Amadeukselta uusi aluevaltaus – vaihtoi tangon mustalaismusiikkiin

Tämän viikon perjantaina ilmestyy järvenpääläisen tangokuninkaan Amadeuksen uusin albumi Pyyhi tuuli kyyneleet. Amadeuksen edelliset albumit ovat myyneet parhaimmillaan kultaa. Julkaisujuhlaa vietetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla katulavakonsertin voimalla lauantaina 14. heinäkuuta.

Amadeus Lundberg julkaisee uuden levyn perjantaina. Pauli Rouvinen

Kari Martiala

Vuonna 2009 tangokuninkaaksi kruunattu Amadeus Lundberg on ollut tekemässä monia uuden albuminsa lauluja. Osa on hänen omiaan, osassa tekijänä on ollut myös levyn tuottaja ja sovittaja, tangokapellimestari Mika Toivanen Amadeuksen kädenjälki näkyy muun muassa tiheästi singleinä soineissa lauluissa Gipsy-sirkus ja Saat mun rummut soimaan

Mukana on myös covereita, kuten hänen isänsä Taisto Lundbergin perustaman, mustalaismusiikin uranuurtajan Hortto Kaalon ikivihreä Miksi ovet ei aukene meille

– Isälle on ollut tärkeää, että teen tämän mustalaismusiikkilevyn. Tästä syntyy jatkumo hänen uralleen.

Uudella albumilla Amadeus esittää siis mustalaismusiikkia, hänen oman näköisenään sekoituksenaan. Mukana on vaikutteita tummista musiikin sävyistä.

Keväällä julkaistuun Minä rakastan -kappaleeseen teki toinen tangokuningas, Kyösti Mäkimattila, sanat täsmäteoksena Amadeukselle. Kappaleella Tiedäthän vierailee Amadeuksen Gilda-sisko.

– Tämä levy on minulle toteutunut haave. Olen tyytyväinen tulokseen. Haimme levylle värimaailmaa mun omista mielenmaailmoista. Sävellykset ovat löytäneet oman sielunsa matkan varrella. Toivon, että yleisö ja fanit löytävät levyltä oman suosikkibiisinsä, ja jospa siitä syntyisi vaikka kuulijalle muisto, johon voi aina palata, Amadeus kuvailee.

– Levyä seuraa syys-lokakuussa konserttisalikiertue, jolla esitetään mustalaismusiikkia. Kiertueorkesterina toimii Mika Toivasen kokoama orkesteri, jossa on mukana tietysti haitari ja viulu.

Oman kiertueen lisäksi Amadeus kiertää ahkerasti konserttisaleja yhdessä muiden artistien kanssa. Ystävän laulu, slaavilainen ilta -konserteissa mukana ovat Tomi Metsäketo ja Milana Misic Sinun silmiesi tähden -musiikkiesityksissä mukana on Milana Misic.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Kioskirakennus paloi Raaseporissa
 2. Raaseporissa kuljettaja ajoi ulos tieltä ja jäi mönkijän alle
 3. Yle: Vanha kivilinna myynnissä Siuntiossa – hintapyyntö lähes viisi miljoonaa euroa
 4. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 5. Lohjan pääkirjasto suljettiin tiistaina lattiaongelmien vuoksi
 6. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 7. Poliisi lopetti Riina Mäkisen, 20, etsinnät – rikosepäily leijuu silti ilmassa
 8. Pyörävarkaat ahkeroineet Lohjalla tässäkin kuussa – tässä varkaiden suosikkipaikkoja ja poliisin tekemä erikoinen havainto
 9. Lusy haluaa toimia vertaistukena ja tiedonvälittäjänä – "Tarvitsemme pikkukaupungeissakin toimijoita, jotka nostavat näitä asioita esiin"
 10. Suojeluskuntatalon kaavasta valitus hallinto-oikeuteen – tässä valituksen tehneen Jan Tallqvistin keskeiset perustelut
 11. Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo koronan toinen aalto
 12. Lohjalla yksi koronakuolema kevään ja kesän aikana – testejä tehty 2 200, viimeisin tartunta todettiin runsas viikko sitten
 13. Suuri osa tutuista omenanpoimijoista ei pääse Lohjalle – vuosien perinne katkeaa tänä syksynä
 14. Myytinmurtajista tuttu Grant Imahara kuoli 49-vuotiaana
 15. Nummelalaiselle Jouni Valkamalle geokätköily on elämäntyyli – "Geokätkökartan kanssa pääsee paikkoihin, joihin matkaoppaan kanssa ei löytäisi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.