Vaalikynä | Punavihreitä vaivaa uskottavuuden puute

Pääministeri Marinin viikonloppuinen sekoilu oli selvästi harkitsematonta, mutta ennen kaikkea se oli jatkumoa punavihreitä poliitikkoja laajemminkin vaivaavalle uskottavuuden puutteelle.

Marin on viimeiset kaksi vuotta ollut lukemattomia kertoja tiedotustilaisuuksissa kehottamassa suomalaisia malttiin ja hyvään harkintaan koronan keskellä. Viikonloppuna pääministeriltä itseltään kuitenkin petti harkintakyky pahasti. Hän ei ainoastaan jättänyt virkapuhelintaan ohjeiden vastaisesti pois, vaan hän myös korona-altistumisesta tietoisena päätti juhlia aamuun asti yökerhossa. Miten hän voi enää mitenkään uskottavasti vaatia ihmisiä toimimaan terveysturvallisesti?

Punavihreät puolueet ovat muutenkin viime vuosina tulleet tunnetuksi epäuskottavuudesta. Nimenomaan vihreät poliitikot ovat olleet eduskunnan ahkerimpia taksin käyttäjiä jo vuosia. Demarit vaativat yhä uusia veronkorotuksia "solidaarisuuden" nimissä, vaikkei tuo solidaarisuus kuitenkaan ylety tovereihin ay-liikkeessä, jotka kuittaavat miljoonien osinkotuotot verottomasti joka vuosi. Vasemmistoliitto taas väittää jatkuvasti olevansa huolissaan ääriliikkeiden voimistumisesta, samalla kun heidän nuorisojärjestönsä vastavalittu puheenjohtaja on iloisesti julistautunut kommunistiksi. Kuulostaako kovin uskottavalta? Ei minustakaan.

Punavihreä blokki on ihan omilla valinnoillaan tehnyt itsestään epäuskottavan vaihtoehdon yhteiskuntamme haasteiden ratkaisemisessa. Tammikuun aluevaaleissa tulemme näkemään tämän välinpitämättömän politiikan torjumisen. En itse ainakaan haluaisi näin kevyesti jopa omiin periaatteisiinsa suhtautuvien puolueiden päättävän elintärkeiden sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä.

Akseli Lehtonen (aluevaaliehdokas, kok.), Lohja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut