Länsi-Uusimaa uudistuu ensi viikolla: verkkopalvelu seuraa uutisia ympäri vuorokauden ja näköislehti saa lisää sivuja

Länsi-Uusimaan painetulla lehdellä on vahva lukijakunta, mutta verkkouutisten lukijoiden määrä kasvaa tasaisesti. Kuvassa toimituksesta Nina Paloheimo (vas.), Henna Sotamaa-Leino ja Maijaliisa Valkonen. Arkistokuva/Maria Aittoniemi

Silja Tenhunen

Länsi-Uusimaa uudistuu vuoden vaihtuessa. Jatkossa lehden verkkopalvelussa seurataan uutistapahtumia ympäri vuorokauden, viikon jokaisen päivänä.

Uutisseuranta muuttuu ympärivuorokautiseksi, kun Länsi-Uusimaa aloittaa Suomen Tietotoimisto STT:n asiakkaana. STT seuraa koti- ja ulkomaiden sekä samalla Uudenmaan ja Lohjan seudun uutistapahtumia myös silloin, kun Länsi-Uusimaan oma toimitus ei ole töissä.

– Tämä monipuolistaa uutistarjontaamme ja varmistaa, että pystymme kertomaan lukijoille tärkeistä aiheista aina luotettavasti ja nopeasti, päätoimittaja Päivi Kallo sanoo.

Maaliskuussa seuranta monipuolistuu entisestään, kun verkkopalvelun rinnalle tuodaan Länsi-Uusimaan oma sovellus.

Verkkopalvelun käyttöoikeus kuuluu kaikkiin tilauksiin. Mikäli et ole aktivoinut vielä tilaukseesi kuuluvia mediatunnuksia, voit tehdä sen koska tahansa osoitteessa www.lansi-uusimaa.fi/mediatunnus

Palvelun voi tilata myös erikseen, jolloin tilaukseen kuuluvat verkkouutiset ja päivittäin ilmestyvä näköislehti.

Myös näköislehti uudistuu vuoden vaihteessa. Jatkossa näköislehti julkaistaan myös niinä päivinä, joina paperilehteä ei paineta.

Tällaisia päiviä ovat esimerkiksi uudenvuodenpäivä ja loppiaisen jälkeinen tiistai – sekä kaikki maanantait.

– Länsi-Uusimaa säilyy kuusipäiväisenä, mutta verkkouutisointi on ympärivuorokautista ja tilaajat saavat myös maanantaisin näköislehden digiliitteen, Päivi Kallo kertoo.

– Tilaaja saakin ensi vuonna yhteensä 365 näköislehteä.

Näköislehti uudistuu siten, että se jakautuu ensi vuonna kahteen osaan.

Päivän lehti on digitaalinen versio aamulla julkaistusta Länsi-Uusimaan paperilehdestä, mutta sen perässä on aina vain näköislehdessä julkaistava, päivittäin vaihtuva liite.

Tähän digiliitteeseen kootaan muun muassa sellaiset kotimaan uutiset, joita ei julkaista paperilehdessä, teemasivut sekä uutuutena ulkomaan-sivut.

– Länsi-Uusimaan tilaajille tämä on erityisen hieno lisä, sillä he saavat tämän digiliitteen luettavakseen myös maanantaisin, jolloin varsinainen printtilehti ei ilmesty, Päivi Kallo.

– Maanantain näköislehden digiliite sisältää yleistä kiinnostavaa luettavaa. Tuoreita paikallisia uutisia päivitämme verkkosivuillemme pitkin maanantaita.

Sunnuntaisin tilaajat voivat lukea näköislehdestä vielä Väli-Suomen Median lehtien yhteisen viikkoliitteen, Sunnuntaisuomalaisen.

Sunnuntaisuomalainen on palkittu viikonloppulukemisto, joka voitti viimeksi joulukuussa European Newspaper Award -kilpailussa viisi eri sivupalkintoa.

– Paikallisessa paperilehdessä pääosassa ovat paikalliset uutiset, kuten nytkin. Lisäksi paperilehdessä julkaistaan päivittäin napakka kooste kotimaan tärkeimmistä puheenaiheesta.

– Niille lukijoille, jotka kaipaavat nykyistä enemmän myös valtakunnallisen politiikan ja talouden seurantaa sekä koosteen tärkeimmistä ulkomaan-tapahtumista, tarjotaan kuitenkin verkossa ja näköislehdessä mahdollisuus tähän, Kallo kuvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.