Pouttu aloitti yt-neuvottelut – irtisanottavia jopa 25

Jari Pietiläinen

Liha-alan yritys Pouttu on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä.Työnantaja arvioi, että vähennystarve on enintään 25 henkilöä. Lisäksi tulossa voi olla osa-aikaistamisia enintään 25 henkilön osalta sekä tuotannon työntekijöiden lomautuksia.

Myös töiden ulkoistaminen on mainittu yt-neuvottelukutsussa yhtenä vaihtoehtona. Perustelut neuvotteluille ovat tuotannolliset ja taloudelliset.

Työntekijöiden pääluottamusmies Ritva Vuolteen mukaan talossa työskentelee tällä hetkellä noin 170 tuotantotyöntekijää, joista määräaikaisia on 30. Lisäksi toimihenkilöitä on noin 40. Vähennystarpeen kohdistuminen tuotannon työntekijöihin tarkentuu neuvotteluissa.

Työntekijät ovat yt-ilmoituksesta järkyttyneitä, vaikka uutinen ei tullut suurena yllätyksenä, sillä yhtiö on viime vuosina tehnyt tappiota.

– Aika kovat ovat nuo vähennysarviolukemat, niitä me täällä ihmettelemme. Teemme kaikkemme, ettei irtisanomisia tarvitsisi tehdä, Vuollet toteaa.

Poutun omistaa virolainen liha- ja meijeriyritys AS Maag Grupp, ja sen brändejä Poutun lisäksi on Kannuksen Lihakauppa.

Toimitusjohtaja Mikko Karell kertoi kesäkuussa, että yhtiö pyrkii tappiokierteestä eroon pienin askelin.

– Tänä keväänä on investoitu uusiin laitteisiin ja koko porukka on motivoinut viemään uudistukset maaliin. Nyt ollaan uuden alussa, Karell arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 6. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 7. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 13. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.