Sattumien summa kiusaa VR:n lähiliikennettä – tässä syy, miksi R- ja Z-junat ovat ruuhkaisia

Jari Pietiläinen

Lukuisat lähiliikenteen matkustajat ovat loppuviikolla olleet suivaantuneita VR:n junien liian vähäiseen vaunumäärään pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi torstaina on raportoitu lähes puolella kutistuneista vaunumääristä muun muassa pääradalla.

Kun tavallisessa liikenteessä jo viiden vaunun junat ovat olleet ruuhkaisia, olosuhteet ovat muuttuneetsietämättömiksi, kun junasta onkin yllättäen puuttunut esimerkiksi vielä kaksi vaunua. Tilanne on kiusallinen myös VR:n itsensä mielestä.

– Mitään yhtä yksittäistä syytä ei tähän ole, mutta etenkin Riihimäen suunnan lähiliikenteessä on todellakin torstaina ja perjantaina jouduttu liikennöimään vajaalukuisella kalustomäärällä, myöntääSinihannele Mesilaakso VR:n viestinnästä.

Poissa käytöstä on ollut etenkin vihreitä Sm4-junia, jotka ovat käyttöiältään vanhempia kuin HSL:n lähijunat keskimäärin. Tämä on johtanut siihen, että R- ja Z-junat ovat olleet loppuviikosta tavallista lyhyempiä.

Tavallisesti käytössä olleita sähkömoottorijunia on korvattu tilapäisesti Flirt-junayksiköillä.

– Perjantaina illansuussa näyttää siltä, että tilanne helpottuu viikonlopun kuluessa. Tällöin poikkeuskaluston käytöstä voidaan luopua ja pääsemme taas tavalliseen tilanteeseen, Mesilaakso arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.