Video: Tupsulakit yrittivät ostaa viinakaupan kuiviin Espoossa – toimiko Alko vastuullisesti?

Otaniemen Alkon myyntitempaus veti tänään myymälän täydeltä väkeä. Teekkarit saattoivat valita juomansa kuvan kaltaisesta valikoimasta. Kuvituskuva.  Jussi Vehkasalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Viikko sitten Espoon Otaniemessä avattu Alkon upouusi myymälä joutui tänään varsinaiseen tulikokeeseen, kun sadat teekkarit yrittivät ostaa myymälän tyhjäksi alkoholista.

Ainutlaatuisen tempauksen takana oli Polyteknikkojen raittiusseura PoRa, joka omien sanojensa mukaan ”haluaa omalla tavallaan levittää ja ylläpitää raittiusaatetta Teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden keskuudessa”.

Päivän epäilemättä kallein ostos oli Pol Roger Réserve Champagne Brut Balthazarin peräti 12 litran vetoinen samppanjapullo, jonka hinta oli huimat 1 048 euroa. Pullo meni kaupaksi heti iltapäivän aluksi – ja ostajina oli tietenkin kaksi teekkaria.

Kysyimme iltapäivällä Alkon aluepäällikkö Tatu Vanniselta, miten päivä Otaniemessä oli sujunut. Tässä vastauksia:

1) Kuinka paljon teekkareita on tähän mennessä käynyt tänään asiakkaina Otaniemen Alkossa? Onko suosio yllättänyt Alkon väen? Paljonko lisämyyjiä on nyt tarvittu?

– Asiakkaita on käynyt mukavasti ja kaikki ovat hyvällä tuulella. Pyrimme aina siihen, että ruuhkassakin tarjoamme hyvää asiakaspalvelua.

2) Mikä on ollut yleisin juomavalinta? Onko eniten mennyt samppanjaa, viinejä vaiko väkeviä? Onko joku juomamerkki ylitse muiden? Kuinka paljon myynti on tänään kasvanut verrattuna tavanomaiseen arkipäivään? Onko myymälään mahtunut teekkareiden lisäksi myös muita asiakkaita?

– Kaikki ovat meille tärkeitä asiakkailta ja monenlaisia asiakkaita on käynyt myymälässä tänään. Tuotteita on mennyt jokaisesta tuoteryhmästä alkoholittomista samppanjaan.

3) Onko järjestys säilynyt Alkossa hyvänä vai ovatko teekkarit riehaantuneet ”liikaa”?

– Tunnelma on ollut koko päivän leppoisa ja rauhallinen vaikka jonoa on riittänyt.

4) MTV:n videolta huomattiin, että Alkon henkilökunnalla oli paitoja, jotka kannustavat kohtuulliseen juomiseen. Onko tämän päiväinen teekkaritempaus ”ostaa koko Alko kuiviin” linjassa Alkon korostaman vastuullisen alkoholipolitiikan kanssa?

– Alkon mielestä on hyvä, että teekkareiden raittiusseuran tavoitteena on vastuullinen alkoholinkäyttö, joka on myös meidän tavoitteemme. On tärkeää, että vastuullisen alkoholinkäytön tapainen yhteiskunnallinen aihe nousee puheenaiheeksi, vaikka keino onkin epätavallinen.

– Alkoholia voi toki ostaa suuria määriä kerralla, mutta alkoholia käytettäessä on hyvä muistaa riskirajat, jotka ovat naisilla enintään 5 annosta päivässä ja miehillä maksimissaan 7 annosta päivässä, Näilläkin määrällä käytöllä on jo terveysriskejä.

5) Aikooko Alko olla mukana myös muissa vastaavissa tapahtumissa, jos esimerkiksijollain muulla yliopistopaikkakunnalla halutaan järjestää Alkon ”kuiviin ostaminen”?

– Tempaus tuli meillä täytenä yllätyksenä, mutta haluamme myös tällaisissa erikoisemmissa tilanteissa palvella kaikkia asiakkaitamme hyvin ja vastuullisesti.

Katso alta video päivän tapahtumista Otaniemessä.