Airiston veneturma: Harry Harkimolta tuli nyt tiukka vaatimus – "Olen nähnyt niin paljon tunareita vesillä"

Airiston veneturmassa olivat osallisena iso moottorivene ja pienempi 8-metrinen purjevene. MTV:n uutisvideo

Mikko Välimaa

Turun saaristossa lauantaina kahden ihmisen kuolemaan johtanut veneonnettomuus on herättänyt jälleen keskustelun siitä, pitäisikö veneilijöiden osoittaa vesikelpoisuutensa veneilykortilla.

Veneilykortin puolesta liputtaa muun muassa kokenut purjehtija, kansanedustajaHarry Harkimo(Liike nyt).

Harkimo sanoi maanantaina, että ainakin isojen veneiden kuljettajilta pitäisi alkaa vaatia jonkinlaista testiä osaamisesta. Harkimon mukaan vesillä liikkuu nyt paljon osaamattomia ihmisiä.

– Kyllä se nyt vaan on niin, että tulevaisuudessa on pakko vaatia isompien veneiden kuljettajilta jonkunlainen ajokortti. Olen nähnyt niin paljon tunareita vesillä, maailmanympäripurjehtijana aikanaan mainetta saanut Harkimo twiittasi maanantaina.

Kyllä se nyt vaan on niin että tulevaisuudessa on pakko vaatia isompien veneiden kuljettajilta jonkunlainen ajokorttia.Olen nähnyt niin paljon tunareita vesillä — Hjallis Harkimo (@hjallisharkimo) August 5, 2019

Turmaa tutkiva poliisi ja onnettomuustutkintakeskus Otkes ovat kommentoineet viikonlopun traagista veneturmaa vielä varovaisesti.

Onnettomuus sattui Airistolla Seilin saaren pohjoispuolella iltapäivällä, kun 15-metrinen moottorivene ja kahdeksanmetrinen purjevene törmäsivät toisiinsa.

Turmassa kuoli kaksi purjeveneessä ollutta keski-ikäistä miestä. MTV:n uutisten mukaan molemmat olivatkokeneitapurjehtijoita. Yhteensä turmassa oli osallisena 8 ihmistä.