Virkkalan Källhagenin koulun oppilas kertoi hankkivansa patruunoita aseeseen – Poliisi: ''Tutkinnan perusteella kysymyksessä on huomion hakemista''

Kuvituskuva. Arkistokuva.

Maijaliisa Valkonen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle tehtiin eilen torstaina ilmoitus Virkkalasta Källhagenin koulusta, jossa kerrottiin koulun oppilaan aikomuksesta yrittää hankkia patruunoita aseeseen.

Poliisi kertoo tavoittaneensa viestin lähettäneen henkilön, puhuttanut häntä ja tehnyt etsintöjä. Asetta, patruunoita tai mitään asiaan viittaavaa ei poliisin mukaan ole löytynyt.

– Tutkinnan perusteella kysymyksessä on huomion hakemista, joka liittyy sosiaalisen median kanavissa seuraajien hankkimiseen. Todellista aikomusta hankkia patruunoita ei ole ollut, poliisista kerrotaan.

Koulu tiedotti asiasta eilen Wilman kautta koteihin, josta on seurannut huolta, huhuja ja runsaasti yhteydenottoja koululle. Poliisi haluaa painottaa, että asia on selvitetty ja vaaraa ei ole. Tilanteen selvittäminen jatkuu yhdessä lastensuojeluviranomaisten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.