Diamond Princess -aluksella jumissa olevat britit hermostuivat maan hallinnolle ja vaativat evakuointia alukselta

Diamond Princess -risteilyalus on ollut eristettynä Jokohaman satamassa helmikuun viidennestä päivästä asti. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Japanin Jokohamassa koronaviruksen vuoksi eristyksissä olevan Diamond Princess -aluksen brittimatkustajat vaativat Britanniaa evakuoimaan kansalaisensa, kertoi sunnuntaina muun muassa brittilehti Telegraph.

Aluksella on 78 brittiä. Yksi aluksen brittimatkustajista David Abel julkaisi sunnuntaina videon , jossa hän julisti, ettei ole koskaan tuntenut oloaan "yhtä vähän rakastetuksi" kotimaansa taholta kuin nyt.

– Ettekö halua englantilaisia takaisin kotiin? Olen aina ollut ylpeä britti, mutta nyt tämä on enemmän kuin vitsi, hän sanoi Facebook-sivullaan julkaisemassaan videossa.

– Tunnen oloni unohdetuksi, minusta tuntuu, että ette todella välitä meistä ettekä halua meitä takaisin kotiin.

Myös aluksen toinen brittimatkustaja Alan Steele julkaisi videon, jossa kertoi, että eristys on riski matkustajien mielenterveydelle.

Britannian ulkoministeriön edustajan mukaan maa käy keskusteluita Japanin kanssa ja "pyrkii varmistamaan kansalaistensa hyvinvoinnin".

Brittimatkustajien turhautuminen on kasvanut, kun yhä useammat maat ovat evakuoineet kansalaisiaan laivalta.

Yhdysvallat aloitti sunnuntaina 400 kansalaisensa evakuoinnin alukselta. Sunnuntaina myös Kanada ja Hongkong kertoivat aikovansa järjestää kansalaisilleen mahdollisuuden palata kotimaahan.

Aluksella kerrottiin sunnuntaina uusista koronavirustartunnoista. Laivalla on testattu yli 1 200 ihmistä, joista 355 on saanut tartunnan. Yli 70:llä sairastuneista ei ollut oireita.

Yhdysvallat taas kertoi, että alukselta evakuoiduista yhdysvaltalaisista yli 40:llä on todettu koronavirustartunta. He eivät pääse vielä kotiin, vaan jäävät Japaniin sairaalahoitoon.

Risteilyaluksesta on tullut suurin koronavirustartuntojen keskittymä Kiinan ulkopuolella.

Taiwan vahvisti ensimmäisen kuolonuhrin

Samalla Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä nousee, ja uhreja on kertynyt jo 1 665.

Koko maassa on todettu yli 2 000 uutta tartuntaa. Viranomaisten mukaan Kiinassa on sairastunut ainakin 68 500 ihmistä. Maailmanlaajuisesti tartuntoja on ilmoitettu yli 69 000.

Taiwan vahvisti sunnuntaina ensimmäisen koronaviruskuolemansa. Taksinkuljettajana työskennelleen miehen epäillään saaneen taudin joltain matkustajaltaan. Hän oli kuljettanut kyydissään muun muassa Kiinassa olleita matkustajia.

Taiwanin myötä koronavirukseen kuolleiden määrä Kiinan ulkopuolella on noussut viiteen.

Neljä muuta kuolemantapausta ovat olleet Ranskassa, Japanissa, Filippiineillä ja Hongkongissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Juuri nyt: Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 2. Fokus-talon purku alkaa lokakuussa: Karjaan kirjasto on jo nyt suljettu - väistötilat Grabbegårdeniin
 3. Tulevaisuuden kapellimestarit johtavat Lohjan kaupunginorkesteria torstain konserteissa
 4. Faces onnistui epäilyksistä huolimatta – Järjestäjän mukaan kävijöitä monta sataa
 5. Raamattukylässä jo yli 130000 kävijää
 6. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"
 7. Teknologiaindeksi Nasdaq kipusi ennätyskorkeuksiin New Yorkin pörssissä
 8. Syyria aktivoi ilmatorjuntajärjestelmiään myöhään maanantaina – Israel kertoo tehneensä ilmaiskuja syyrialaiskohteisiin
 9. Huntington paransi 100 metrin ennätystään kertarysäyksellä – Kalevan kisoissa tähtäimessä on seitsenottelun Suomen ennätys
 10. Luksian vastaanottotilaisuudet uusille opiskelijoille tällä viikolla porrastetusti Lohjalla ja Nummelassa – opetus aloitetaan lähiopetuksena
 11. Keskiaikaiset Markkinat Siuntiossa lauantaina – työnäytöksiä, eläimiä ja vaakunoiden suunnittelua
 12. Asuntomessut Tuusulassa: Japandi-tyylissä skandinaavinen harmonia kohtaa japanilaisen askeettisuuden ja tyylipuhtauden
 13. Tekstiviestit: "Kyllä siellä olisi useampikin tankkauspiste jos se olisi kannattavaa"
 14. Pääkirjoitus: Lähde rohkeasti keväällä ehdolle
 15. Lohjalaiselle kuskilupaukselle Tuukka Taposelle upea voitto EM-osakilpailusta

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.