Ensi kertaa Suomeen – Tanskan kruununprinsessa Mary puolison sijaan vierailulle Helsinkiin ja Turkuun

Tanskan kruununprinsessa Mary vierailee ensi viikolla ensimmäistä kertaa Suomessa. Stine Avnbøl/ Copehagen Media Center

Mia Grönstrand

Tanskan kruununprinssi Frederik joutuu kirurgisen operaation vuoksi perumaan viralliset tehtävänsä kahden viikon ajalta ja sen johdosta hänen puolisonsa, Tanskan kruununprinsessa Mary saapuu aiemmin julkistetun ohjelman mukaisesti viralliselle vierailulle Helsinkiin ja Turkuun 13.-14. syyskuuta.

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Tanska tunnusti virallisesti Suomen itsenäisyyden. Maiden väliset diplomaattiset suhteet solmittiin 18.2.1918.

Tanskan kruununprinsessa kunnioittaa merkkitapahtumaa saapumalla ensimmäiselle vierailulleen Suomeen.

Vierailun tarkoituksena on myös korostaa kolmea osa-aluetta Tanskan ja Suomen välisissä kauppa- ja asiantuntijasuhteissa: kestävää kaupunkisuunnittelua sekä pohjoismaista ruoan tuotantoa ja vahvaa pohjoismaista laivanrakennusosaamista.

Kruununprinsessan vierailun virallinen ohjelma alkaa torstaina 13. syyskuuta Helsingin kaupungintalolla. Perjantaina 14. syyskuuta kruununprinsessa siirtyy delegaationsa kanssa Turkuun. Siellä tutustumiskohteena on Meyerin telakka ja Forum Marinum -merikeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.