Kirjoittajavieras Riikka Slunga-Poutsalo: Lusikka soppaan – vihreän politiikan ydin

Riikka Slunga-Poutsalo

Riikka Slunga-Poutsalo

”Minä en voi opettajana sanoa oppilailleni, että valtaosa persujen kannattajista on heikosti koulutettuja ja kohtuullisen yksinkertaisia, vaikka toteamuksessa onkin suuri osa totuutta mukana.” Tästä sosiaaliseen mediaan kirjatusta lauseesta käsissämme oleva kohu alkoi.

Keskustelu lausuman ongelmasta on ajautumassa väärille raiteille. Ei ole kysymys siitä, kuinka ihana joku ihminen on, vaan siitä minkälainen ajatusmalli ohjaa tekemistä. Tuohon twiittiin itseasiassa kiteytyy hyvin vihreän politiikan ydin.

Viimeisten Ylen galluppien taustamateriaali paljastaa, että Perussuomalaisten kannattajakunnasta työntekijöitä on yli 30%, yrittäjiä 28% ja työttömiä 24%. Heidän yksinkertaisuuttaan ei mitata missään gallupissa tai tutkimuksessa, en ainakaan itse ole sellaista löytänyt. Uskoisin, että olisi myös hivenen arveluttavaa tutkia tuollaista?

Perussuomalaisten kannatus korkeasti koulutettujen keskuudessa jatkaa nousuaan .

Riikka Slunga-Poutsalo

Kun politiikan tekemistä ohjaa ajatus, että tavalliset duunarit ja yrittäjät, saati työttömät, ovat kohtuullisen yksinkertaisia, saa oikeastaan aika hyvän käsityksen useista valtakunnan hallituksen vireillä olevista vihreän agendan hankkeista.

Heikosti koulutetut ja yksinkertaiset tulee ottaa yhteiskunnan huostaan perheistä mahdollisimman pieninä; siirretään nämä turvaan kodeista päiväkoteihin.

Koulutustasoa on nostettava, että nuoret oppisivat äänestämään ja käyttäytymään oikein vanhemmistaan huolimatta; jatketaan oppivelvollisuutta ja maksetaan 2. asteen opiskeluun tarvittavat materiaalit ja välineet ettei vain jää siitä kiinni.

Syyllistetään maanviljelijät Pohjanmaalta saakka Itämeren saastuttamisesta, öljylämmitteisten omakotitalojen asujat ja autoilijat koko maailman pilaamisesta.

Suunnitellaan vastikkeetonta perustuloa, sehän tutkitusti lisää onnellisuutta, kun ei tarvitse tehdä mitään varsinkaan, kun me heikosti koulutetut, mutta vielä töissä olevat, maksamme sen. Pelastetaan koko maailma, avataan sosiaaliturvamme kaikille. Eikä unohdeta sukupuoletonta sosiaaliturvatunnusta! Tämä uudistus pitää saada maaliin, hinnasta viis.

Mutta onneksi on yksi asia, mihin me kohtuullisen yksinkertaiset ihmiset olemme käypiä. Maksajaksi tälle kaikelle.

Mutta eipä tästä kannata perustaa, tämänkin tekstin kirjoittaja on vain heikosti koulutettu ja kohtuullisen yksinkertainen. Mutta pieni varoituksen sananen, Perussuomalaisten kannatus korkeasti koulutettujen keskuudessa jatkaa nousuaan. Myös tämä joukko on herännyt ja on tyytymätön vallalla olevaan politiikkaan.

Kirjoittaja on kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu (ps.) Lohja.

Lisää aiheesta:

Mielipide: Uusi, vihreä opetussuunnitelma

Mielipide: Erehtyminen on inhimillistä ja erehdyksen tunnustaminen viisautta

Mielipide: Vihreät arvot – Vastuu otetaan omista teoista ja myönnetään virheet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Mustasukkaisuusdraama ajoi veritekoon Lohjalla: "jos joku mun kavereista koittaa sua mä tapan sen"
 2. Lohjalle uusi pyöräilytapahtuma heinäkuulle –  Kuuden kylän kierros -tapahtuma tutustuttaa Lohjaan ja alueen yrityksiin
 3. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 4. Viimeisissä kuntaliitoksissa valuvika – 85 vuotta täyttävän Pekka Myllyniemen mielestä Karjalohjan ja Nummi-Pusulan kanssa tehtyjä liitoksia ei ole saatu toimimaan
 5. Syyttäjä: United Brotherhoodin johtaja hankki bulvaanijärjestelyin kiinteistön Porvoosta ja nimesi sen itsensä mukaan
 6. Lohjalle valittu uusi kaupunkisisältöjohtaja – Merja Lonkainen uskoo yksiköiden väliseen yhteistyöhön palvelujen kehittämisessä
 7. Ravintolat ja kahvilat saivat avata ovensa maanantaina – moni lohjalaisyrittäjistä hakee lisätilaa terasseista
 8. Superpesis Oy:n alasajo pienensi rajusti Pesäpalloliiton tilinpäätöksen ylijäämää
 9. Lohjan uimarannat siivottu, Liessaari sai uudet pukukopit – bajamajoissa käsidesit, mutta erillistä koronaohjeistusta rannoilla ei ole
 10. Monipuoliset kunnostustyöt jatkuvat Paikkarissa – torpan ympäriltä on kaadettu puita ja kesäkuusta alkaen laitumia hoitaa lammaskatras
 11. Neidonkeidas aukeaa tauon jälkeen maanantaina – kerralla sisään pääsee enintään 80 uimaria
 12. Tekstiviestit: Hölmölästä terkut
 13. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 14. Lohjan Yhteislyseon lukiosta valmistuneet ylioppilaat julkistettiin, katso nimet tästä
 15. Kesämusiikkia Vihdin kirkossa – livestriimaus verkossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.