Keskustan Katri Kulmuni sanoi tavoitteen olleen keskustan ohjelmissa jo 1950-luvulta asti ja arveli, että asia voi nyt edetä.

SDP:n Ville Skinnari huomautti, että asian selvittäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. SDP ei hyväksy sosiaaliturvan leikkausta, hän sanoi.

Kokoomuksen Petteri Orpo sanoi puolueen olevan valmis uudistukseen, vaikka se tulee maksamaan. Työttömyysturvan porrastaminen on kuitenkin kirjattu puolueen ohjelmaan.

Marin puolusti päätöstään jäädä pois tentistä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolustaa päätöstään olla osallistumatta MTV:n SuomiAreena-puheenjohtajatenttiin. Marin tviittasi keskiviikkoillan lähetyksen edellä valmistautuvansa viikonlopun EU-huippukokoukseen. Hän kertoi käyvänsä vielä illalla keskusteluja muiden EU-johtajien kanssa.

– Tänään on käyty keskustelua ajankäytöstäni. Olen priorisoinut viikonlopun tärkeään Eurooppa-neuvoston kokoukseen valmistautumisen muiden tehtävien edelle. Tänään ohjelmassa muun muassa keskusteluja eri maiden pääministerien kanssa, viimeisin iltayhdeksältä. Huomenna vielä osa, Marin kirjoitti.

Marin jäi kokousvalmistelujen takia pois myös Yleisradion A-studiosta, jossa hänen piti olla keskustelemassa huippukokouksen asioista.

SDP:tä edusti puheenjohtajatentissä kolmas varapuheenjohtaja Ville Skinnari. Istuva puheenjohtaja Antti Rinne väistyy puoluekokouksessa, joka on koronan takia lykätty elokuulle.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson jättivät tentin väliin. Heitä tuurasivat varapuheenjohtajat Jussi Saramo ja Sandra Bergqvist.

Presidentin asemassa ei nähty ongelmaa

Keskustelussa käsiteltiin muun muassa tasavallan presidentin asemaa ja presidentti Sauli Niinistön ilmaisemaa kokemusta, että hänet on yritetty vaientaa. Keskustelijat eivät nähneet presidentin asemassa suurta ongelmaa.

Esille otettiin myös ulkoministeri Pekka Haavistoon (vihr.) kohdistuvat rikosepäilyt. Hallituksen riveistä ei löytynyt ymmärtämystä toiveille, että Haaviston tulisi väistyä.

– Asia on kesken, painotti vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 6. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 7. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 13. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Länsi-Uudenmaan asuntomurtojen suma selvisi – Poliisi: "Miesjoukko kiinni tarkkasilmäisten ansiosta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.