Syyttäjä: Mies yritti murhata poliisin keittiöveitsellä Kuopiossa, partio onnistui kuitenkin puolustautumaan

Poliisipartio oli tullut miehen asunnolle häiriökäyttäytymisestä tehdyn hätäkeskusilmoituksen perusteella. ONNI OJALA / LEHTIKUVA
STT

STT

Syyttäjä vaatii Pohjois-Savon käräjäoikeudessa vankeutta miehelle, joka yritti syyttäjän mukaan murhata poliisin keittiöveitsellä viime kesänä. Poliisipartio oli tullut miehen asunnolle häiriökäyttäytymisestä tehdyn hätäkeskusilmoituksen perusteella.

Syyttäjän mukaan mies otti asunnon eteisessä käteensä kookkaan keittiöveitsen ja kohotti sen lyöntiasentoon, mutta poliisi ehti potkaista miestä vatsaan. Mies seurasi potkusta huolimatta toista poliisia veitsi kädessään ja löi veitsellä vielä uudelleen niin, että sen terä lävisti asunnon välioven, jonka taakse poliisi oli perääntynyt. Toinen poliisi ampui miestä lopulta etälamauttimella. Miehellä oli tällöin edelleen veitsi kädessään kohotettuna lyöntiasentoon.

Mies myöntää "hätyyttäneensä" poliiseja

Mies myöntää hätyyttäneensä poliiseja veitsellä, mutta kiistää että olisi yrittänyt lyödä tai että olisi huitonut tai osoittanut veitsellä poliiseja. Syyttäjä vaatii murhan yrityksen lisäksi tuomiota miehelle virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Miehen kirjallisen vastauksen mukaan hänen tarkoituksenaan oli ainoastaan saada poliisimiehet poistumaan asunnostaan.

– Ei pelkkä veitsellä uhkaaminen ja oven läpi suoritettu lyönti ole olleet sellaisia, että poliisimies on ollut konkreettisessa hengenvaarassa, miehen puolustus perustelee.

Mies on ollut vangittuna elokuusta asti.

Murhan yrityksen tunnusmerkistöön kuuluu muun muassa, että teko olisi tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa'alla tavalla. Tässä tapauksessa ei ole kyse kuitenkaan siitä, vaan äkkipikaistuksissakin tehty tapon yritys muuttuu murhan yritykseksi, kun kohteena on poliisi.

– Tapon yritys on kohdistunut poliisimieheen, joka on virkansa puolesta ollut turvaamassa yleistä järjestystä tai turvallisuutta tai muuten virkatehtävässä ja teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä huomioiden sen vaarallisuuden ja kohdistumisen virkapukuiseen poliisimieheen, syyttäjä perustelee murha-nimikettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa – Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"
 3. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 4. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 5. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 6. Suositukset lähestyvät – Maskien kysyntä kasvoi Lohjalla selvästi
 7. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 8. Lakkautettujen leikkipuistojen laitteita kierrätetään Lohjan puistoissa – Uusien laitteiden jatkuva hankkiminen olisi kaupungille iso menoerä
 9. Hurja takaa-ajo Raaseporissa: Moottoripyörän mittarissa 210 kilometrin tuntinopeus
 10. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 11. Uusi halpabussi pysähtyy myös Lohjan Muijalassa
 12. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoon reilusti enemmän hakijoita – kasvu voi johtua opiston uudistetusta hakujärjestelmästä
 13. Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma – 12 ihmistä vangittuna
 14. Nostalginen aitta nousi Lohjalla suosituksi matkailukohteeksi — "Täällä on paljon houkutuksia"
 15. Suomalaisprofessori: Räjähdys lisää Libanonin poliittisia jännitteitä entisestään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.