"Vaimo ei usko vieläkään voiton olevan totta", 15,5 miljoonaa Lotosta voittanut mies kertoi Veikkaukselle

Arkistokuva, Tältä tiskiltä voittokuponki oli ostettu. Sunnuntaina kauppias Mustafa Kosar tarjoili lottovoiton kunniaksi kahvia ja karkkeja kaupassaan Routiolla. Rauno Rinne (oik.) sanoi, että jos olisi itse voittanut, olisi jo etelän lämmössä. Vasemmalla Nazife Kosar. Helena Soinio

Henna Sotamaa-Leino

Voittorivinsä Lohjalla Routionmäen Tarmo Lähikauppa MK Marketissa tehnyt lottovoittaja otti puhelimitse yhteyttä Veikkauksen asiakaspalveluun.

Veikkauksen tiedotteen mukaan mies oli ollut ensin menossa ostamaan peliä ABC-huoltoasemalta, mutta pihaan pamahti juuri ennen häntä bussilastillinen eläkeläisiä.

– Ajattelin, että enpä nyt jaksa mennä pitkäksi aikaa jonottamaan ja ostin kupongin sitten myöhemmin kauppareissulla. Eläkeläisistä oli jälleen mittavaa hyötyä, voittaja kertoi Veikkaukselle.

Lue lisää:Routio juhli satumaista lottovoittoa – voittaja on 99,9 -prosenttisella varmuudella routiolainen, arvioi MK Marketin kauppias

– Yleensä tarkistan lauantaisin vain Vakioveikkauksen, jos sellainen on tullut tehtyä. Loton kohdalla olen aina ajatellut, että eipä ole niin kiire sen kanssa. Sunnuntaina sitten aloin katsoa omaa kuponkiani, jossa oli ensin yhdellä rivillä neljä oikein ja yhden numeron päässä viisi. Mietin että meni tosi lähelle viisi numeroa oikein, voittaja kertasi tapahtumia Veikkauksen mukaan.

Historian suurimman yksittäisen lottovoiton sisältäneessä kupongissa oli muutamia rivejä, joista viimeisessä oli kaikki seitsemän arvontanumeroa oikein. Tämä tarkoitti Loton historian suurinta yksittäistä voittoa, 15,5 miljoonaa euroa.

– Tarkistin ja katsoin numeroita. Ja tarkistin. Ei sitä meinannut uskoa millään todeksi. Vaimolle sanoin, että tiedätkö mitä. Nyt osui toden teolla. Hän ei usko vieläkään voiton olevan totta. On tässä seurattu mediasta juttuja ja näytti, että on ollut välillä aivan ykkösuutisena tämä potti, voittaja kertoi Veikkauksen haastattelussa.