Tilastokeskus: Työttömien määrä putosi alle 200 000 – TE-keskuksilla lukema liki 240 000

Mikko Välimaa

Työllisyys parani ja työttömien määrä väheni edelleen maaliskuussa.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli maaliskuussa 49 000 vähemmän ja työllisiä 61 000 enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Työllisyysasteen trendi oli 72,6 prosenttia ja työllisten kokonaismäärä 2 538 000.

Työttömyysaste oli puolestaan 7,0 prosenttia eli 1,8 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste laski vuodentakaisesta 1,0 prosenttiyksikköä 8,2 prosenttiin ja naisten 2,7 prosenttiyksikköä 5,7 prosenttiin.

Työttömiä oli Tilastokeskuksen mukaan 191 000, mikä oli 49 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 117 000 ja naisia 74 000. yöttömyysasteen trendi oli 6,4 prosenttia.

Työ- ja elinkeinotoimistojen lukujen mukaan työttömiä oli maaliskuussa 238 000. Se oli 26 000 vähemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa.

Suhteellisesti eniten työttömien määrä väheni Kainuussa (–16 prosenttia), Kaakkois-Suomessa (–15 prosenttia), Etelä-Savossa (–13 prosenttia), Pohjois-Karjalassa (-13 prosenttia) ja Pohjanmaalla (–13 prosenttia).

TE-keskusten ja Tilastokeskuksen luvut poikkeavat toisistaan erilaisten mittausmenetelmien takia. Tilastokeskuksen luku perustuu arvioon, jonka pohjana ovat puhelinhaastattelut.

Työvoiman ulkopuolella oli Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa 1 399 000 ihmistä. Se on 7 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

TE-keskusten aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli maaliskuun lopussa yhteensä 130 000 ihmistä, mikä oli 2 000 vähemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 6. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 7. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 13. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.