Tangomarkkinat alkavat – mukana kolme kilpailijaa pääkaupunkiseudulta

Tangomarkkinoilla kisaa myön pääkaupunkiseudulta kotoisin olevia laulajia. Kuningasfinaaliin osallistuu Jarno Kokko ja kuningatarfinaaliin Raisa Laine (kesk.) ja Saana Sassali. Mari Martiala

Kari Martiala

Tangomarkkinat alkavat keskiviikkona Seinäjoella. Tangokuninkaallisen kruunusta on kilpailemassa kolme kilpailijaa pääkaupunkiseudulta.

Pääkaupunkiseudulta kuningasfinaaliin osallistuu torstai-iltana espoolainen Jarno Kokko, 37, ja kuningatarfinaaliin lauantaina helsinkiläiset Raisa Laine, 44, ja Saana Sassali, 29.

Ensimmäisenä finaaliin pääsee Jarno Kokko, jonka päämääränä on ollut pikkupojasta saakka päästä tangokuninkaaksi.

– Monet tangokuninkaat laulavat hyvin, mutta nyt olisi hyvä aika saada kuninkaaksi oikea laulaja, Kokko kehaisee.

– Uskon, että ihmiset viihtyvät keikoillani monipuolisen musiikin ja välittömän ilmapiirin ansiosta. Tangon rytmissä on mystinen imu. Kolmen minuutin tango on pieni elämä, kuten Chaplinin lyhytelokuva, tunteita laidasta laitaan.

Kokko odottaa, että hän saisi vihdoinkin kilpailutilanteessa näytettyä mitä osaa ja ilmanaikuinen harrastelu muuttuisi ammattilaisuudeksi.

Lauantain kuningatarfinaalissa estradille nousee ensin Saana Sassali, joka on kotoisin alun perin Lapista.

– Olen haaveillut ammattilaulajan urasta pikkulikasta asti ja Tangokuninkaallisuus tarjoaa loistavat mahdollisuudet uran luomiselle musiikin parissa. Haluan tarjota tangokansalle oman tulkintani suomalaisesta tangosta, Sassali sanoo.

– Suomalainen tango ja tanssimusiikki kaipaavat tällä hetkellä nuorta, mutta tummaa ja vahvaa naisääntä. Minä olen se puuttuva palanen, joka vetoaa kuulijaan kuin kuulijaan ja tekee suomalaista tango tunnetuksi myös Suomen rajojen ulkopuolella. Valloitan laulullani ja persoonallani kaikkien kuuntelijoiden ja katselijoiden sydämet.

Kuningattaren pestistä kilpailee myös Raisa Laine, joka kertoo odottavansa jännityksellä illan finaalia.

– Vatsan pohjassa on ihanan kutkuttava tunne. Välivuosi kisassa antoi varmuuden siitä, että tämä on intohimoni.

Laine uskoo, että voitta antaisi hänelle mahdollisuuden luoda omaa, uutta musiikkiuraa.

– Elämänkokemukseni sekä moderni, raikas otteeni toisi uusia tuulia tangoon ja sitä ympäröivään tanssikulttuuriin.

– Odotan viikolta isoja estradeja, upeita kappaleita ja työskentelyä upeiden muusikoiden kanssa, huikeaa fiilistä, henkilökohtaisia onnistumisia sekä tietenkin voittoa!

Tangoseniori-kilpailun finaalissa kilpailevat perjantaina 13.7. espoolainen Ilona Rasa ja järvenpääläinen Pauli Schukov

Tangonuori ja Tangojuniori -kilpailut koetaan torstaina 12.7. hotelli-ravintola Almassa. Juniorit kisaavat kello 13 ja nuoret kello 16. Tangonuoret ovat hyvä kasvualusta tuleville kuninkaallisille, tähän mennessä jo kahdesta Tangonuori-kilpailun voittajasta on tullut myöhemmin tangokuningattaria, eli Erika Vikmanista ja Aino Niemestä

Tangolaulukilpailujen aikataulu: Tangokuningas valitaan torstaina 12.7. klo 19.00–21.30 ja Tangokuningatar lauantaina 14.7. klo 19.00–21.30. Paikka Kisa-Areena Seinäjoella. Molemmat finaalit lähetetään suorana lähetyksenä Alfatv-kanavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.