Lohja vähentäisi säästöpaineissaan jopa 60 henkilötyövuotta – kaupunginhallitus äänesti maratonkokouksessa peräti 48 kertaa

Kuvassa oleva Maksjoen koulu sekä Nummenkylän koulu ovat edelleen mukana lakkautettavien koulujen listalla. Esitys jatkaa hallituksesta valtuustolle, joka kokoontuu ensi viikon keskiviikkona.

Helena Soinio

Lohja saattaa päätyä säästämään henkilöstökulujaan jopa kymmenien henkilötyövuosien verran.

Kaupunginhallitus käsitteli keskiviikkona talouden tasapainottamista ja äänesti säästökohteista kaikkiaan peräti 48 kertaa, kertoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Patinen maratonmaisen kokouksen jälkeen.

Kaupunginjohtaja Mika Sivulan pohjaesityksenä oli, että valtuustolle esitetään yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä henkilöstömenojen vähentämiseksi toiminnallisista, tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Säästötavoite on yhteensä 60 henkilötyövuoden verran koko tasapainottamiskauden 2019-2021 aikana. Hallitus hyväksyi tämän tavoitteen.

– Lopputulos kokouksessa oli, että hallitus esittää säästöjä 9,1 miljoonan verran, mikä on kyllä liian vähän, sanoi Patinen.

–Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli valtuusto päätyy ensi viikolla samaan säästötasoon, syksyllä joudumme miettimään kunnallisveron korottamista.

Ns. veroruuvia eli kaupungin tulojen kasvattamista verotusta kiristämällä on pidetty näissä säästötalkoissa viimesijaisena vaihtoehtona, mutta nyt se näyttää siis vääjäämättä lähestyvän, ellei säästötaso valtuustokäsittelyssä sittenkin nouse kaupunginhallituksen esityksen tasosta.

Pikkukoulujen osalta äänestettiin siten, että valtuustolle jatkaa edelleen esitys Nummenkylän koulun ja Maksjoen koulun lakkauttamisesta. Sensijaan Ikkalan ja Pullin koulujen lakkautuksiaei hallituksen esityksen mukaan toteutettaisi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Säästöpäätös siirtyi Lohjalla, pikkukoulujen kohtalosta povataan nyt kovinta kädenvääntöä
    7.5.2019 19:00
  2. Karjalohjan ja Sammatin terveysasemat halutaan säilyttää, myös pikkukouluja säästyisi leikkurilta – Lohjan valtuusto uurasti seminaarissa säästöjä 9-11 miljoonaa
    6.5.2019 7:00
  3. Lohjan jättisäästöt lyödään pian lukkoon – Listalla mm. koululakkautuksia, pysäköintivalvonnan lisäämistä ja metsänmyyntiä
    30.4.2019 20:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut