Ranskassa äänestetään paikallisvaaleissa koronasta huolimatta, omat kynät mukaan, äänestyskopit desinfioidaan

Viranomaiset ovat kehottaneet äänestäjiä muun muassa ottamaan omat kynät mukaan tartuntavaaran vähentämiseksi. Kuvassa Pariisin pormestari, sosialistisen puolueen Anne Hidalgo. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskassa on aloitettu äänestäminen paikallisvaaleissa. Koronavirusvaaran vuoksi äänestysprosentin ennustetaan jäävän alhaiseksi. Viranomaiset ovat kehottaneet äänestäjiä muun muassa ottamaan omat kynät mukaan tartuntavaaran vähentämiseksi.

Ranskassa on koronavaaran vuoksi jo määrätty suljettaviksi muun muassa kahvilat, ravintolat, elokuvateatterit ja kuntosalit.

Vaaleja pidetään tärkeänä testinä presidentti Emmanuel Macronin politiikalle. Macron kertoo keskustelleensa useiden tutkijoiden kanssa, jotka kaikki ovat vakuuttaneet, ettei vaalien pitämiselle ole estettä. Äänestäjät eivät välttämättä ole olleet yhtä vakuuttuneita, sillä tuoreen mielipidemittauksen mukaan 28 prosenttia oli huolissaan koronaviruksen saamisesta äänestysreissulla.

Viranomaisten mukaan äänestäjät pidetään mahdollisissa jonoissa riittävän etäällä toisistaan, äänestyskopit desinfioidaan säännöllisesti ja käsidesiä on tarjolla sekä äänestämään tultaessa että sieltä lähdettäessä.

Äänioikeutettuja on vajaat 48 miljoonaa ja uurnilla käydään liki 35 000 kunnassa. Viimeiset äänestyspaikat sulkeutuvat kello 21 Suomen aikaa. Vaalien toinen kierros on määrä käydä viikon päästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.