Suomen Lähetysseura evakuoi työntekijänsä Hongkongista koronavirusepidemian vuoksi

Hongkongiin julistetun hätätilan ja liikkumisrajoitteiden takia töiden tekeminen on käynyt hankalaksi. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomen Lähetysseura evakuoi työntekijänsä Hongkongista koronavirusepidemian vuoksi. Lähetysseuralla on erityishallintoalueella viisi työntekijää. Kaksi työntekijää siirtyy Suomeen. Yksi jatkaa työtään Yhdysvalloista ja kaksi Malesiasta. Työntekijöistä neljä on suomalaisia ja yksi amerikkalainen.

Kaikki työntekijät perheineen ovat terveitä ja voivat hyvin.

– Lähetysseuran henkilöstön turvallisuus on luonnollisesti tärkeää. Lisäksi Hongkongiin julistetun hätätilan ja liikkumisrajoitteiden takia töiden tekeminen tehokkaasti paikan päällä kävi hankalaksi, ja osin jopa mahdottomaksi, sanoo Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson tiedotteessa.

Lähetysseuran työntekijät Hongkongissa tekivät koronaviruksen takia töitä kotona jo ennen evakuointipäätöstä. Matkat muualle Kiinaan oli peruttu jo aiemmin tammikuussa.

– Yleinen tunnelma Hongkongissa on jännittynyt ja varautunut. Ihmiset pysyttelevät kotioloissa ja välttävät liikkumista kaupungilla, kertoo Suomen Lähetysseuran kiinalaisen alueen aluepäällikkö Jan-Eerik Leppänen.

Hongkongissa myös koulut ja virastot ovat toistaiseksi kiinni. Lähetysseura palaa Hongkongiin aikaisintaan maaliskuun puolivälissä.

Taiwanissa olevat kaksi Lähetysseuran työntekijää jatkavat työtään alueella. Suomen Lähetysseuralla on työntekijöitä ja heidän perheenjäseniään alueella yhteensä viisitoista. Hongkongista käsin on tehty työtä laajalla Manner-Kiinaan ulottuvalla alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohjalla tehtiin maanantaina yli 160 koronatestiä – tulosten saamiseen voi mennä tällä hetkellä jopa neljä päivää
 2. Juha-Pekka Lehmus: "Olen asiajohtaja - lohjalaiset, tulkaa juttelemaan!"
 3. Cafe Laurissa pidetyssä kahvitilaisuudessa varautuneen positiivinen tunnelma – Lohjan matkailun katse jo ensi kesässä
 4. Lohja näkyy ja kuuluu Tuusulan asuntomessuilla – Järvikaupunki kiinnostaa kävijöitä
 5. Leipomo J.W. Virtanen: Nyt tuli sata vuotta täyteen!
 6. Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti
 7. Phoenix jyrää NBA-kuplassa, jo seitsemäs voitto putkeen
 8. Takuita vastaan vapautettu mediamoguli kehotti jatkamaan taistelua demokratian puolesta Hongkongissa
 9. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa
 10. Länskärin urheilutietokilpailu järjestetään osana Lohjalaisen urheilun iltaa – tapahtumassa kuullaan myös paneelikeskustelu lohjalaisen urheilun ajankohtaisista aiheista
 11. Uudessa-Seelannissa harkitaan vaalien siirtämistä koronaviruksen toisen aallon vuoksi
 12. Iltalehti: Vasemmistoliiton Andersson esittää yhä kansalaisille jaettavaa elvytysseteliä
 13. Pikkuruisista selkärangattomista tuli sosiaalisen median lemmikkejä – avaruudessakin seikkailleiden karhukaisten söpö ulkomuoto ja uskomaton sitkeys kiehtovat
 14. Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään
 15. Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.