Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Pääkirjoitus Länsi-Uusimaan vaalikone auttaa ehdokasvalinnassa

Kuukauden odotuksen jälkeen tiedämme tulevan eduskunnan kokoonpanon. Ehdokkaat ja äänestäjät valmistautuvat tuleviin vaaleihin poikkeuksellisissa tunnelmissa. Päättymäisillään olevan vaalikauden aikana on nähty shokkia shokin perään: korona, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, energiakriisi ja laukalle lähtenyt inflaatio, muutamia mainitaksemme.

Poikkeuksellisilla tapahtumilla on ollut monenlaisia vaikutuksia yhteiskunnalliseen ilmapiiriin. Korona-aika rajoituksineen ja rokotuksineen kärjisti tunnelmaa, kun ihmisten välille syntyi yllättäviä jakolinjoja jopa oman perheen sisällä. Tässäkin tapauksessa suuri enemmistö tosin ohitti kaiken metelin olankohautuksella ja teki mitä tehtävä oli.

Vielä huomattavasti suurempaa yksituumaisuutta nähtiin Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Pyrkimys Nato-jäseneksi ja Ukrainan tukeminen ovat toki saaneet myös soraääniä, kuten vapaaseen demokratiaan kuuluukin, mutta kansan enemmistön näkemyksestä ei ole jäänyt pienintäkään epäselvyyttä.

Paljon enemmän mielipide-eroja on nyt siitä, mihin suuntaan Suomi-laivaa pitäisi ohjata kaiken tämän jälkeen.

Asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Talouspolitiikka, maahanmuutto ja julkisen sektorin rahoitus ovat esimerkkejä isoista kysymyksistä, joihin löytyy eri puolueilta hyvinkin erilaisia vastauksia.

Ovatpa jotkin isot puolueet menneet jo etukäteen ilmoittamaan, kenen kanssa ovat tai eivät ole valmiita leikkimään samalla hiekkalaatikolla vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa.

Seuraavien viikkojen aikana keskustelu mitä todennäköisimmin kuumenee entisestään.

Se on hyvä asia, mutta koko ajan on syytä pitää mielessä tietty maltti ja tolkku: asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Se on tähän asti ollut yksi suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksista vaikeinakin aikoina. Siitä on syytä pitää kiinni.

Läntisellä Uudellamaalla on vahva ja monipuolinen ehdokaskattaus. Ehdokkaisiin voi tutustua Länsi-Uusimaan verkkosivulla olevan vaalikoneen avulla. Vaalikoneen osoite on www.lansi-uusimaa.fi/vaalikone.

Hyvää vaalikamppailun loppukiriä kaikille ehdokkaille yli puoluerajojen.