Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Asiantuntemukseni aluevaaleissa

Kirjoitan väitöskirjaa perusterveydenhuollon johtamisesta ja sen merkityksestä hoitohenkilöstön työhyvinvointiin ja hoitotyön laatuun. Käsittelen väitöskirjassani kolmen perusterveydenhuollon poliittista, strategista päätöksentekoa ja sen merkitystä edelleen operatiiviseen johtamiseen, käytännön hoitotyöhön ja potilaiden hoidon laatuun. Tarkastelen väitöskirjassani myös henkilöstöhallinnon ja työterveyshuollon merkitystä johtamisen tukena.

Olen työskennellyt työurallani esimerkiksi ylihoitajana Lohjalla, osastonhoitajana Kirkkonummella ja Espoossa sekä sairaanhoitajana Suomessa ja Ruotsissa. Olen hankkinut elantoni väitöskirjan kirjoittamisen ajan työskentelemällä sairaanhoitajana Lohjan terveyskeskuksessa, vastaanotoilla ja Lohjan sairaalan terveyskeskuspäivystyksessä.

Tätä taustaa vasten on luonnollista, että pidän tärkeänä rakentaa sote-uudistus, jossa edistetään henkilöstön työhyvinvointia ja huomioidaan painotus asiakkaiden / potilaiden saamaan hoitoon ja sen laatuun. Hyvinvoinnin tulee perustua vallitsevaan lainsäädäntöön, näyttöön perustuvaan hoitoon ja ennalta ehkäisevään työterveyshuoltoon sekä henkilöstöresurssoinnin vaateisiin.

Kannustan äänestämään lohjalaista!

Seija Ovaskainen (sd.), Lohja, väitöskirjatutkija, Johtaminen ja johtajuus, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu